Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (27)

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Kdo má přečtenou celou komiksovou sérii, bude nadšený. Jsou tu samozřejmě jisté změny, ale to vůbec nevadí.  První komiks vyšel v roce 1989 a působil jako zjevení z jiného světa. Nejedná se o novodobou propagaci LGBTQ+, jak se na první pohled může zdát. Těmito tématy se zabývá celá komiksová série, která je prakticky mistrovským dílem. Jsem rád, že Netflix do projektu investoval nemalé peníze a výsledek opravdu stojí za to.

plakát

Neporazitelný - Je čas (2021) (epizoda) 

Nedejte se odradit pomalým začátkem, který se tváří, že se jedná o komiks pro malé děti. Budete překvapeni, jak moc se mýlíte. Robert Kirkman prostě umí a hravě strčí do kapsy 80% hraných komiksových adaptací, které už prakticky nedokáží přinést do tohoto žánru nic nového. Jsem nadšený a jsem zvědav, kam se celá série posune a jak to skončí. Našlápnuto má více než dobře.

plakát

Hra o trůny - Dlouhá noc (2019) (epizoda) 

Je hrozné vidět, jak HBO nedokázalo zvládnout poslední sérii. Myslím si, že už jí nemůže zachránit vůbec nic. První dva díly o ničem a třetí naprostým zklamáním. Tak špatně zpracovanou bitvu jsem už dlouho neviděl. Chaotická, nepřehledná, tmavá a totálně bez emocí. Hrůza. A na tohle jsem čekal téměř dva roky.

plakát

Nezlomené (2017) 

Nikdo z nás si neumí ani v nejmenším představit, jakým utrpením museli tyto ženy projít. V těchto zemích je žena brána jako kus hadru, znásilňování, bití, kyselinové útoky, zažehlování prsou .... Vše v zájmu jejich tradic a kultury. Pro Evropana je takové zacházení se ženou naprosto nepřijatelné. Je neuvěřitelné, co se ještě ve 21. století může někde odehrávat. Žena je přeci muži rovnocenným partnerem a má být milována. Tam si asi pod tím pojmem představují něco jiného.

plakát

Záhrobní komando (1987) 

Parta dětí, kteří si říkají Záhrobní komando versus legendární monstra ? Kolika způsoby lze zabít vlkodlaka ? A kdo je tajemný němčour ? To vše zjistíte, pokud si tento příjemný a oddychový film pustíte. Takový druh žánru se totiž dnes už bohužel netočí. Samozřejmě má i své slabiny, ale dát takhle dohromady partu legendárních monster, to se jen tak nevidí.

plakát

Katy Perry: Skutečná tvář (2012) 

Dokument o tom, jak chudá dívka s hlavou plných snů ke štěstí přišla, aneb všechno je možné, pokud má člověk před sebou pevně daný reálný cíl a jde si za ním. Je to o tom nezoufat si, nebýt negativní, hledat krůček po krůčku cestu k úspěchu. Nevzdávat to při první prohře. Bohužel i sláva má svou odvrácenou stránku a nic není úplně zadarmo. Aby člověk něco získal, musí také něco obětovat. Kate Perry je velmi silná osobnost, která je inspirativní. Její hudba je vynikající, ona sama působí velmi sympaticky a na nic si nehraje. Dokáže své turné prožít naplno, i když je na hranici vyčerpání. Pro fanoušky dělá maximum. Má můj velký obdiv.

plakát

Berserk: Ógon džidai hen I – Haó no tamago (2012) 

Ach jo...... Jak to přesně vystihnout......Na jednu stranu vizuální extáze a nadšení z toho, že se konečně podařilo oživit jedno z nejlepších anime, co jsem měl možnost shlédnout a které mi celkem hodně změnilo pohled na život a jeho smysl. Z té druhé strany musím být bohužel celkem kritický. Největší slabinou je osekání původní seriálové předlohy respektivě díly 1 až 10 z 25 na pouhých 76 minut. Absence rozvíjení postav, filozofických debat, hudby a úžasné atmosféry. Přitom se jedná o fantastické anime, klidně by mohlo mít i 150 minut. Všem doporučuji podívat se na Berserka z roku 1997. Pochopíte ho do hloubky, což tahle novela bohužel nedokáže poskytnout. Přesto jsem zvědavý, jak se tvůrci poperou s excelentním závěrem a jak to bude pokračovat.

plakát

Prometheus (2012) 

Navzdory veškeré kritice mě tento prequel potěšil. I přes velkou podobnost k prvnímu filmu Vetřelec nabízí nové odpovědi a ještě větší otazníky. Inteligentní zábava s výbornou atmosférou. Kdo čeká nepřetržitou akci, bude zklamán. Precizní herecký výkon Charlize Theron v roli Meredith, která mimochodem působí velmi chladně a charizmaticky. Michael Fassbender v roli androida velice překvapil. Je škoda, že se režisér nevyvaroval určitých trapných scén, u kterých jsem jen nechápavě kroutil hlavou. Uvidíme, jak dopadne director's cut. Rozhodně se těším na případné pokračování.

plakát

Zpověď (2011) (seriál) 

Viděno na jeden zátah, každý díl má cca 7 min. Vynikající filozofický rozbor dobra a zla. Chytré, aktuální a perfektně zahrané. Výborný scénář, jediná chyba..... Tohle mělo být natočeno pro velká plátna, delší a s lepším rozpočtem. MUST SEE !!!

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Nudou jsem se skoro ukousal. Tak nesympatického hrdinu, kterého ztvárnil Michael Cera, jsem ještě neviděl. Filmy podle komiksu zbožnuji, ale tohle bylo jedno velké zklamání. Pokud vám nevadí, že je film pouhý slepenec vizuálních efektů, vtipů u kterých se nezasmějete a scénář je prakticky na hranici odpadu, směle do toho. Já měl z toho snímku hlavu jak pátrací balón :(