Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Dokonalej akční film, kam se hrabe Arnold nebo Sly, John McClane je kdykoliv strci do kapsy. Tendle film má prostě všechno, nadupaný hlášky, hrdinu kterýmu můžeme fandit a pořádně ďábelskýho padoucha. Trochu mě tam štvali dojemný keci s tlusťochem poldou, ale naštěstí jim nebyla věnovaná taková pozornost.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Tak na todle bych se mohl dívat zas a znova. Tento díl mám ze všech nejradši, vždycky to pro mě bude seznámení se Středozemí a mohl bych se na to koukat třeba pořád. Nejvíc se mi líbilo putování Mórií, zřejmě nejakčnější část Společenstva. Jako první jsem viděl film, potom četl knihu a musím říct, že se pro mě film knize minimálně vyrovnal. I kdyby Peter Jackson do smrti točil jen samé braky ( a jakože King Kong slabota :) ), tak si ho navždy zapamatuju díky této nesmrtelné trilogi. Extended version: Tak po zhlédnutí bych nejradši ještě zvedl hodnocení, kdyby to šlo. Přidané scény dokonale zapadly a někdy sem ani nevnímal, že sem je v kině už neviděl.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Sakra, ja toho Bruce fakt žeru. Přelom 80.,90.let byl plodným obdobím pro akční filmy přetekájícími cool hláškami. Tendle mám asi nejradši. Překvapilo mě, že Damon Wayans dokázal držet s Brucem krok. A Milo byl taky slizák jak se patří. Moje jasná Top 5 a mám docela problém zjistit jestli mám radši Joe Hallenbecka nebo Bruce McLana. Ale to vás asi netlačí :)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Moje Top5. Mel Gibson překvapil vynikající režií, za kterou si po právu odnesl oskara. Historických filmů je docela dost, ale tento nad nimi vyčnívá. S Williamem Wallacem sem cítil a fandil mu do posledního dechu. Sophie Marceau byla opravdu půvabná. Můj učitel angličtiny říká, jak je to hrozný film a kolik nepřesností tam je, ale na to mu můžu říct leda tak: "Who gives a shit?" Já se na film nedívám kvůli historické přesnosti, na to tady sou dokumenty. Ja se chci bavit a být vtáhnutý do příběhu a tady se to povedlo na 100%. A při posledním výkřiku Williama sem byl celkem dost na měkko, a to i po několikátém shlédnutí :)

Maverick

Maverick (1994)

Tak todle me opravdu dostalo :) Mel Gibson patří k mým oblíbencům a v tédle roli ho mám snad nejradši. Bret "Bert" Maverick musí být sympatický snad každému. Některé jeho hlášky a výstupy mě doslova rozsekaly, jako třeba ta se zabíjením indiánů před polednem nebo přepad mužů, kteří ukradlí 30 000 dolarů.

Skála

Skála (1996)

Pro mě nejlepší Bayůvo film. Kam se na todle hrabou Transformeři. Skála rychle ubíhá a nechybí ji vtip ani pořádná akce. Connery po herecké stránce jasně vládne a Cage tu není takový ubožák jako v jeho posledních filmech ( vzpomínky na Ghost Ridera jsou pořád čerstvý :) ).