Dánska adaptácia príslovia: Keď sa sere, tak sa sere ..., alebo tiež pohľad na krásy života malého podnikateľa. No celkovo to vo mne vyvolalo dojem: Málo muziky, za málo peňazí. Ale ten autentický pocit sa tomu rozhodne uprieť nedá.
Videohra skrýžená s komiksom. A na pozadí tohto mixu sa odohráva romantický príbeh. Chlapec bývajúci v krásnom byte so super spolubývajúcim, plus dievča čo má naozaj pestrú minulosť a ešte pestrejšie vlasy. Ich cestu medzi jednotlivými levelmi sprevádzajú prekážky a hlášky. Vizuálne veľmi zaujímavé. Pocitovo ťažko identifikovateľné.
Tak to je teda matroš na hovno. Nedostavilo sa uvoľnenie a ani nuda neprestala byť mojím spoločníkom. Zrejme som ho aplikoval zle. Ja blbec som si myslel, že stačí pustiť DVD a o zábavu mám postarené. Som len ďalšia obeť klamlivej reklamy.
No jo, opäť ide spasiť svet. Škoda že mu neprišiel pomôcť Bono z U2. Táto dvojka by určite všetky tie hnusné chipse a presladené nápoje zmietla z povrchu tohto konzumného sveta. Naivita zo sveta školských kuchýň.
Charita v priamom prenose. Já to platím, já to organizujem, já ich to všetko naučím, já chcem spasiť svet. Jamie Oliver sa odklonil od jedla a prešiel do sveta Reality Show.
Šušlajúce mladé ucho hádže jeden recept za druhým. Má svoj vlastný štýl prezentácie sa pred kamerou. Proste jeden z nás, teda kámoš čo vie dobre varit. A preto si ho toľko ľudí na celom svete pozvalo prostredníctvom TV, do svojho obyváku.
Nigella Lawson je zlý sen každej feministky. Ona totiž za šporákom vyzerá šťastne a spokojene. Len to ako s veľkou chuťou všetko konzumuje a to v akúkoľvek dennú dobu, ma privádza k jednej myšlienke. Ak by našla vhodný recept, tak by pravdepodobne zožrala aj vlastné deti. Proste tak trochu britská verzia Otesánka. Chuť do jedla však určite povzbudí.
Tak ako na pracovnom pohovore. Všetkých zaujíma papierový predpoklad. Dosiahnuté vzdelanie, prax a schopnosti. Zamestnávateľ si vytvorí šablónu na voľnú pozíciu a hľadá ideálneho kandidáta. Len čo ak ten čo nemá papierový predpoklad, má zatiaľ neobjavený, nedocenený potenciál? Je to jeho chyba, alebo chyba tých za stolom? A preto sú tak vzácny a žiadaný ľudia, čo dokážu v druhých rozpoznať ten skrytý talent. A hlavne taký, čo vydržia vo svojom spôsobe videnia sveta, až do úplného konca. Vyhrať súboj s vlastným svedomím, to nie je výzva pre každého.
Stredoškolák je úžasný živočíšny druh. Stále plný myšlienok a chlastu. Neustále ochotný urobiť čokoľvek, len aby zabodoval. A že týto traja č****i majú skutočne veľkú motiváciu a hubu plnú kecov, zistíte prakticky okamžite. Sexuálne narážky lietajú jedna báseň. Len na ploche takmer dvoch hodín im proste musel dôjsť dych. A to tak zhruba pol hodinu pred koncom. Škoda, lebo dovtedy som sa naozaj bavil.
Gordon Ramsey objavuje krásy amerických reštaurácii. Na rozdiel od svojej pôvodnej anglickej verzie, tu chýba návrat na miesto činu. Takže ste okradnutí o jeho hodnotenie a hlavne ochutnanie jedál, ktoré mal svojím pobytom inšpirovať. Ale inak znova staré dobré súboje šéfkuchárov o to, kto má väčšie gule.
Keď sa v lese premnoží škodná, tak nabehnú ľudia a pekne si z chuti zastrieľajú. No a keď sa premnožia ľudia, tak musí zasiahnuť samotná Príroda. Urobiť selekciu stáda a nech prežijú len tie najsilnejšie, najschopnejšie kusy. Tento hraný dokument ponúka veľké množstvo známych ksichtov. Škoda len že sa okrem tej simulácie pravdepodobného scenára nepokúsil aj o nejakú zápletku. Aspoň malú, maličkú, mikroskopickú.
Prvá polovica filmu bola dobrá. Dostatočne svižné tempo, slušný interval hlášok. Ale potom akosi strácal dych. A vtedy dostali scenáristi skvelý nápad. Dáme dokopy klišé a romantickú príbehovú šablónu. Styk to bol nechránený a teda následoval ťažký porod nechteného potomka menom Nuda. Čo si z toho pamätám? No bola tam Mila Kunis. Okolo nej pobehoval takový týpek, čo stále spieval. A potom záverečné titulky. To znie dobre, že?
Božie mlyny melú pomaly, ale isto. Suverény a schopný advokát dostane od života dobre mierenú facku. Úkol znie: Vyhrať prípad na súde a zároveň vyhrať súboj s vlastným svedomím. Ak máte radi filmy z právnického prostredia, tak tento si zaradíte v rámci žánru celkom vysoko. A dosť možno až na úplný vrchol zoznamu. Síce som nedostal nič originálne, ale dostal som to naservírované spôsobom ktorý povzbudzoval moju chuť.
Doba neohrozených a nezničiteľných hrdinov je už dávno preč. Posledným mohykánom je práve Statham. Posledný akčný hrdina snažiaci sa vyplniť dieru na trhu. Len škoda že sa nepoučil z chýb svojích slávnych predchodcov a nesnaží sa o premyslenejší výber scenárov. Troška príbehovej kvality, by predsa tú akčnosť nezabila.
Sledovať naživo ako vzniká filmový scenár? Ako vznikajú jednotlivé repliky? Akým vývojom prechádzajú postavy? Ako prichádzajú krízy v písaní? Ako nápad dobré. Ale prečo mám sledovať nudný film o nudnom scenári? Jo ono to je o medziľudských vzťahoch a o vzťahu k sebe samému? No a to mi má stačiť? Samé otázky a žiadna uspokojujúca odpoveď. Takže ak máte chuť na veľkú porciu metafor, prirovnaní a filozofovaní o živote, tak to si teda prídete na svoje. Ale inak, orchideja nebola nikdy tak nudná. A to je už čo povedať.
Som rád že som sa nenechal odradiť predchádzajúcim slabým dielom. Nastalo totiž po všetkých stránkach zlepšenie. Takže v rámci série sa Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, dostávajú čo sa týka celkového dojmu na druhé miesto. A to som teda úprimne nečakal.
Je to taká blbosť. Ale vianočná, takže úkol vlastne splnený. Nie sú Vianoce presne o tom? Priradiť blbostiam a drobnostiam väčší význam, ako v skutočnosti majú? Inak akosi sa mi nedarí pochopiť, prečo je Will Ferrell komediálna hviezda. To teda vážne nie.
To že tento seriál bude populárny aj za desať rokov, tak o tom som pevne presvedčení. Okresní: Přebor sa totiž nesnažil zachytiť žiaden svetový trend, ani byť úžasne originálny. On vsadil na tú atmosféru, na tú mentalitu ľudí, na ten každodenný život. Teda na to, čo je každému nejakým spôsobom známe. Ale hlavne skvelý výber hercov z toho robí kultovú záležitosť. Ondřej Vetchý je bezchybný a najlepšou časťou je Na váhu. Hosťovanie Ivana Trojana bol skvelý ťah.
Romantická komédia slúži v podstate ako označenie: Rozprávka pre dospelých. Teda aby som bol presný: Rozprávka pre ženy. V tejto fantasy sa odohráva všetko, čo by ste od tohto žánru očakávali. Nič nebolo vynechané. Len v tomto prípade je to podané sympatickým spôsobom. Chvíle keď si už myslíte že tej romantiky je nejako veľa, príde naozaj vtipná situácia alebo dobrá pointa. Takže počas celého filmu sa Vám, tým myslím nám chlapom dostáva podnetov, ktoré neumožňujú nadávanie. Je to dokonalý príklad toho, ako výborný herci dokážu urobiť aj z klišé niečo viac. A čo teda chýbalo k plnému počtu hviezd? No bol tam dvojitý záver. Po scéne v záhrade to končí pre cynikov s pocitom: Jo tohle je výbornej konec. No bohužiaľ potom nasleduje čosi naozaj zbytočné ...
Bongiorno a Tunel. Nasleduje Vandersexxx. Potom Bratislava a podarené záverečné titulky. Pridajte si k tomu zopár českých hercov, veľa svetových miest ktoré nápadne pripomínajú Prahu a dostanete: Road movie. A pre nás futbalových fanúšikov bonus: Vinnie Jones.
Tento film sa mohol volať: Sem tam. Sem tam dobrá hláška, sem tam dobrá scéna. Možno mi klesajú nároky, ale ja som bol spokojný. Veď som predsa nečakal päť oskarový film. Čakal som oddychovku a tú som aj dostal. Navyše s veľmi príjemnou minutážou.
Celý film je v podstate ako povaha nerváka. Chvíľu kľud, nič sa nedeje. Potom záchvat, záblesk energie. Taká horská dráha. Celkovo to bolo tak 50 na 50. Priemer, ktorý od ostatných komédii odlišuje účasť Jacka Nicholsona. Ak máte chuť na niečo nenáročné a chcete vidieť Sandlera bez fekálneho humoru, tak skúste toto.
Veľkí chlapci sa hrajú na vojakov. Na tom by nebolo nič zlé, ale bohužiaľ sú to chlapci z USA. Takže do toho musia ťahať ten svoj patriotizmus a samozrejme vlajku. Takže nabudúce ma naozaj už nevolajte. S Vami totiž nie je žiadna zábava. Na toto moja mentalita nie je stavaná.
Samotným prúserom je už obsadenie. Vôbec to medzi hercami nefunguje. Prevarené ksichty už vážne nemajú čo ponúknuť. No a scenár? No tak ten je naozaj "kvalitným" kúskom slovenskej tvorby. Dokonalý príklad toho, ako to nemá vyzerať. Jednu hviezdu dávam za nepodarené zábery na konci dielu.
Pokiaľ chcete nahliadnuť do americkej kultúry, tak aj toto môže byť jedna z ciest. Dostať poriadny nášup, nažrať sa až Vám budú slzy tiecť, mať na tanieri niečo o hmotnosti novorodenca. Adam Richman nie je moderátor, nie je to gurmán. Je to muž ktorý vyzval na súboj Jedlo, súpera ktorý Vám nič nedaruje.
Dealer (1996)
Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010)
Travička zelená (2008)
Jamie vaří doma (TV pořad) (2007)
Jamie Oliver a Přemek Podlaha to dali dokopy a vytvorili svet plný hliny a jedla.
Hrnečku vař: Jamie Oliver v Itálii (TV pořad) (2005)
Ďalší dôkaz toho, prečo je talianska kuchyňa tak populárna. Toto sledovať len s plným žalúdkom. Inak riskujete nepekné pocity.
Jamie's School Dinners (TV pořad) (2005)
Jamie Oliver: Roztančená kuchyně (TV pořad) (2002)
To isté ako Hrnečku, vař!: Kdo k nám přijde na večeři?, len pribudla dodávka. Takže z mojej strany aj zhodné hodnotenie.
V kuchyni šéfkuchaře (TV pořad) (2002)
Hrnečku, vař!: Kdo k nám přijde na večeři? (TV pořad) (2001)
Je to v podstate to isté ako Šefkuchař bez čepice, len je to ochutené o návštevu "náhodných" hostí.
Šefkuchař bez čepice (TV pořad) (1999)
Nigella Lawson vaří narychlo (2007)
Moneyball (2011)
Superbad (2007)
Gordon Ramsay: Noční můry kuchyně (TV pořad) (2007)
Nákaza (2011)
Kamarád taky rád (2011)
Obhájce (2011)
Mechanik zabiják (2011)
Art of Flight, The (2011)
Obrazové orgie na snehu. A hlavne jedna veľká Pohoda.
Adaptace (2002)
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)
Vánoční skřítek (2003)
Okresní přebor (TV seriál) (2010)
Bláznivá, zatracená láska (2011)
Eurotrip (2004)
30 minut nebo méně (2011)
Kurs sebeovládání (2003)
Poslední pevnost (2001)
Hoď svišťom (TV seriál) (2011)
Vášnivý jedlík (TV pořad) (2008)