Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 420)

plakát

Šógun - Sluhové dvou mistrů (2024) (epizoda) 

Tak zatím pecka jak sviňa, snad to nastolené tempo bude ještě gradovat. Výprava je naprosto dechberoucí.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Tak jsem si film nechal půl hoďky uležet při cestě z IMAXU :) Kam jinam taky zajít na takový spektákl. Film mě vtáhl tak, že jsem ani nevnímal ten nejvíc iritující element v kině, lidi cucající kolu a žroucí popkorn, to se mi dlouho nestalo. Užíval jsem si to naplno.  Villenevue nám servíruje přerod z Paula v onoho očekávaného proroka a vůdce, je vzatý možná trošku z rychlíku. Je to ještě větší audio vizuální žranice než předešlý díl. Trochu mi tam vadily některé změny, které udělal oproti předloze. Jako jo, změnil to dobrým způsobem, dává to smysl....ale prostě i tak :) Zimmer dělá opět to co umí nejlépe, duní :) pro mě jsou ale právě spíše ty klidné až Zamfirovsky foukací  části hudebního doprovodu to co dělá Dunu Dunou a mrázení po zádech. Herci velká paráda, to je přehlídka výkonů. Tři tyčí nad ostatními. Paul, Stil a Feyd. Nejlepší je Stil:) Každopádně bez třetí epizody je to stále nedokončený příběh. [IMAX]

plakát

Avatar: Legenda o Aangovi (2024) (seriál) 

Na seriálové zpracovaní tohoto seriálu jsem se opravdu těsil. Animovaný Avatar je jeden z nej animovaných seriálů vůbec. Nedávno jsem ho celý znovu sjel abych si ho osvěžil. Tady jsem viděl zatím dvě epizody. Není to úplně přesné zpracování ale blíží se to až mě to docela mile překvapilo. Casting se opravdu povedl, třeba takový Gyatso byl jako kopie z animované předlohy, ovládání živlů vypadá parádně,  povedené intro a outro hudba stejná jako ze předlohy :) Tak třetí a 4tý díl ukázal, že to bude opravdu jiné něž předloha. V těchto dvou dílech se kombinuje několik příběhových linek (i z druhé řady), které byly rozděleny do více dílů, takže tvůrci používají zkratky ale je to asi pochopitelné, přeci jen je to delší seriál. Jinak tedy Bumi byl parádní :) Po posledním díle první série jsem spokojen, čekal jsem trošičku přesnější zpracování ale té nejhlavnější linky se to drží. Doufám, že natočí další série.

plakát

Všechno nebo nic: Arsenal (2022) (seriál) 

Jakožto fanda Arsenalu, který tomu týmu fandí opravdu ale opravdu dlouho si tuto sezónu moc dobře pamatuji, ten začátek byl absolutně tragický a snad nejhorší start Arsenalu za posledních 30 let. Klub se ale zvedl a nakonec to bylo o dva body. Celá série je pěkně udělaná. Ano, těch proslovů je tam možná moc ale takový už Arteta je. Celou řadu hodnotím velmi kladně.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

O tolik horší oproti prvnímu dílu to nebylo. Rychle to ubíhá, jelikož se pořád něco děje, akce pěkná, triky taky fain, podvodní svět opět parádní ale již to asi tak nevytře oči jako první díl :)

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

My pamětníci, kteří jsme vyrůstali na VHS si matně pamatujeme film Přežít. Toto je remake a velice zdařilý.  Rozhodně to lepší co Netflix vyprodukoval. Mrazivé, autentické a podmanivé.

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Nejlepší příběhy píše život sám. To byla fakt pecka! Nebude to asi úplně vánoční klasikou pro masy, díky tomu, že je to pesimistické ale své fandy si to najde. Působilo to na mne trošku jako The Way Way Back se Samem Rockwellem.

plakát

Gekijouban Fate/Stay Night: Heaven's Feel III. Spring Song (2020) 

Poslední díl této větve jsem si dal s dost velkým odstupem času, budu si je muset dát pěkně za sebou. Každopádně epické zakončení, ty souboje jsou pastva pro oči a hudba opravdu pastva pro uši. Jak jsem psal ale u předchozího dílu, tato větev je na mě moc depresivní :) Rin a Saber jsou prostě nej :)

plakát

Z nóbl společnosti (1956) 

Tak Příběh z Filadelfie byla jiná liga ale i tak jsem se bavil. Grace Kelly, tak nádherná.

Ovládací panel
92 bodů