Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (86)

plakát

Defiance (2013) (seriál) 

Samozřejmě nemá cenu hodnotit po prvním dílu celý seriál, nicméně pro mě je to jediná epizoda, kterou uvidím. Nelituju času, stráveného v kině, ale ani nehodlám investovat víc. Vzpomínáte na Terranovu? Tak tady máme další variaci na toto postapokalyptické téma. Já určitě nejsem fanda tohoto žánru, a tahle americká předvídatelnost mě hrozně otravuje, takže moje hodnocení berte s rezervou. Nicméně Defiance je tak strašně klišoidní seriál, až to hezký neni. Proto v první epizodě uvidíte všechno, co očekáváte a nic navíc. A docela by mě zajímalo, jaké budou názory na něj za 2-3 měsíce, Vaše komentáře budu sledovat :).

plakát

Dr. Ludsky (2011) (seriál) 

Slovenský seriál předabovaný do češtiny? Smutné... Jednu hvězdičku za upoutávku, ta se mi fakt líbila.

plakát

Eurotrip (2004) 

Když ten ňouma před pražským Rudolfinem prohlásil "Jsme v Paříži!", tak mě de facto přestalo zajímat, kdeže vlastně jsou a co tam dělaj...

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Přátelé jsou seriál, který mě provázel většinu let, co jsem na světě :-). Nejdřív, když ho dávali v televizi, pak když ho reprízovali poprvé, podruhé.. Pak když přišel internet a dalo se to sledovat online.. :-)) A neomrzel mě, nikdy. Myslím, že Přátelé jsou základem všech sitcomů, kterému se snaží většina ostatních alespoň přiblížit (ve scénách některých jiných seriálů je to vyloženě poznat "inspirace" Přáteli). Je to "scénaristický" klenot, který vám zabrání vybrat si nejlepšího, protože všichni jsou super, všechno pasuje. Velmi často se mi stává, že řeknu "To je jak v Přátelích, když.. " nebo " Jak říkal Chandler.." a to dělá z Přátel (minimálně pro mě) kult jak se patří..

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dexter je moje srdcová záležitost, proto výjimečně nemám zapotřebí se tady rozepisovat, co je na tom tak super. Všechno :-). Tenhle seriál mě prostě hrozně baví a snad jen tak nepřestane.

plakát

Transformers (2007) 

Budu se muset nejdřív vzpamatovat z toho šoku ze zdejšího hodnocení tady a pak se rozepíšu. Teď jen jedno - jak už napsal Radek99, stejný jako reklama na Citroen. Ne počkat.. ta byla lepší.

plakát

Máte ráda Brahmse? (1961) 

Shlédnuto v Ponrepu opravdu pod názvem "Máte ráda Brahmse?". Jedná se o milostný trojúhelník, na jehož vrcholu stojí krásna Ingrid Bergmanová, hledající východisko ze své bezútěšné situace. Velmi, velmi milé překvpení. Za poslední dobu jsem viděla několik amerických fimů z let šedesátých a tenhle se mi určitě líbil nejvíc. Dost smutná životní situace - zejména pro hlavní hrdinku -je tady opředena trefným humorem, rozhodně se zasmějete, užijete si čisté a výborné herecké výkony (mě se nejvíc líbil A. Perkins) a v neposlední řadě na vás dýchne atmosféra, kterou právě tyhle filmy mají a přinutí vás přemýšlet nad tím, jestli je láska opravdu "jenom" o lásce.

plakát

Tudorovci (2007) (seriál) 

Tvůrci tohoto seriálu by mi asi museli sami říct, jak to dělají, že si v pátek pozdě večer většinou najdu čas (a hlavně chuť) a podívám se. Přitom je tam nemálo věcí, které by standartního diváka mohly odradit. Ať už ty subjektivní jako (ne)sympatie herců, moc sexuálních scén, málo "příběhu" nebo ty objektivní - že to zkrátka takhle tak docela nebylo a ti lidé takhle tak docela nevypadali, mluvili trochu jinak, dělali věci jinak.. Ale co! Když se chci dozvědět něco o historii tohoto nebo jiného rodu, tak si k tomu asi nevyberu seriál, ale dokument. Od seriálu čekám trochu něco jiného - aby mě bavil (čímž nechci ale nechci říct, že dokumenty jsou nuda), a to i na úkor toho, že se trochu pozmění minulost. Je to problém všech historických seriálů i filmů a pokud nejste ochotni se smířit s tím, že si to tvůrci upraví k obrazu svému, ani tu Novu v pátek večer nezapínejte. Ale mě to tak baví! Parádní výběr herců, zejména Jindřicha a kardinála Wolseyho. Král (J.R. Meyers) je zaručeně nejlepší, když se zlobí, jeho herecké ztvárnění chvílí kdy se vzteká, je opravdu zážitek :-). Kardinál Wolsey (S. Neil) zas vyniká jakousi "poťouchlostí" nebo úlisností, která z něj v seriálu přímo čiší. Ostatní herecké obsazení vypadá, jako by se hledalo na přehlídkových molech, takže pro dámy, ale i pro pány, bude určitě na co koukat. Ještě bych nerada zapoměla na pana Moora(J. Northam), který je v Tudorovcích asi tou nejmilejší postavou. A samozřejmě to, za co je seriál nejvíc chválen - kostýmy. A pak je tady spoustu dalších věci, co by mohli Tudorovce zkazit jako - scénář, hudba, kamera... Ale nekazí. Všechno je jak má být a proto si nenechám ujít ani další díl..

plakát

Čtvery Vánoce (2008) 

Teda to je ale ukecanej film. Až mi z toho začlo skoro bzučet v hlavě a skoro jsem ani nestihla číst v kině titulky (kde byly mimochodem asi 3 pravopisný chyby..). Jak je u těchto filmů u mě zvykem, šla jsem tam s plným uvědoměním na jaký žánr jdu a tomu se rovnala i moje očekávání. Takže to opravdu nebylo horší než jsem čekala. Sem tam nějaký vtipný moment. Jenže i v tomhle žánru s se najdou opravdu dobré filmy, na které se rádi podívate znovu a znovu.. Jsem si jistá, že Čtvery Vánoce to nebudou. Ale je to ten typ filmu, co budou dávat za pár let v televizi každý rok, 25. prosince dopoledne. V názvu to má "Vánoce" a ozdob je tam taky dost. Ale v tomhle souhlasím s ostatními, to "Vánočno" se nějak nedostavilo.. Snad mi to vynahradí Sobík Niko :)). Takže, suma sumárum, je to dost průměrný film, nevynikající ve svém ani jiném žánru, nicméně, těch 82 minut se s ním v klidu dá přežít a možná jich ani nebudete litovat. Já jich třeba nelitovala - ale z 90% za to vděčím Reese.

plakát

Audrey Hepburnová - křehká lady (1996) (TV film) 

Podle komentářů si ale nejsem jistá, jestli tady hodnotíme ten dokument nebo samotnou Audrey. Pokud bych měla hvězdičkovat Audrey, samozřejmě bych dala všechny co jsou k dispozici.. Ale k dokumentu samotnému - je hodně dobře udělaný, přiměřená mixáž fotek, filmových ochutnávek a reakcí více či méně vzdálených příbuzných nebo přátel. Vždycky mě ale fascinuje, jak se dá celý život člověka shrnout do ani ne hodinky.. Ráda jsem ho shlédla, dozvíte se v něm o Audrey všechno co o ní chcete vědět a nic, co byste ani vědět nechtěli. Byla to vážně vyjímečná herečka. I žena. A krásná..