Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené seriály
Oblíbení uživatelé

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Sop 19 (2007)  *** 01.02.2010

Klasickí bieli duchovia vykukujúci z tmy sú proste oveľa strašidelnejší, než digitálne potvory, ktoré sa v spomalených záberoch vznášajú nad posteľou, okolo ktorej kamera doslova Matrixovsky obieha. Aj väčšina hororových PC hier je menej prehnaná. Vidno že režisér sa viac než čokoľvek iné chcel pohrať s efektmi, a nevyzerá to síce najhoršie, ale zabíja to každú dobre vygradovanú napínavú scénu. Na druhej strane, filmy s dlhovlasými duchmi bývajú, až na pár vzácnych výnimiek, dosť na jedno kopyto, takže originalita sa cení. :)
     Bunshinsaba (2004)  ** 06.01.2010

A to som si uz myslel, ze sa v tom autobuse nevyspim...
     Bruno (2009)  **** 31.08.2009

Kým filmový Borat bol oproti "Da Ali G Show" trochu sklamanie, v seriáli nudného Bruna si Cohen pre film brutálne upgradoval a využil ho na maximum. A song na konci ma zabil. :)
     Human Traffic (1999)  ***** 04.08.2009

Druhý Trainspotting to určite nie je (ale kto tvrdí, že sa snaží byť, len za to, že je tam ostrovný prízvuk a drogy?) a má to plno nedostatkov, ale tá víkendová atmosféra a posolstvo vás dostane aj v pondelok ráno. Plus dokonalé napísané, natočené a zahraté "stavy" a strácanie sa v dialógoch i monológoch. A samozrejme, soundtrack!
     Fritt vilt II (2008)  ** 20.07.2009

Polhodinový rozbeh by som prežil, ale aj keď sa niečo začne diať, tak sa vlastne nič nedeje. Vraždy sú úplne nenápadité a väčšinu filmu tvorí svietenie si baterkou po tmavých chodbách a opravovanie poistiek. Má to trochu atmosféru, ale inak jediné, čo aspoň trochu stojí za to, sú tie one-on-one súboje v závere. Som úplne sklamaný, mal som pocit, že tento nórsky Halloween 2 trvá ďaleko cez dve hodiny. Aj Rovdyr sa mi páčil viac. :/
     Sanatorium (2004)  **** 21.06.2009

Trochu podceňovaný a neprávom kritizovaný duchársky horor s dokonalou atmosférou. Okrem klasických ľakačiek (ktoré sú dosť podarené) obsahuje aj výborne natočené strašidelné scény, kde na vás nič neurobí bu!, no sú ukážkovo vygradované a vďaka šikovnej kamere a strihu vám nabehnú zimomriavky. Navyše pravidlo, že čím viac sa tajomstvo odhaľuje, tým menej sa bojíme (a záver väčšinou prezývame), v tomto filme absolútne neplatí. Saint Ange si zaslúži aspon o 15% viac než má a ja sa veľmi teším na ďalšie filmy Pascala Laguiera.
     Krvavý Valentýn 3D (2009)  ** 20.06.2009

Príbeh o ničom (možno až na tú záverečnú "neistotu" v aute) a vraždy pomerne obyčajné, ale pekné. Keby som to videl 3D, určite tri hviezdičky.
     Bunhongsin (2005)  *** 02.06.2009

Vizuálna stránka maximálne premakaná, nikdy som nevidel viac sexy pokazenú lampu na chodbe. A príbeh som pochopil aj nepochopil, na tom konci mi niečo nesedelo, a práve som sa dočítal, že som videl americkú verziu, pričom kórejská, okrem toho, že je 5x krvavejšia, obsahuje úplne iný záver, ktorý mení vyznenie celého filmu. Samozrejme vyšla na DVD len u nich doma a nikto sa ju nenamáhal otitulkovať, a keďže väčšina z nás nevie po kórejsky ani narátať do desať, musíme sa uspokojiť s týmto. Bol som z Red Shoes skoro až nadšený, kým som nezistil, že som vlastne videl niečo úplne iné, ako režisér nakrútil.
     Kuchisake onna (2007)  *** 01.06.2009

Japonský horor bez bielych duchov, čiernych vlasov a hnusných lacných ľakačiek. Spôsob, akým pani Rozrezaná Tvár "pracuje", je celkom zaujímavý a dobre využitý hlavne v závere. Veľa striekajúcej krvi a explicitného násilia tu nie je (rozpočet asi aj tak nebol dvakrát vysoký), no niektoré scény sú napriek tomu pomerne nepríjemné, keďže obeťami sú deti.
     Warriors / Válečníci (1979)  *** 15.05.2009

Nudný film úplne o ničom, maximálne tak o jazdení nočným metrom. Ten jednoduchý námet vôbec nevadí, naopak, predstava že jednému newyorkskému gangu idú všetky ostatné po krku znela veľmi sľubne. Ale asi som čakal že to bude trochu brutálnejšie - tu sa maximálne šermuje baseballovými pálkami, ktoré aj tak nikoho neudrú. Pritom tomuto filmu by trochu "hrozivosti" Mechanického pomaranča veľmi pristalo, zvlášť pri takej peknej, farebnej komixovej štylizácií. Chápem, prečo je to kult, ale mňa to strašne sklamalo. Na toto béčko jednoducho žiadne dievča nezbalíte, nech vám Mando Diao tvrdia čokoľvek. :)
     Alice in Wonderland (1903)  *** 02.05.2009

Dost strasidelne.
     Gothic / Gothic - Noc hrůzy (1986)  ***** 29.04.2009

Dokonalý surrealistický horor s atmosférou, akú nemá žiadny iný film. Škoda, že sa Russell tomuto žánru nevenoval oveľa viac.
     Children, The (2008)  **** 14.04.2009

Aj keď odfláknutý plagát / dvd cover naznačuje nízkorozpočtovú blbosť s oranžovou krvou, The Children je maximálne psycho a smelo sa môže porovnávať s Eden Lake. Strihač mi trochu liezol na nervy (strih scény pol sekundy predtým, než sa niečo stane, a vrátime sa k tomu tak o 5 minút) a o tej "chorobe" sa v podstate nič nedozvieme, no to vôbec nevadí. V hororoch nie je dôležité, prečo sa to deje, ale ako.
     Martyrs (2008)  ***** 07.03.2009

Všetci si od toho sľubovali INSIDE na druhú, ale z tohto hľadiska prekvapivo neobstojí ani prvá polovica. Na druhej strane, akonáhle sa spomalí tempo, z dokonalého hororu sa stáva psychická depka, akú som nezažil od čias REQUIEMu. Film, aký tu ešte nebol. Len sa divím, prečo im to toľko trvá s tým americkým remakom. :)
     Woetoli (2008)  ** 28.12.2008

Po hororovej stránke Loner ničím neprekvapí a bohužiaľ ani raz nevystraší, ale príbeh je celkom zaujímavý a minimálne v prvej tajomnej polovici som sa nenudil. Nebola to úplná strata času. 5/10
     Sairen (2006)  *** 28.12.2008

Hru som nikdy nehral, ale súdiac podľa videí na YouTube, je to niečo iné. Film nie je veľmi hororový a jediná krv je tam malý fľak na stene. Ale atmosféra tajomného ostrova je super a keď prvýkrát zaznie siréna, je to čistý Silent Hill.
     Paranoid Park (2007)  ** 15.12.2008

Tak neviem... Hudba je síce pestrá, ale vôbec mi tam nesedela - nehovorím že tam mal byť len hiphop či skaterský punk, no som presvedčený že určite by existovala nejaká stredná cesta. To by bol ale ten najmenší problém. Nemám nič proti filmom ktoré kladú dôraz na atmosféru a náladu, ale nemalo by to ísť úplne na úkor deja. Paranoid Park je tak do polky zaujímavý, no akonáhle sa záhada odhalí a už presne vieme, čo sa vlastne stalo, film zostáva stáť na mieste, nič už nerieši a neponúkne žiadne výrazné scény, emócie alebo dokonca nejaké vyvrcholenie. Na nejakom festivale iránskych filmov by to bolo príjemné spestrenie, ale doma ma to sklamalo. Asi hlavne preto, že trailer sľubuje niečo ako inteligentný teenagerský mysteriózny thriller plný psychológie a emócií.
     Carver (2008)  *** 09.11.2008

-"Počula si ten príbeh o dievčati ktoré išlo v noci do lesa len v spodnom prádle a stratila sa?" -"Nie." -"Pretože sa to nestalo. Nikto nie je taký sprostý." Keby som si predtým nečítal obitusov koment, bolo by to prekvapenie mesiaca. Dôkaz, že aj amatérsky vyzerajúcim nízkorozpočtovým video hororom so slabým hodnotením na IMDb (a samozrejme aj tu) treba dať občas šancu. Originalita príbehu nulová, blbosť postáv stopercentná, navyše je to celé nakrútené digitálnou kamerou a vyzerá to fakt ako video z výletu do hôr. Takže jediné, čo v tomto filme stojí za zmienku, sú extrémne scény mučenia. Bol som až prekvapený, kde sa v tak amatérsky vyzerajúcom filme nabralo toľko realistickosti. Na najdrsnejšie francúzske krváky ako INSIDE to ale nemá, keďže tie okrem non-stop násilia ponúkajú aj množstvo napätia a psychického teroru a ako sa hovorí, dostanú sa vám pod kožu. CARVER len skúša, koľko znesiete, a atmosférou a zvrátenosťou mi trochu pripomínal Bollov SEED. Zaujímalo by ma ale, čo by režisér stvoril s poriadným rozpočtom.
     Oni (2008)  ** 31.10.2008

Zúrivé búchanie na dvere, zaseknutá platňa a masky sú fajn, ale inak tento nepriznaný remake francúzskeho ILS nemá čo ponúknuť. Teda minimálne niekomu, kto už pár podobných filmov videl. Aj tá najsilnejšia situácia (výstrel z brokovnice) totiž šokovala oveľa viac napríklad v ďalšom francúzskom masakri, INSIDE. Za ten hustý záver mám aj chuť dať tretiu hviezdičku, ale ani ten nedokáže zmazať to, ako strašne som sa nudil počas celej druhej polky.
     Půlnoční vlak (2008)  **** 28.10.2008

Dejovo nezaujímavé a s hlúpym koncom, ale veľmi krvavé a po vizuálnej stránke úplná špička áčkových parametrov. Kitamurov cit pre točenie kamery okolo vagóna idúceho metra prekonáva všetkých epileptikov, ktorí stáli za sériou SAW. Vraždy ešte v žiadnom filme neboli také dynamické a "akčné".
     Seed (2007)  ** 23.10.2008

Plne súhlasím so Soweekom. K normálnemu temnému krimi thrilleru na aké sme zvyknutí z kín to má poriadne ďaleko, a preto sa vôbec nedivím tomu mizernému priemernému hodnoteniu. SEED totiž skôr pripomína brakový krvák z 80. rokov, kde je inteligentný scenár a napätie ako z Mlčania jahniat to posledné, na čom záleží. Veľa tmy, veľa násilia a poriadne nekompromisný záver, ktorý tak trochu volá po pokračovaní. A ja by som ho aj celkom uvítal. Určite radšej než ďalšie pokračovanie prequelu k remaku Texaského masakru. Dva a pol hviezdičky za to, že je to iné než všetko, čo sa dnes toči a že je to najlepší Bollov film.
     Vybíjená (2004)  **** 13.10.2008

Ak je pravda, že filmy s prístupnosťou PG-13 majú dovolené len jedno použitie slova "fuck" v celom filme, tak Vybíjaná si ho nemohla nechať na lepší moment. Najlepšia záverečná hláška v dejinách kinematrogafie. Ale aj ten zvyšok je super. :)
     Wilderness Survival for Girls (2004)  *** 05.10.2008

Tri kamarátky na opustenej chate a jeden nečakaný hosť. Tajomný thriller bez kvapky krvi, s trochu pochybnou logikou, no s dostatočnou dávkou napätia. Nič svetoborné, ale každé trochu odlišné pojatie témy "teenageri v lese" sa cení. Za záver palec hore.
     They Wait (2007)  **** 05.10.2008

Prvá polovica je doslova dokonalá, okrem tajomnej atmosféry ponúka aj výborné, neočakávateľné a originálne ľakačky, ktoré sa smelo dajú prirovnať tomu najlepšiemu zo Shutter alebo Ju-On... a to je to kanadský film v produkcii Uwe Bolla! Škoda len, že v druhej polke strach ustupuje pred klasickým pátraním po príčine duchovho hnevu. Záverečná scéna s kosťami alebo scénka s jablkom je skôr na pousmiatie... ale aj tak, poctivé 4* za to, že som sa prvú hodinu zase raz po dlhej dobe skrýval za vankúš.
     Střet (2007)  **** 30.09.2008

Poriadne krvavý komorný thriller a zároveň pohľad do nižších sociálnych vrstiev amerického veľkomesta. Stačí tak málo, ako nesprávne vyplnený formulár, a môžeme skončiť na ulici. Stačia obavy o svoje, aj tak nijak úžasné pracovné miesto ,a môžu sa z nás stať vrahovia. Keby to malo o päť minút viac, asi by to už bola nuda, ale takto je to optimálne a chvíľami maximálne napínavé. Len ten účes Meny Suvari...
     Panenky (1987)  **** 27.09.2008

V DETSKEJ HRE majú čo robiť s jedným Chuckym, tu musia postavi čeliť desiatkam až stovkám ozbrojených a zlomyseľných bábok. Dobrá atmosféra, dostatok krvi a ani efekty nie sú (na taký nízky rozpočet) najhoršie. Pripadalo mi, že postavy sa v najvypätejšom momente správali mierne prehnane (označenie za pedofila), ale to je len malá vada na kráse. Od Gordona si asi zoženiem všetko, lebo zatiaľ ma nesklamal.
     Zapomenutá kletba (2007)   18.09.2008

Práve to ide v TV. Čakám, kým sestra zaspí a budem to môcť vypnúť. Hrám sa s Photoshopom a počujem to jedným uchom. Jediné, čo ma zatiaľ zaujalo, bol spoiler na Občana Kanea. :)
     This Film Is Not Yet Rated (2006)  *** 11.09.2008

Rated 3* for Boring. Veľmi ma nezaujíma, v ktorej reštaurácii členovia komisie obedujú a akej farby majú Jaguára. Celé pátranie po ich idenitách je možno odvážne a drzé, no maximálne nezaujímavé. Kirby mal radšej vyhrabať ďaleko viac scén z "postihnutých" filmov, ukázať viac "porovnávačiek" (ako napríklad ten heterosexuálny vs homosexuálny sex) viac spovedať režisérov (Kevin Smith a Matt Stone nemajú chybu), jednoducho sústrediť sa výhradne na to, o čom mal byť tento dokument v prvom rade.
     V Bruggách (2008)  ***** 07.09.2008

Originálna gangsterka, ktorá ponúka netradičné prostredie, dokonalé dialógy a trochu smútku a melanchólie. A jedného trpaslíka!
     Alone in the Dark (1982)  **** 26.08.2008

Keby som to mal znázorniť grafom, začínalo by to niekde pri Antropophagus a končilo na úrovni Peckinpahovych Strašiakov. Neuveriteľné, ako sa zo smiešnych blbečkov v priebehu filmu stanú desiví maniaci a z úsmevného béčka špičkový a napínavý horor, ktorého vyvrcholenie v dome sa môže smelo prirovnať k prepadnutiu karavanu v Hills Have Eyes... akurát že trvá dlhšie. Aj poštári dokonca prestanú lietať. :) Keby to bolo menej pestrofarebné a trochu krvavejšie, a samozrejme, keby tam nebolo pár neuveriteľných zločinov proti logike, bolo by to aj na plný počet. Ale aj tak... pogo na koncerte The Sick Fucks... Tá ľakačka pri okne... A scéna s krvácaním z nosa! Chcel by som byť filmami takto milo prekvapovaný častejšie.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah