Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (11)

Klaus Nomi (herec)

09.03.2010

Klaus Nomi, vlastním jménem Klaus Sperber se narodil v německém Immenstadtu a již v dětství projevoval velký zájem o divadlo a hudbu. Jeho hudební láskou byl Elvis Presley a celá rock'n'rollová scéna. Pracoval jako divadelní uvaděč v Berlínské "Deutsche Oper", kde se také začalo projevovat jeho nadání - operní zpěv. Po práci… (více)

James Whitmore (herec)

31.05.2009

James Allen Whitmore Jr. se narodil 1. října 1921 v New Yorku manželům Florence a Jamesi Allenu Whitmoreovi. Studoval na univerzitě Yale, kde se stal členem tajné společnosti Skull and Bones, jejíž členem byl také napříkad George W. Bush. Během 2. Světové války sloužil u "Sboru Amerických Mariňáků", po druhé světové válce se… (více)

Jana Štěpánková (herečka / režisérka)

01.07.2008

Dcera slavného herce Zdeňka Štěpánka, pravnučka českého básníka Vítězslava Hálka a sestra herců Petra a Martina Štěpánka začínala jako ochotnice po boku svého otce. Po studiích na DAMU začala její kariéra coby divadelní herečka na prknech pardubického divadla. Během let 1952 až 1972 působila v pražském libeňském Divadle S. K.… (více)

Matthew Bellamy (herec / skladatel / producent)

28.12.2007

Matthew James Bellamy se narodil 9. června 1978 v Anglickém Cambridge. 26. září 2008 získal čestný doktorát z umění na Plymouthské Univerzitě. Je hlavním zpěvákem, kytaristou, pianistou (již od svých 6 let), skladatelem hudby a autorem textů skupiny Muse. Je známý pro nezvykle velký rozsah hlasu, který je až přes 3 oktávy.… (více)

Dave Grohl (herec / režisér / spisovatel)

28.12.2007

Dave Eric Grohl se narodil 14. ledna 1969 v USA. Jeho rodiče se v jeho dětství rozvedli, má sestru Lisu. Dětství prožil ve Warrenu v Ohiu a Alexandrii ve Virginii na předměstí Washingtonu D.C. Ve 12-i letech se začal učit hrát na kytaru a spolu s bratrancem Tracym zkoušeli různé punk rockové melodie. V mládí byl známým… (více)

Alex Turner (skladatel / herec)

28.12.2007

Alex Turner se narodil v Sheffieldu do učitelské rodiny. Jeho matka je učitelka němčiny a jeho otec učitelem hudby. Po střední škole studoval dva roky obor hudební technologie na univerzitě v Sheffieldu a peníze si vydělával prací v hudebním baru.Alex se proslavil jako devatenáctiletý mladík se svojí kapelou Arctic Monkeys,… (více)

Nick O'Malley (herec)

28.12.2007

Nick O'Malley se narodil v Sheffieldu roku 1985. Nejprve pracoval jako řezník, od roku 2002 hrál jako basskytarista se skupinou The Dodgmes, která byla spřátelena se slavnějšími Arctic Monkeys. To se také stalo Nickovi roku 2006 osudným, když se jako dočasná náhrada za Andyho Nicholsona přidal na turné po Severním Americe. Jeho… (více)

Matt Helders (herec)

28.12.2007

Matthew Helders se narodil v roce 1986 v Sheffieldu. Navštěvoval stejnou střední i vysokou školu jako Alex Turner. Jeho maminka Jill je obrovskou fanynkou kapely Arctic Monkeys, ve které je Matt bubeníkem a hlavním back vokalistem. Má staršího bratra, který žije v USA, a přítelkyni ještě z dob, kdy Arctic Monkeys neexistovali… (více)

Jamie Robert Cook (herec)

28.12.2007

Jamie se narodil v Sheffieldu roku 1985. Má sestru, jeho maminka pracuje ve školní jídelně a tatínek je inženýr. V kapele Arctic Monkeys, jejímž je zakládajícím členem hraje na kytaru a na starosti má vedle Matta Helderse také back vokály.Je známý tím, že vážně nemá rád tisk a nebere si žádné servítky. Proslul prohlášením, že… (více)

František Řehák (herec)

28.12.2007

Narodil se 4. října 1923 v Novém Bydžově. Jeho začátky jsou spojené s divadlem v Mladé Boleslavi, kde začínal v roce 1945. Jeho další divadelní štací se stal Zlín (Gottwaldov) a poté Olomouc. Velmi často hostoval v Praze, zejména v Krejčově legendárním souboru Divadla Za branou.Jeho první větší filmová role byla ve filmu Jiřího… (více)

Jan Skopeček (herec / scenárista)

28.12.2007

Jan Skopeček se narodil 19. září 1925 v severočeských Litoměřicích. Jde o jednoho ze zakládajících členů libeňského Divadla Pod Palmovkou (1949), jehož členem je po celou dobu. Jde nejenom o herce a dramatika, ale také o tvůrce šesti divadelních her a několika rozhlasových dramatizací. Během 2. světové války byl nacisty držen v… (více)

Reklama