Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

!!!OBSAHUJE SPOILERY!!!První řada byla naprosto famózní, opravdu vynikající děj, zápletky a vývoj. Herci se překonávali a nebyl nikdo, kdo by zapadl do průměru. V první řadě exceloval Wentworth Miller, který svému Michealovi vnesl noblesu a genialitu. Ze "záporných" hrdinů bych za první řadu vystihl zejména výkon Petera Stormareho (Abruzzi). Celkově byla první řada asi tím nejlepším seriálem, který jsem kdy viděl, v každém díle jsem byl napjatý, na trní co se bude dít dál, jak to bude pokračovat a hltal jsem Scofieldovu genialitu. Naprosto mě to pohltilo. Ve druhé řadě se děj přesunul mimo vězení, což se dalo předpokládat, ovšem bál jsem se, že to ztratí tu kvalitu. Naopak. Nádherně se odkrylo to tajemno a hlavně propracovanost celého děje se ukázala jako naprosto geniální dílo. Z hereckých výkonů bych do výšin vznesl Roberta Kneppera, který svého slizkého T-Baga hraje naprosto báječně. Opravdu se mi díly, ve kterých se vyskytuje hrozně líbí. Navíc nečekané zvraty děje, které se původně zdají předvídatelné, to se však hned za okamžik mění. Občasné hostování krásné Holly Valance také potěší. Při sledování třetí řady jsem stále přemýšlel, zda to nebude jen pokračování a ždímání předchozích řad. Nebylo. Stále mě ne a ne přestat bavit, napětí rozhodně nepolevilo a v každém díle něco překvapí či zaskočí. Zavření zpátky do lapáku prospělo hodně herectví Wentwortha Millera, který je ve svém živlu. Hodně se mi líbil Wade Williams, který si zde šáhl na dno (Jako Brad Bellick samozřejmě). Ovšem tím nejlepším v této řadě je výkon Williama Fichtnera, který je nakonec tím dobrým hajzlem. Čtvrtá, poslední, řada přinesla trochu jiný styl příběhu, který se pořádně zamotal a působil někdy dost utahaně, ale v dalším díle se tato "utahanost" měnila v napínavé drama. Seriálu určitě prospěla pauza mezi první, naprosto perfektní, částí, ve které působila nejlépe smrt Brada Bellicka, který se obětoval pro to dobré, které si po pauze, kdy děj zpomalil a zklidnil, ukázalo být tím špatným, ale vlastně dobrým, jen záleželo na úhlu pohledu. Generál Krantz byl také velmi působivou postavou, naopak Christina Scofield mi nepřišla natolik dobrá či přesvědčivá, prostě mi tam moc nesedla. I přes zdánlivou utahanost se poměrně povedly poslední dva díly, které televize Fox vysílala najednou. Poslední díl byl šikovně rozvržen mezi zakončením a rozuzlením, včetně sympatického Paula Kellermanna, který byl v seriálu velmi oblíbeným záporňákem, či návratu Fernanda Sucreho a Benjamina Franklina. Zakončení, tedy myslím druhou část posledního dílu, se mi zdálo trochu moc protáhlé a zbytečné, tedy do chvíle, kdy bylo vidět, proč se po čtyřech letech schází hlavní parta (Sucre, Mahone, Burrows, Tancredi), ta scéna mě docela dostala, nečekal jsem ji, ale rozhodně to bylo povedené zakončení a já za tento seriál děkuji!

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Nejlepší komediální seriál současnosti. Naprosto dokonalý Jim Parsons jako Sheldon.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Nejvtipnější seriál v historii. Nejsměšnější postava seriálu v historii. Největší smolař a zároveň šťastlivec v historii. Miluju Mr. Beana.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Tomuhle seriálu se nedá nic vytknout, dokonce ani to, že ho hrají pořád dokolečka. Alana Aldu mám velmi rád a všem doporučuji jeho knihu!

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Nejlepší český seriál novodobé seriálové tvorby. První řada byla naprosto vynikající, té se nic nevyrovnalo. V té druhé se přidalo na vtipu, ovšem trochu se ubralo na zajímavosti, ale stále to bylo na pět hvězdiček. Třetí řada byla však pouze slabý odvar (2,5*), který se dal pouze díky ponuré atmosféře před druhou světovou válkou, která sérii uzavřela opravdu stylově. Za takový seriál patří velký dík hercům (zejména Trojan, Töpfer a Pardus) a hlavně panu Moskalykovi, který vytvořil tři nejlepší kriminální seriály v hisorii naší republiky. Velký díky také ČT za to, že tento seriál vznikl.

Dexter

Dexter (2006)

Ano, poměrně předvídatelný, ale i tak naprosto okouzlující seriál, který mě postupně naprosto dostal.

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Seriál, se kterým jsem strávil poslední 4 roky. Seriál, který si nebere servítky, který se rozjede a nezastaví. Ještě jsem se nesetkal s tak dobrým zmapováním počátků velkých mafiánských jmen prohibiční a po-prohibiční doby. Výkony hlavních herců jsou neskutečné, v paměti zůstanou hlavně výtečný Steve Buscemi, naprosto přesní Michael Stuhlbarg, Shea Whigham, Michael Kenneth Williams či Michael Shannon a v neposlední řadě skvěle zahraní Al Capone s Lucky Lucianem v podání Stephena Grahama a Vincenta Piazzy. Děkuji HBO. Opět.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Skvělá atmosféra, připravenost (příběhu, scén, lokací, ...) na úrovni filmu. Vypadá to zatraceně dobře! ... a je to vážně dost dobré!

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Made in Britain! "Co tam máte za systém?" "Visty!" "Visty? My tu umřeme!"

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Naprosto odzbrojující seriál plný napětí, zvratů a úžasné atmosféry. Vlastně ani nemám pořádně co dodat. Nádherný seriálový zážitek.