Raketka29

Kris Tučková

okres Beroun

homepage

23 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5
    • 13.2.2012  19:52
    The Artist (2011)

Natočit v roce 2011 němý film chce odvahu, natočit film o tom jak hvězdu němého filmu převálcuje nástup mluveného filmu...ještě větší odvaha. A ona se ta odvaha vyplatila. Volejte sláva a radujte se. Film. který je po dlouhé době o hereckých výkonech a ne o tom, co se v něm říká.

• 13.2.2012  19:49
    Děti moje (2011)

Klasický film o tom jak se poperete z životem. Bohužel jsem ve filmu nenašla nic hlubšího. Film je prostě jen příběhem o tom "jak si poradit s manželčinou nevěrou". Žádný srdcervoucí příběh o hledání cesty k dcerám či jiném vztahovém dramatu. Pro mě glób pro Clooneyho zcela nepochopitelný.

• 13.2.2012  19:47
    Nicholas Nickleby (2002)

V rámci výročí Dickense jsem se podívala na příběh z jeho tvorby. Charlieho od Sons of Anarchy vyloženě miluji a tady se mi velmi líbil. Zase jednou dobře zpracovaný příběh lidského utrpení, zášti a samozřejmě toho nejsilnějšího ... lásky.

• 13.2.2012  19:44
    50/50 (2011)

Příběh o tom jak se poperete s šancí na život 50/50. Několik úsměvných a několik plačtivých scén. K páté hvězdě bych ocenila trochu více postavy rozpitvat do hloubky ale i tak je to zajímavý film.

• 7.2.2012  20:02
    Hugo a jeho velký objev (2011)

Filmaři říkají, že nejtěžší je natáčet s dětmi a zvířaty. V tomhle filmu je obojí a perfektně se to doplňuje. Nádherná kamera a hudba. Úchvatný pohled do světa "němého filmu". Tento film mě překvapil tím že má děj a pouze děj. Žádný nudný začátek, přehršelý prostředek a tklivý konec. Já si vesele poplakala po celou dobu filmu.

• 6.2.2012  09:28
    Tři mušketýři (2011)

Mám menší osobní averzi proti filmovým zpracováním jistých národních klasik od jiných národů. Když to vezmu postupně. Benátčan je ve skutečnosti němec, mušketýři jsou britové a celý "francouzský" ensamble je směs britů, norů, rakušanů aj. Jedniný bod za Orlanda jakožto Buckinghama a skutečného brita ačkoli s velmi nebritským akcentem. Také by mě zajímalo kde se chudý gaskoněc naučil anglicky, ale čert to vem, anglicky se bude mluvit všude ať se mi to líbí nebo ne. Když přikročím k filmu samotnému... Vizuálně velmi působivé. Krásné šaty a celkem povedený výběr herců až na Milu, která mi byla značně protivná. Vzducholodě? Ach prosím, to byl kardinální krok vedle. Stejně tak Milady a její skoky přes žiletkové nítě a slaňování ze střech. Líbí se mi momentální trend, ukazovat klasiky trochu jinak viz Sherlock Holmes, ale co je moc to je moc. V prních okamžicích jsem si říkala, že hudbu k filmu dělal Klaus Badel (Piráti z Karibiku) a poté Hans Zimmer (Sherlock Holmes) ale až tady jsem zjistila, že je Paul Haslinger pouze vykradl. Když to shrnu, film na který se kouknete v osm na Nově, proč ne, ale nevadí mi, že jsem ho neviděla v kině. Ježí se mi chlupy na zádech když si to ještě představím ve 3D. 1/2 bodu za barvy, 1/2 za Orlanda, Logana, Madse a Christopha, 1/2 bodu za Juno (tu holku prostě zbožňuju i když tady se moc neukázala) a 1/2 bodu za jedinou vtipnou scénu a to pád vlajkového stožáru na jednoho z gardistů. Suma sumárum 2 hvězdy.

• 31.1.2012  19:48
    Nebezpečná metoda (2011)

Od tohoto filmu jsem čekala trochu víc a hlavně od hereckých výkonů. Co se týká Vigga a Michaela, nemohu moc vytknout, ačkoli Fassy mi přišel místy poněkud komický. Zato Keiru jsem po prvních pár minutách nemohla vystát. Její výkon mi přišel poněkud přehnaný a kostrbatý. V samotném příběhu mi chyběla větší hloubka Jung/Freudovského vztahu nebo větší propracování psychologických analýz.

• 25.1.2012  09:13
    2012 (2009)

Dojem z filmu jsem si zřejmě zkazila ještě více tím, že jsem na něj koukala se slovenským dabingem. Nemám ráda když americké filmy z rusáků dělají vypatlané mozečky. Také nemám ráda scény kde každým okamžikem někdo může nečekaně zemřít, rozmačkán kde čím. Díky bohu u tohoto filmu byly tak trapně udělané efekty, že mi to po chvilce ani nevadilo a já se musela jen smát. Viva America! Stěhuju se do Afriky!

• 24.1.2012  09:01
    Ohňostroj (1997)

Poetikou, dějem a celkovou roztahaností mi to připomnělo mého oblíbeného Kim Ki Duka, bohužel z tohoto filmu jsem si neodnesla nic zapamatovatelného ani poučného či rozporuplného.

• 15.1.2012  20:55
    Servírka (2007)

Nechci dítě tak ho prodám abych opustila manžela?! To se tvůrci fakt zbláznili nebo nudili?

• 15.1.2012  18:17
    Láska a jiné závislosti (2010)

Nevím kdy k tomu přesně došlo, ale z jistého hlediska mi u romantických filmů chybí ta romantika. Tyto filmy začínají býti poslední dobou spíše o sexu, ne že by mi to vadilo, ale kam se poděla ta jiskra? Celkově je téma filmu zajímavé (né jedinečné), ale trochu mě mrzí že stránka prodeje léků nebo naopak Magginy nemoci není nějak prohloubena. Co se musí nechat, tak to že jsem se u filmu párkrát od srdce zasmála.

• 15.1.2012  14:37
    Válečný kůň (2011)

Co se filmu nedá upřít je Spielbergovskej podpis, který je vidět na "malebných" záběrech krajiny a "naturalistějšíchů záběrech kamery. Bohužel jsem si za celé dvě hodiny nedokázala ani koně ani lidé, kteří ho měli za své, vytvořit nějaké pouto. Věcí, která mi docela vadila byla ta, že i němečtí vojáci mluví anglicky (a někdy i německy) takže bez znalosti vojenských uniforem 1. světové války, jsem občas nemohla rozlišit kdo je kdo. Jedno plus tedy za koně, 2 za to že ten příběh byl alespoň něčím zajímavý a 3. plus za to, že mě pobavilo "pozastavení války" pro záchranu koně ... a za scénu s kleštěma ;)

• 15.1.2012  10:53
    Noc hrůzy (2011)

Upírské filmy jsou kapitolou samou pro sebe. Proto se mi i líbilo, že si autoři občas udělali srandu z upírské "nauky". Pro mě trochu mínus, že chudáka Collina měnili do ošklivé zrůdičky, ale přiznejme si to, tak i tak...kdo by se od něj nenechal kousnout?! U mě se řadí mezi "upírskou elitu" po boku Brada, Toma, Alexe, Antonia a Stuarta!

• 14.1.2012  15:52
    Bratrstvo neohrožených (TV seriál) (2001)

Válečné příběhy mám bez zcela pochopitelných důvodů ráda. A ačkoli jsem to asi přehnala s tím, že jsem to celé zkoukla v průběhu 24 hodin, musím uznat, že je to nejlépe natočené válečné drama. Při každém dílu jsem málem ani nedýchala a na konci jsem si poplakala, zřejmě i kvůli tomu, že to co vypráví veteráni na konci mi připomnělo jak mi můj děda vyprávěl o válce.

• 12.1.2012  19:56
    Černobílý svět (2011)

Velmi zajmavý pohled na americkou společnost a ženy "na úrovni", kterým vychovávají děti černošky, které jsou o úroveň víš.

• 12.1.2012  09:19
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Pokud nebudu soudit tento film jako remake, tak se mu něco upřít nedá. Američanům se povedlo do filmu propracovat alespoň nějakou tu dávku humoru. Ale i když se o to švédové asi nesnažili tak to švédské verzi nic neubralo. V této verzi mi to místy přišlo chvílema dosti trapné a spíš k pláči. Kdyby přede mě postavili Daniela Craiga a Michaela Nyqvista, tak asi sáhnu spíš po Craigovi, ale toho jsem postupem času přestala mít ráda a víc jsem si přála aby to byl zase Nyqvist, kterého jsem si postupem času zamilovala. Stejné je to i s představitelkou Lisbeth. Zatím co u Noomi Rapace jsem měla pocit, že se jedná o opravdovou drsňačku a životem zkoušenou "slečnu", u Rooney Mara jsem opravdu trpěla. Netuším proč celý film prošišlá, vypadá jak když jí něco bolí (v jednu chvíli opravdu bolelo) a v erotických scénách je zcela nekoukatelná. Je těžké soudit film který je remakem, jako samostatný film. Kdyby toto byl samostatný film, tak má u mě 4 hvězdy, ale jelikož mohu porovnávat, tak je mi líto. Jedna hvězda dolu za to že Craig je sice Craig, ale Michael a Noomie jsou prostě lepší! A promiň Danieli, ale humoru je někdy až moc! Druhá hvězda dolu za to, že američtí filmaři rádi dělají multijazykové filmy. Švédská kniha, Švédsko, jediná hlavní postava je švéd, všichni mluví anglicky, i ty pitomé články v novinách a televizi jsou anglicky, na domech jsou švédské cedula a hrdinové si jen tak náhodou občas prohodí švédská slovíčka. Ale notak! Tack!

• 10.1.2012  11:47
    Pearl Harbor (2001)

Jen škoda, že nám ten příběh amíci ukradli.

• 10.1.2012  11:46
    Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Nezlobte se na mě, osobně jsem byla z prvního dílu nadšená a Johnny je jako vždy k zulíbání, ale já už prostě nevím kdo je s kým a na jaké lodi. Třetí díl se pro mě stal naprostým se ztracením na moři a už nevím jestli je to "muž přes palubu" nebo "země na obzoru".

• 5.1.2012  14:02
    X-Men Origins: Wolverine (2009)

Nejlepší dárek k Vánocům. Série X-menů a hodiny strávené u kompletní ságy. Jen škoda těch chyb :/

• 29.10.2011  17:52
    Po přečtení spalte (2008)

Nějak jsem asi opominula tu komediální část.

• 25.10.2011  08:43
    X-Men: První třída (2011)

Buďme upřímní. Zvláštní schopnosti jsou fajn, ale tu jednu moji hvězdu sebrala víla a jiné takové postavy. James McAvoy na mě trochu budil dojem puberťáka co si najednou myslí, že pobral rozum světa (když už tak pouze myšlenky), ale jinak krom poslední věty "I prefere magneto!" klobouk dolu před Fassbenderem. Na to, že to pro mě byl neznámý herec tak teď ho záhadně objevuji ve více filmech a nedivím se :) Pro mě by to byli asi jen 3 hvězdy ale obrovskou hvězdu nakonec získává Hugh Jackman! To jsou momenty, které mě umí pobavit!

• 25.10.2011  08:37
    Green Lantern (2011)

Omlouvám se všem Sheldonům a Leonardům ale mě to sakra nenadchlo. 1 hvězda za Ryana, který je koukatelný, 1 jen tak za to že mám ráda komiksové filmy a 1 za Blake, kterou sice nemusím, ale za dlouhou dobu to byla jediná žena, která nebyla tak blbá aby nepoznala chlapa jen podle pásky kolem očí!

• 25.10.2011  08:34
    Fish Tank (2009)

Velmi povedený film o hledání sebe sama, cesty někam nebo k někomu. Pro mě osobně to ztratilo bot za Karie Jarvic která mi místy byla i protivná a tancovat teda zrovna dvakrát valně neumí, ale začínám čím dál tim víc přicházet na chuť Michaelovi Fassbenderovi. Hlavně při TÉ scéně jsem zůstávala bez dechu.

• 12.10.2011  13:11
    Zákon gangu (TV seriál) (2008)

Tak nevím, ale já se do toho seriálu zamilovala. Zajímalo by mě kolik dílů viděli lidé s hodnocením "odpad až 2 hvězdy". Ano místy je to zřejmě přitažené za vlasy a někdy zase laciné (uřvaná old lady Peggy mi občas otevírá v kapse nůž) ale na trochu té akce proč ne. Lidi se koukají na Dextra a nevadí jim že je to masový vrah ale před partou motorkářů budou odvracet zrak? To si kluci nezaslouží. Jako holka ANO! Motorky, kůže a silný chlapy. ANO! 3 série zkouknuté za 3 dny :)

• 31.7.2011  11:49
    Princ a pruďas (2011)

Parodie mám ráda ale tohle není ani parodie. Málokdy se mi stane že film nedokoukám ale tohle jsem nezkousla ani já. James Franco sice rytíř k pohledání ale u Natalie jsem se, zvláště po Black Swan, divila že se nechala ukecat na tuhle kravinu. Perverzní a nechutné od začátku do konce!

• 31.7.2011  11:44
    Naušika z Větrného údolí (1984)

Trochu ekologický ale jinak velmi povedený příběh. Roztodivné potvory na které jsem si tedy už u Miyazakiho zvykla ale nějak mi tam chyběl ten pořádný klučičí hrdina. Jen jsem nechápala jestli Miyazaki záměrně ignoroval fakt, že mu tam lítá holčina v minisukni bez kalhotek.

• 26.6.2011  09:19
    Černá kniha (2006)

Druhá světová válka opět z jiného pohledu. Mám ráda filmy tohoto stylu kde jako v Habermanově mlýnu, poukáží tvůrci na to že válka nebyla nutně černobílá. Zajímavá zápletka filmu která mohla být více vytažena do popředí a vztahy mohly být více propracované ale rozhodně to není ztráta času.

• 26.6.2011  09:17
    Mystery Men (1999)

Nepřišlo mi to ani zajímavé ani vtipné a ani dostatečně blbé. Takže jsem nevěděla jestli to brát vážně nebo jako pokus o parodii. Nedotklo se to ani jednoho a Ben Stiller opět maximálně nesympatickej. A nepotřebji se koukat na samé krasavce a modelky ale kdy filmaři pochopí že na chápkovi s uhrama co prdí není nic.... no vlastně NIC?!

• 2.6.2011  08:51
    Melancholia (2011)

S klidným srdcem můžu přiznat že na film jsem šla kvůli Alexovi a oceňované Kirsten. Z kina jsem pak šla jen s tím že tam byl Alex a Kirsten. Většinou se snažím filmy pochopit ale u tohohle to nešlo. Jediným světlým bodem pro mě snad byl organizátor svatby. A jen málo který film mě dokáže ještě před úvodníma titulkama tak znudit jako tento. Zpomalené záběry sice umělecké ale proč proboha tak dlouhé a nic neříkající?! Část 1 ... WTF?! Ok chvilkama jsem se zasmála ale to opravdu museli Alexe nechat šišlat? Opravdu toho chlapce zklátila na golfovém hřišti? Močení na golfovém hřišti?! Je mi to líto ale tohle byl opravdu hrozné. Část 2 ... no... kde začít.... no.... dobrá, ta planeta byla hezká a její dopad byl zajímavý ale to je tak vše. Po konci filmu mě napadlo pouze: Lars něco hulil a většina lidí na tom jede taky. Většinou mám psychologické filmy ráda, ale tohle byl sakra krok vedle. Takže dvě hvězdy - 1/2 Kirsten; 1/2 Alex (sorry ale předkus je předkus a ani si chudák nevrzl); 1/2 organizátor svateb, 1/2 vyhrává ta hezká planetka za zničení "zlé" Země

• 27.4.2011  21:02
    Sherlock (TV seriál) (2010)

Zběsile projíždím televizní program a s hrůzou křičím... "jen čtyři díly?!?!?!" Tak teď nevím co budu dělat.

<< předchozí 1 2 3 4 5