Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (390)

plakát

Moje vina (2023) 

Tak tohle je daleko lepší než jsem čekal. Jasně je tam pár klišé spojené s tímto typem filmu, ale i ta jsou podána dobře a zajímavě a ve finále to celé i působí dobře.

plakát

Pathaan (2023) 

Tak tohle bylo vážně něco. Tenhle film překoná snad jenom R.R.R. Vážně si nepamatuji, kdy naposledy jsem byla z nějakého filmu takto nadšena (oki pamatuji, bylo to již víše zmiňované R.R.R.). Toto je vymazleno po všech stránkách. Vizuálně naprostá dokonalost! Trikově to předčí polovinu současných Marvelovek (na které už ani nestojí za to chodit do kina, ale ve většině případů opravdu stačí si počkat až se dostaví k vám domů). Co se akce týče, tak ta zabere dobře tři čtvrtiny stopáže a co se týče třeba vizuální stránky, tak je místy dechberoucí (ještě teď jsem unešena ze scéna pod ledem a pak z pádu z nebes na koci :*). //Navíc mě neskutečně překvapil příchod Tigera (kdybych si přečetla obsazení, tak by mě možná překvapil méně), aby Pathaana na poslední chvíli zachránil, protože jak Salmana nemusím, tak Tigera mám ráda :D a to jaké byla v tuto chvíli mezi těmi dvěma postavami chemie, bylo neskutečné a pevně doufám, že to pozvání na další misi se týká trojky Tigera a SHK se tam ukáže ;)(a taky doufám, že se v tomto multiverzu bude pokračovat, protože představa akčního filmu, kde se v jedné scéně potká Salmam, SHK a Hrithik je naprosto úžasná)// Ovšem neskutečná chemie za mě osobně byla i mezi Pathaanem a Jimem a já po letech sledování indických filmů začínám přicházet na chuť J. Abrahamovi a začínám chápat, co na něm může někdo vidět, protože tato role mu naprosto sedla a vlastně mi bylo i Jima (občas) líto a dokonce sem snad i chvíli čekala, že třeba se mu to v hlavě rozleží a všechno si rozmyslí, protože od jiných záporáku byl po většinu filmu normálně uvažující. // Co si tedy z kina odnáším? 1. Nutně potřebuji sehnat soundtrack k filmu, protože lepší jsem neslyšela od Krále Artuše. 2. Potřebuji se naučit jezdit na motorce, abych mohla vyzkoušet, jak se na ní jedí na závějích sněhu a na ledu. 3. Trvalo to dlouho, ale SHK je zase ve formě a podařilo se mu natočit naprosto bombovej film. 4. Patnáctiminutové přestávky by se měli zavést i u ostatních filmů, které mají více jak 120 minut. 5. I hrdinové potřebují prášky proti bolesti

plakát

Shehzada (2023) 

Námět mě velmi zaujal - otec vymění při narození svého syna se synem svého bohatého zaměstnavatele, aby si ten žil jako princ a druhého chlapce si vezme k sobě a vlastně si na něm dál chladí žáhu. Kluk je i tak hodnej a vlastně až toxicky pozitivní. Celé to zní dobře. Ovšem zpracování je celkem slabé. A to hlavně v akčních scénách, kterých je tu bohužel celkem dost a my si můžeme všimnou, jak jsou nedomyšlené, nedotáhlé a vlastně strašně odfláklé a všechny působí jako by každému záběru někdo ubral první a poslední sekundu, možná i více (a ani nedostaneme pěstní souboj s hlavním záporákem, jen se potkají a střih). Podobně je na tom spousta dalších scén a nápadů v celém filmu. Celkově to působí, jako by to původně bylo daleko delší a pak si jen ve střižně někdo řekl, že je to potřeba zkrátit a tak random odstříhal pár desítek filmových okének.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy - Série 2 (2023) (série) 

První serie  má více opravdu dobrých dílů, ale i více nic moc dílů. Druhá serie, asi až na jeden díl mě bavila celá. Ano jeden díl jim neodpustím, protože tím podle mě pokazili jednu celou postavu. A devátý díl je brutální úlet (ale kvůli němu sem na to začala koukat a těšila jsem se na něj). I když mám pocit, že během této serie vlastně ani kapitán Pike nedostal moc prostoru. A Spocke mě začíná štvát. A La´an sem si oblíbila ještě víc než v první serii. I přes to neskutečné množství traumat, co ji scénáristé nadělili.

plakát

Batman (2022) 

Velmi dobrá podívaná, na to, že to má tři hodiny, tak mi to uteklo, příběh pěkně odsýpá a dokonce i ten Pattinson se v roli Batmana ukázal, že na to vážně má (já ho opravdu nemám ráda a bála jsem se, že ho prostě v této roli nezkousnu). Krásně temné a kulisami (a i atmosférou) mi to připomínalo Burtonovi Batmany. Ano Temný rytíř je temný rytíř a žádný Netopýr už na něj asi mít nikdy nebude, ale i toto má své úžasné kouzlo a rozhodně je super vidět v kině něco jiného, než rozdováděný Marvel, kde ač mě ty filmy baví, tak žádný z nich už pořádně nepřinese nic nového a už mě ani neláká na ně zajít do kina, ovšem pokud tomuto odklepnou další díl, tak se rozhodně na něj zase zajdu kouknout. Jen teda bez té jedné postavy na konci bych se asi obešla.

plakát

Heropanti 2 (2022) 

Čekala jsem to horší, tím nechci říct, že to bylo nějak úžasný, protože i tak to bolelo, ale zaujaly mě asi dvě taneční čísla a kdyby Laila byl o trochu menší parodie na Jokera/travesty umělce/kouzelníky Now You see me, tak by byl fajne a možná by se na to i dalo koukat bez krvácejících očí. Ale ano, hlavní ženská postava je extrémně na ranu a Babloo... ne ta postava je taky divná. Osobně bych chtěla Tigery vidět v něčem normální, v něčem, co se nebude třeba ani tvářit jako akční film. Klidně v nějaké slaďárně, nebo dramatu, věřím, že na to má. Nebo by mohl natočit remake Bez kalhot. Tam může tančit a zároveň ukazovat břišáky.

plakát

Hluboké černé oči (2022) (seriál) 

Zhruba do půlky mě to bavilo... ale pak už to i na můj vkus bylo neskutečně překombinováno a hlavně s každým dílem mi hlavní hrdina lezl čím dál víc na nervy a přále jsem si at už jej někdo trefí....

plakát

Hodně štěstí! (2022) 

Daly se jejich problémy vyřešit jinak? Asi ne. Jen vzpomeňme, u nás před ještě cca třicetilety se to nedělalo jinak (a sice se tito lidé nemusí už u nás skrývat, ale pokud chtějí rodinu musí pořád hrát heteráče či se porůznu domlouvat s kamarády). Jako upozornění na to, čím si lidé nespadající do škatulek normálnosti musejí procházet (a nejen v indii, ale i u nás díky pár extrémistů a lidem s "tradičním" myšlením) se mi to líbilo. Trochu mě štval Shardul, který byl místy opravdu na ranu a většinu filmu strašně sobeckej. To Sumi a "sestřenice" naproti němu byly strašný zlatíčka. O co víc ony byly milejší o to víc byl on na ranu. Co jediné bych tomu ubrala, tak minuty. Minimálně třicet, ale možná i více, protože díky stopáži se to neskutečně motalo v kruhu.

plakát

Mr. Malcolm's List (2022) 

Odhlédněme od faktu, že je to tak korektní, že by se i Bridgertonovi mohli učit. Ale tady ta korektnost nemá ani logiku! Jak může mít černoška za mámu Asiatku a za bratrance bělocha? Jak může mít Indka s bílou mamou a indickým otcem (byl to Ind, že ano?) za sestřenici Číňanku? Ne toto vážně netuším a neskutečně mě to rozčilovalo. No a pak je tu druhá věc. Ten casting prostě není dobrý. Hlavně u hlavních dvou hrdinek. Ani jedna se do své role nehodí. A myslím, že například u Freidy Pinto za to může fakt, že ji prostě nevěříte tu naivitu. Nejen, že nevypadá na 20-25 let, které postava v ději má, ale ani tu naivitu neumí zahrát. Působí prostě až moc protřele na to jak se snaží vystupovat. Jediné dvě postavy, které za mně byly dobře obsazeny a zahrány byl Malcolm a onen všudypřítomný sluha (kdo ho sakra platil? pro kterou rodinu pracoval?). Je smutné, že v tomto filmu mě zklamali i mí oblíbenci Theo James a Oliver Jackson-Cohen, kteří byly prostě také obsazeni, do pro ně nevhodných rolí. Ale musí se tomu nechat, že natočeno to bylo pěkně, to se mi líbilo, jen to prostě celé zabíjí casting.

plakát

RRR (2022) 

Tak to byl nářez. Jeden z prvních indických filmů, které jsem viděla byla Magadheera právě s Ramem Charanem od Rajamouliho a tento film stále patří k mým nejoblíbenějším filmům obou pánů a stéle si jej pouštím. A to i přesto, že SSR poté přišel s vymazlenou Eegou a opěvovaným Baahubalim. Ovšem toto všechny jeho předchozí filmy hravě trumfne a s přehledem strčí do kapsy. Jasně nemá to hravost Eegy, či epičnost Baahubaliho, nebo dokonalé písně Maagadhery, ale příběh je naprosto úžasný, hlavní hrdinové dokonalý, jejich vztah si nezadá s klukama z Rychle a Zběsile (jedničku myslím, pochopitelně) či z WAR. Naopak si myslím, že tady je ještě lepší a dojemnější. Ano i zde se nakonec (ale opravdu až nakonec) dočkáme nějakých náboženských odkazů a indícií, bez kterých by se SSR neobešel, ale kdyby to tam nebylo já bych si pak vlastně řekla, že to možná ani není film od něj :D. Na tento film jsem se těšila dobře dva roky a opravdu se to vyplatilo. Každý film SSR v podstatě překoná ten předchozí a jestli to takto bude pokračovat dále, tak já se už opravdu nemohu dočkat jeho dalšího počinu. PS: Zde máte důkaz, že když vás vychovají jako malou nacistku, tak i po emigraci do Anglie stále zužitkujete, to co se v SS naučíte :D