Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (711)

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Po 15 minutách trapných klišé (kupříkladu najít milenku v přítelově posteli v momentě, kdy postavu potřebujeme uvolnit pro tréning, stejně tak zrovinka drzé děti nejstarší dcery u večeře, atd.) jsem si zlořečila, že jsem se nenechala odradit obligátním bílo-růžovým plakátem (kam se poděla naše pověstná kvalita nejen z 60. let). Většinu snímku jsem neviděla, pročež nemohu vyloučit, že se jeho kvalita v průběhu rapidně nezvedla. Pokud mi tedy někdo z přítomných napíše, že se ti dva pejskaři nakonec nedali dohromady, sním svůj vlastní klobouk a dám Ženám v běhu druhou šanci.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Povinnost vůči synovi ze strany mé, rovněž ze strany J.J. Abramse splněna. Pro jednou jsem si dopřála hromadu popkultury, popkornu, nostalgie a pohledu na vytuněný světelný meč Kylo Rena. Snaha Disney o další zakoupenou dojnou krávu vyšla, avšak výsledný produkt mohl dopadnout mnohem hůř.... aneb slovy mé ratolesti "hodně času na akci, málo času na kecy; ještěže už tam nemohli frknout Amidalu".

plakát

Divoké historky (2014) 

Je mi líto, některé povídky určitě nejsou na pět hvězd, ale už jen za Dr. Bombičku (argentinská obdoba D-Fense) jednoduše musím. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy v kině tolik slzela smíchy.

plakát

Whiplash (2014) 

Jak už jsem několikrát uváděla, pro filmy o "mužské zažranosti" do čehokoli mám slabost. V případě Milese Tellera určitě muselo jít o hereckou posedlost reálnou, pro jeho pot a krev netřeba maskérů. Samozřejmě výborná muzika a grandiózně despotický cholerik J.K. Simmons. Jeden z nejlepších filmů loňského roku a povinná "četba" každého počínajícího jazzmana.

plakát

Král Lear (2003) (divadelní záznam) 

Shakespearova klasika + precizní Jan Tříska = má naprostá spokojenost. Zaujal mne i výkon Adriana Jastrabana.

plakát

Naušika z Větrného údolí (1984) 

Slabší čtyři hvězdy. Trošku ekologická agitka, ovšem Mijazakiho fantasie opět nezklamala.

plakát

Porco Rosso (1992) 

Nejdospělejší Mijazakiho anime. S velkou nadsázkou bych se dal charakterizovat i jako anime noir.

plakát

Olga (2014) 

Nehodnotím samotný dokument. Jednoduše mi činilo potěšení sledovat celých 87 minut útržků ze života výjimečné ženy - paní Olgy Havlové. U některých person scénárista ani režisér nemusí předvést nic extra... a stejně to funguje.

plakát

Grace, kněžna monacká (2014) 

O co je Nicole Kidman talentovanější, o to byla ikonická Grace Kelly krásnější. To je asi tak všechno, co jsem si z filmu odnesla. Tim Roth patrně neumí zahrát špatně nic a na espritu mu neubrala ani postava "tichého" knížete. Přítomnost Franka Langelly mě potěšila z nostalgie a letmé mihnutí Mila Ventimiglia ocenily prozměnu moje oči...... Že jde o povrchní hodnocení? Vždyť jde taky o povrchní film (přestože se tváří smrtelně vážně). Všechno je vzhledné, kostýmy, krajina, psychologií jednotlivých postav si nejsem tak jistá. Nechce se mi kupříkladu věřit, že se Grace tak vášnivě "zažrala" do studia historie knížectví a dvorního protokolu až cca 6-7 let po svatbě (nebo by jí tolik let nevadilo, že ji lid jako kněžnu nepřijímá a zburcovala by ji až francouzská hrozba ekonomické blokády). O ženě, jež před svatbou prohlásila, "že se knížete naučí milovat", jsem si vytvořila jiný obrázek, než který mi byl naservírován. Neznám skutečný projev kněžny na Výročním plese Červeného kříže, ale doufám, že míra patosu byla alespoň o trošinku menší.

plakát

Kancl (2014) (seriál) odpad!

Ptám se České Televize....... proboha PROČ???? Proč se snažit přesně (leč bez efektu) odvyprávět scénu za scénou a bez sebemenší invence okopírovat něco, co tak geniálně vytvořili jiní? Pan Kopta Šéfa herecky neustál, takže zatímco Gervaisova postava má hloubku, její česká obdoba je pouhým výsměchem. Další epizodou si už nehodlám kazit náladu; subjektivní odpad.

Ovládací panel
6 bodů