Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Seriál, který tu opravdu chyběl. Kam se hrabe IT Crowd, tam byl o IT skutečně jen první díl. Kdežto TBBT je skutečně od začátku do konce seriál pro "geeky". V hlavních představitelech vidím spoustu jedinců ze svého okolí včetně mě :)

plakát

Osvícení (1980) 

Film lynchovštější než Lynch sám. Atmosféra se v průběhu filmu dala krájet, vyvstala spousta (bohužel) nezodpovězených otázek a ten závěr - WTF?

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

Zvláštní dílko. Popis seriálu v divákovi evokuje "odpadní" Strážce vesmíru, „Společnost“ je jak vystřižená z Prison Breaku, LOSToidní tajemno a cliffhangery ve vás vzbudí očekávání na další díl a přecijen je to originální. Prvních pár dílů jsem se s postavami nemohl sžít, celé mi to přišlo ztřeštěné a nemohl jsem se přenést přes tu skutečnost, že „tohle se nemůže nikdy stát“, ale poté jsem si v tom našel tu seriálovou část a napětí, které mě u toho udrželo až do dosavadního (snad dočasného) konce. Jednu hvězdičku odečítám za konec první řady, který se vážně nepovedl.

plakát

Rabbits (2002) 

Dnes může točit filmy opravdu každý. Ale jen Lynchovi projde opravdu cokoli a opěvuje ho každý. Včetně mě – králíci jsou ztřeštění, zmatení, a přesto jsem se každou chvíli smál. Totální parodie na sitcomy a telenovely (nepřekoná to ani Invitation to Love z Twin Peaks), náhodné pouštění nahraných smíchů tam opravdu sedí. Oproti tomu děsivá scéna, kdy se králíci ocitnou v pekle (?), taktéž funguje. Lynch zkrátka dokazuje, že si s divákem může dělat vše, co se mu zlíbí. A funguje to.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Jak rád říkám, na tento film by se dala napsat nekonečně dlouhá recenze. Každý si v něm najde to svoje, dvě roviny vyprávění zmatou každého. Po prvním shlédnutí jsem zůstal přikován do sedačky – vygradovaný závěr je na infarkt. S vysvětlením film bohužel trochu ztrácí své kouzlo – výsledný příběh až tak zamotaný není, ale u Lynche vítězí především forma nad obsahem – a forma je to, díky čemu Lynch vítězí!

plakát

Futurama: Benderovo parádní terno (2007) (video kompilace) 

Groening ukazuje, že s celovečeráky zkrátka neumí. The Simpsons Movie se nepovedlo a Futurama jakbysmet. Humor, kterého se do 20 minut jedné epizody vejde habaděj, tady abyste pohledali. Nutnost ukázat všechny postavy taky dílku neprospěla. Líbilo se mi pouze pár narážek a závěrečná pointa.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Nejlepší seriál všech dob - narozdíl od Simpsonových se válíte smíchy na zemi každou půlminutu, skryté vtípky v pozadí zde nabírají taktéž úplně jiný rozměr :)