WTF Si ze mě děláte srandu. Adoptuj si svého 150 kilového černouška, dej mu auto, at ho rozstřelí... Pohoda řeknu mým rodičům jak mizerně se o mě starají. =D Proboha za co oskar?
Lidi vzpametujte se! Tahle ubohá srejda s kupou dětských ubohostí vás oslovuje? Panu Spielbergovi opravdu měkne mozek. Vždyť peníze se dají vydělat i kvalitním filmem.
Spencer Tracy si zasloužil spoustu Oskarů ale tohohle možná nejvíce. Tak krásná lidská role v tak dobrém filmu neuvěřitelných 80 let starém se nevidí každý den.
Přestože jsem cynik, tak filmy se Sidney Poitierem beru vždy vážně. Jeho herecký projev je neuvěřitelný. V každém jeho slovu je tolik morální síly. Díky za něj.
Festival otrlého diváka 2050. Skvělá zábava, úchylní herci v úchylných kostýmek s úchylnými vlasy. =D a k tomu opět dokonalý Christopher Waltz. Netuším nakolik byl tento film myšlen vážně a je mi to jedno. Stylová velmi lehká zábava.Nevíc skvělá atmosféra CSFD premiéry. "Musím je VYKOUŘIT" K českému dabingu jen WTF? (CSFD)
Woody se vrací v plné síle. Po minulém zaškobrtnutí je toto velká vzpruha. Inteligentní, svižný, vtipný, jazzově ozvučený. Co více si přát? Owen Wilson je Woodyho alter ego! (K)
Špičková akce. Zapnout televizi, alespon 720p, vypnout mozek a dvě hodiny se skvěle bavit. Scény s vlakem na začátku a trezorem na konci si přímo říkají o pět hvězdiček, ale nedám. =D
Tak filmové, tak almodóvarské, tak španělské. Jen několikrát do roka odcházím z kina s pocitem absolutní bezmezné blaženosti. Každý druhý rok je to díky panu Almodovarovi. Možná vůbec nejlepší role Antonia Banderase. (K)
Zrození šampióna (2009)
Černobílý svět (2011)
Gigant (1956)
Americká klasika, tři a půl hodiny klišé přeměnit v dokonalost. Neuvěřitelný kontrast barev tráva/písek. Viděno v HD.
Ocelová pěst (2011)
Bůh masakru (2011)
Dokonalý herecký koncert. Nebudu opakovat, že Christoph Waltz je bůh. (K)
Le Havre (2011)
Pan Kaurismaki a jeho skvostný minimalismus. (K)
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
Stateční kapitáni (1937)
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál) (2010)
Dokonalé, druhá řada i přes pomalejší rozjezd dokonalá. Poslední díl skvělý. Jen tak dál.
Lovci hlav (2011)
Tento film splňuje obě kritéria norského filmu. Je zábavný a šílený. Skvělý akční thriller.
Poslední vlak z Gun Hillu (1959)
Obdivuhodná klasika s nezapomenutelným Kirkem Douglasem.
TRON: Legacy 3D (2010)
Kvalitní akční zábava. Ani příběh mi nepřijde v rámci žánru podprůměrný. Jeff Bridges potvrzuje svoji famózní formu. Jen tak dál.
Tintinova dobrodružství (2011)
Pro mě bohužel zklamání. Očekávání byla obrovská, ale nenaplnila se. (CSFD)
Captain America: První Avenger (2011)
Standardní akčně-komiksová zábava. Jen nevím proč, ale některé efekty nejsou tak dokonalé jak jsme zvyklý.
Panu učiteli s láskou (1967)
Tři mušketýři (2011)
Útěk v řetězech (1958)
Stanley Kramer je obdivuhodný režisér. Točil filmy, které jsou i dnes nadčasové a skvělé.
Na sever severozápadní linkou (1959)
Záběr s letadlem mám na ploše. ;)
Půlnoc v Paříži (2011)
Hlavu dolů (1971)
Skvělé, dokonalé. Jak jinak mluvit o westernech Sergia Leone.
X-Men: První třída (2011)
Série X-Men zdaleka nekončí. Jen tak dál. Každých sto milionů dolarů se zde přeměňuje na dokonalé akční sci-fi (dobrá kombinace.
Sherlock Holmes (2009)
Klasický Ritchie, hodně pohybu, hodně slov a hodně zábavy.
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)
Ani čtvrtí Piráti neurazí. Depp předvádí stále to co máme rádi. Dobrá oddychovka.
Rychle a zběsile 5 (2011)
96 hodin (2008)
Velmi kvalitní thriller se svižným dějem a dobrou akcí. Přesně tak jak to mám rád.
Jako malé děti (2006)
Kate Winslet a role která jí sedla ne výbornou. Špičkový film z dnešní doby.
Drive (2011)
Brutální, syrový, perfektně ozvučený. (K)
Zrození Planety opic (2011)
(K)
Kůže, kterou nosím (2011)
Melancholia (2011)
Další neopakovatelný von Trier. Jeden z nejlepších. (K)