Hodně nadějný příběh, ale je to špatně natočený, špatně setsříhaný, špatně napsaný, nic moc zahraný. Aha. Takže všechno špatně, bohužel. Ale byl v tom velký potenciál.
70% Úvod a první půlka je velice solidní. Naprosto nezastíraná inspirace v PSYCHU a OKNU DO DVORA, včetně skvělé Herrmannovi hudby. V druhé půlce a ke konci už to ale De Palma úplně nezvládá a celé rozuzlení proběhne v rámci zdlouhavé psychedelické pasáže, skončí to navíc ryze Hitchcockovsky a to tak, že hlavní hrdinka ani vlastně neví jak se z toho vyvlekla, ale budiž a úplně poslední záběr snad natočil sám Hitchcock. Pro začátek dost dobré.
Tenhle film je monstrum! Ta hudba, styl, tetování a rudé slipy Maxe Cadyho. Věčná klasika. Včera sem si dal po tolika letech opakování a tohle je prostě nutnost. C A P E F E A R!
No dal bych pět, ale natolik geniální to nebylo. Nicméně se nám tu po dvaceti letech od NAHOTY NA PRODEJ rodí další kult, tentokrát si to ale do svých otěží nevzal novínář Klíma, ale rocker Klempíř. Ty vole. Tohle sledujte jen s HERBS! Must Watch. Jiří Langoš na vrcholu.
Velmi nadstandardních 85%. Pro mě nejlepší sportovní (a jak někdo píše, i manažerské) drama od ANY GIVEN SUNDAY aka sportovní film, bez zbytečného sentimentu a patosu! Herecké výkony absolutní, jak většina herců pochytila tak svělé sportovní móresy? Nevim, gratuluju! Jděte na to. // P.S. Viděno v Cenestaru Pardubice 23/12/11 ve zcela prázdnym kině (= fakt jen já a přítelkyně)
Ojedinělá záležitost. Asi jen o málokterém státníkovi by mohl vzniknout natolik přístupný a otevřený dokument jako o Havlovi. Pustit si Občan Havel 18. Prosince 2011 bylo hodně dojemné,
Nevím, jestli nejsou čtyři hvězdičky až moc, ale já se bavil a docela sem se odregoval od drsnějšího humoru, kterému dávám posledních par let přednost. Paul Rudd tu hraje zcele bezelstného hipíka, jehož přehnaná dobrota a upřímnost ho přivádí do nepřijemných (rozuměj "vtipných") životních situací. Celé je to hodně odlehčené a bez děr, Paul Rudd je podlě mě ve své nejlepší roli a naprosto uvěřitelný.
Oproti knize je to mnohem míň cynické a zároveň mnohem pichlavější, opojné rumové selánky jsou tu nahrazeny celkem výrazným politickým tématem a jeden se až nestíhá divit, jak nezvykle aktuální může být příběh z šedesátých let. Když mi bylo zhruba dvacet, přečetl jsem Rumový deník za jeden večer s lahví šampusu u postele a byla to neuvěřitelná zábava. S filmovou podobou bych to už asi neudělal, ale zábava je to taky. Johnny Depp pokračuje v oživování (tenotkrát i jako producent) díla Huntera S. Thompsona, takže respekt. A hraje taky hodně dobře. Nejen on.
Solidní nostop jízda s parádním obsazením (Peňa, McBride, Ansari z HUMAN GIANT a Eisenberg), kde je zápletka podobná jak z CELLULAR naroubována na osobitý appatowovsko/mcbridovký humor.
Pokud máte rádi cynický a zvrácený humor Dannyho McBridea (viz EASTBOUND AND DOWN), tak je YOUR HIGNESS film jako vyšitý pro vás. V ostatních případech pracky pryč aka hovno víte co je vtipný, suchaři.
Pro mě možná o něco zásadnější a lepší než Scarface. I tady je Al Pacino skvělý a jeho spolupráce s De Palmou bezchybná, ale jak píše Rob Roy, Carlito je vlastně kladný hrdina a musíte mu fandit, i když předem víte, že sejít z cesty temna a dát se na dobro není vždycky úplně nejsnažší a budete za to většinou potrestáni.
Podle povídky Raymonda Carvera. Na 30ti minutový kraťas by to bylo super, na celovečerák je tam příliš málo dramatu a zároveň hodně málo "filosofie" na to, aby si z toho jeden něco pořádně odnesl. Will Ferrell je v nekomediální roli nicméně víc něž uvěřitelný a tu vyschlou opileckou pózu mu sežerete.
Naprostá pohodička k pivu. Žádný přemýšlení, samozřejmě, protože tohle je totální sci-fi, ale šlape to úplně parádně. Hlavní čtyřka je sympatická a u neuvěřitelně jim to hraje, Brian Bloom je navíc dost efektní svině / záporák. Absolutní chill a otevřená vrátka na další díl. Ok. 75%
Tady není co dodat. Maximální řemeslo, šílený obsazení. 170 minut uteče jako nikdy. Nebudu se pozastavovat nad technickou vyspělostí výkopu tunelů, o tom to není. Klasika! Koncert!
Jestli ste si zamilovali úvodní honičku z filmu DRIVE, tak mám pro vás špatnou zprávu. Je téměř kompletně vykradená z úvodu THE DRIVER, ach jo. A teď už k samotnému filmu - pro mě technická a atmosférická extáze. Honičky a akční scény jsou zvládnuté naprosto skvěle, na rok 1978 naprostá paráda, tady si Hill vyhrál a třeba závěrečná naháněčka je skutečně hodně dlouhá, ale precizní s hodně dobrým finále. Horší je to se scénářem, třeba logiku a informonost policejního štábu si nedokážu vysvětlit a proč se polda Bruce Dern snaží řidiče Ryana O'Neala nachytat zrovna takovýmhle zvláštním způsobem je pro mě taky dost nevysvětlitelné, ale budiž - na atmosféře filmu to neubírá ani trochu. Doporučuju!
Béčkově nablblá zábava, která by potřebovala o něco kvalitnější scénář, aby se mohla alespoň trochu rovnat první třem dílům. Akce je nicméně na slušné úrovni a logické díry a nesmysly nemá cenu rozebírat (proč se vždycky všichni o výskytu obřího robota a rozměru mrakodrapu dozví až v momentě, kdy je trhá na kusy?). Co nechápu je obsazení Christiana Balea do "hlavní" role. Jemu to evidentně vrtalo hlavou taky a tak alespoň většinu neakčních scén, ve kterých pronáší patetické relace skrz rádio, odehrál absolutně naládovaný koksem a se spoceným čelem a slůvkem "resistence" na jazyku si představoval, že znovu hraje Patricka Batemana v AMERICKÉM PSYCHU. Jeho nevyužitost je až zarážející. Jinak dobrá zábava na jedno použití. 60%
Kdyby tohle byl film s Charlesem Bronsonem, docela bych to chápal, ale proč Paul Newman svolil asistovat na tomhle průměrném béčku nechápu. Asi se mu líbilo, že může v průběhu natáčení nonstop kouřit, popíjet a plácat po prdeli tu portorikánskou sestřičku, jinak fakt nevím. Už dlouho sem neviděl něco tak neuceléneho jako je FORT APACHE THE BRONX. Skoro to na mě působí dojmem, že původní myšlenka byla udělat seriál, protože na hranici dvou hodin se tu toho událo tolik, že sem nevěděl, kde mi hlava stojí. Dokonce tu policajt Paul Newman asistuje u porodu! Samostatná zápletka s vraždící kurvou Pam Grier vyjde na prázdno. Scénář je fakt bída, režie a kamera taky nic moc, je to vlastně až iritující jak nízké jsou technické kvality tohohle filmu, trochu jako DEATH WIH 3. Docela mě překvapuje vysoké hodnocení tady. Jako fakt?
Nakonec dávám 4 hvězdičky. Hodně často je to vtipný a hlavně si cením odvahy a víceméně originality na čs televizicích - moc improvizovaný komedie tu u nás rozhodně nemáme a tohle je dobrý. Genzer a Suchánek mě tu taky konečně překvapili o svých kvalitách - v TeleTele a ostatních jejich produktech to přece jenom trochu pokulhávalo, tady je vidět, že nepřipravenost jim dala docela novej rozměr.
Hodně průměrná konverzačka, kterou nejvíce zachraňuje Larry David, který tu víceméně hraje sám sebe pod pseudonymem Boris Yellnikoff, který k Allenovu neurotismu nejde příliš daleko! Zbytek hereckýho ansáblu je pak unikátní příklad nemastnosti a neslanosti (bohužel).
70% Solidní nadprůměr. Zpočátku hodně ambiciózní, ale ke konci podle mě i na huličskou komedii (pozor, tohle není huličská komedie) trošku moc přehnané a překomplikované. Farrell a Foxx nejlepší!
Větší popcorn než jednička, ale pořád hodně zábavné! Mickey Rourke je určitě mnohem lepší záporák než Jeff Bridges a celkově obsazení je skvělé! Na jedničce mě ale nějak víc bavily ty momenty, kdy Tony Stark ještě nebyl Iron Man, což už se tady logicky nemůže opakovat. AC/DC samozřejmě nemůžou chybět, palec hore!
Dojemná a naprosto objevná záležitost, přiznám se, že nic z předložených faktů a o žralocích jsem ani netušil a zcela naprosto a zásadně to změnilo můj názor na ně. Tohle je must watch! Scéna kdy si Rob Stewart hraje se žralokem je jedna z nejůchvatnějších věcí co jsem kdy viděl.
Po druhém shlédnutí měním hodnocení. Co sem nedocenil kdysi v patnácti mě rozhodně dostalo teď. Ostantí komentáře mluví za vše. Klasika hixplotation žánru, perfektní herci, obzvlášť mírně konfliktní Louis Burta Reynoldse (kdo se vůbec s tímhle chlapíkem chce kamarádit), nádherná kamera, pár klasických scén (pro mě rozhodně banjo scéna a Voightovo šplhání po skále), úžasná příroda. Ad. CHOZEHO komentář, ve kterém zmiňuje, že herci hráli kompletně nepojištění, na to ostatně vtipně poukazuje Reynoldsova postava, když v jedné z prvních scén řekne, "já nikdy neměl pojištění. Nevěřím na to." Zajímalo by mě, jak by to natočil Sam, ale zároveň jsem hrozně rád, že to natočil Boorman.
Na debut zcela omračující. Psychologické drama, kde starší chlapík soutěží s mladíkem o to, kdo z nich má větší kulky - ovšem, precizně natočené, úchvatná čb kamera, božská hudba Krzystofa Komedy a perfektní herecké výkony jen třech zúčastněných. Tohle je moje oblíbená scéna: http://youtu.be/Cq7fm3BQ0fQ
Výtečný snímek o důkladném psychologickém rozpadu osobnosti. Mladá Carol není schopná únést tlak, který přinaší milenecký život a když její sestra odjede na výlet do Itálie a ona se octne sama doma, její trauma začne pomalu, ale úspěšně nabírat na obrátkách. Mladý Polanski točil na výbornou!
Bůh masakru (2011)
Tohle je must watch. Polanski zraje jako víno. Skvěle obsazený, absolutně nepříjemný. Christoph Waltz a John C. Reilly absolutní respekt.
A co dál... (1979)
Sisters (1973)
Mys hrůzy (1991)
Hranaři (2011)
Ženy sobě (2011)
Klasický Appatow, ale se ženskýma. To by mohlo být dost zavádějící, ale bacha, je to skvělý a bez servítek.
Umění lhát (2009)
Skvělý nápad, ale scenáristicky je to trochu zabité, určitě by to mohlo být tak stokrát lepší. Škoda.
Moneyball (2011)
Občan Havel (2007)
Our Idiot Brother (2011)
Rumový deník (2011)
30 minut nebo méně (2011)
Princ a pruďas (2011)
Carlitova cesta (1993)
Everything Must Go (2010)
A-Team (2010)
Velký útěk (1963)
Řidič (1978)
Terminator Salvation (2009)
Pevnost Apačů v Bronxu (1981)
Partička (TV pořad) (2011)
Užívej si, co to jde (2009)
Šéfové na zabití (2011)
Alois Nebel (2011)
Takhle si přesně přidám když v zimě příjde vánice a všechno se zastaví.
Iron Man 2 (2010)
Sharkwater (2006)
Drive (2011)
Tohle jde mezi nejlepší filmy letoška! Ultimátní mix Somewhere a Historie násilí. Famózní.
Vysvobození (1972)
Nůž ve vodě (1962)