Webb

Webb

Alex deLarge

okres Chomutov
Life's a Bitch, then you die.

62 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 26 51 76 101
    • 15.2.2012  18:01
    Vynález (2004)

Příliš velké neucpané scénáristické trhliny....

• 11.2.2012  20:21
    Odpolední osidla (1943)

Surrealistické vnitřní uvěznění s rozpadem romantické ženské duše do několika osobností pronásledovaných vidinami a klopýtajicích mezi proměnlivými skutečnostmi. [8/10] (Němý, čb. /// Scénář: Maya Deren /// Kamera: Alexander Hammid /// Hudba: Teiji Ito (přidána 1952)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 11.2.2012  18:47
    Séraphine (2008)

Krásné malované obrazy v nádherném filmu. Mistrovsky zrežírované, zpracované, výtečně zahrané, napsané. Jsem uchvácen čistotou filmu. Jediná výtka směřuje k nedostatečné ostrosti kamerových záběrů, což asi bude chyba špatným ripem. Těžko říct, musel bych vidět i jinou verzi filmu k porovnání. [9/10]

• 9.2.2012  18:35
    Krtek (1970)

Naturalisticky ztvárněná cesta El Topa, jenž se proměnila v alegorii zápasu o vlastní povznesení v koloběhu života, smrti a znovuzrození. [7,5/10] (Panicas) (Barevný /// Produkce: Juan López Moctezuma, Moshe Rosemberg, Roberto Viskin /// Scénář: Alejandro Jodorowsky /// Kamera: Rafael Corkidi /// Hudba: Alejandro Jodorowsky, Nacho Méndez) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 4.2.2012  22:42
    Hugo a jeho velký objev (2011)

Kinematograficky, technologicky uvědomnělý film Scorsese vs. Méliès. Plynule pohybujicí se kamera nad zemí vs. statická kemera na zemi, detailní záběry vs. snímání z dálky, současné barevné filtry vs. vybarvování obrázkových okének, dialogy vs. němost, dvouhodinová délka vs. dvouminutová délka, atd. Mně jako velikému milovníku počátků kinematografie tento film citově zasáhl ve druhé polovině. Takto velikou poctu a zároveň průzkum továrny na sny prvního filmového umělce a kouzelníka Georgese Mélièse jsem opravdu nečekal. Pokaždé když docházelo k těmto scénám, musel jsem si z tváře utírat slzy pro lásku k filmu a důležitosti zachování tohoto umění. Zhlédnuto v obyčejném 3D které nedoporučuji, občas rozmazaný obraz. Na tento film se vyplatí připlatit do nejlepšího 3D. P. S. druhý den po projekci při vzpomínce na tehdy divácky viděném přijíždějicím vlaku na nádraží natočeném bratry Lumièry a následné reakce diváků, jenž se strachem uhnuli na stranu mi téměř pokaždé tečou slzy. Film se jmenuje Arrivée d'un train à la Ciotat, L'. [8,5/10]

• 4.2.2012  16:23
    2012 - Mayská proroctví a kruhy v obilí (TV film) (2008)

Paráda tenhle dokument, hltal jsem každé slovo, všechno co bylo řečeno je nevyvratitelná pravda. Už se těším na konec civilizace :D :D :D

• 29.1.2012  10:16
    Rembrandtova Noční hlídka (2007)

Odmítám iracionální plivance do tváře Petera Greenawaye. Další mistrovský kousek tohoto velice inteligentního, uměleckého režiséra, který mě vtáhl, a obohatil o tolik myšlenek ve své divácké percepci. [9/10]

• 25.1.2012  22:20
    Lurdy (2009)

Naprosto vyjímečný zážitek, nevěděl jsem jestli mám víc žasnout nad samotným zpracováním filmu nebo nad obsahovou tématikou. [9/10]

• 21.1.2012  19:53
    Satanské tango (1994)

Kvalitní děj Satanského tanga je druhořadý, hlavní je použitý filmový jazyk Bély Tarra a k němu zvolená hudba. Film je složený z nádherných kompozic delších, magicky čistých, obrazově dlouhých záběrů, u kterých jsem byl uchvácen jejich krásou. Tak silně atmosféricky působivý film lze nalézt jen velmi zřídka. [9,5/10] (Mafilm, Vega Film, Von Vietinghoff) (450 min. čb. /// Produkce: György Fehér, Ruth Waldburger, Joachim von Vietinghoff /// Scénář: Béla Tarr podle románu Lászlóa Krasznahorkaiho /// Kamera: Gábor Medvigy /// Hudba: Mihály Víg) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 15.1.2012  04:06
    Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

Skoro tak dobré jako původní film. Fincherovo uhlazené zpracování působilo trošku rutinně, některé části scén směšně, jako páté kolo u vozu. Postava Lisbeth byla scénáristy mírně osekaná oproti Män som hatar kvinnor. Natočení tohoto filmu bylo téměř zbytečné, když uvážim jeho nižší přínos a skutečně veliké počty scénářů k různým tématům, na které se dosud nesáhlo. [6/10]

• 12.1.2012  19:56
    Delikatesy (1991)

Velice delikatesní nápaditý film, který mi sedl perfektně. [9/10] (Constellation, Hachette, Sofinergie, UGC) (Barevný /// Produkce: Claudie Ossard /// Scénář: Gilles Adrien, Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet /// Kamera: Darius Khondji /// Hudba: Carlos D'Alessio) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 11.1.2012  21:11
    Ledová bouře (1997)

Rozumím nadšeným reakcím na tento film, já se k nim však přidat nemohu. Tak nesympaticky napsané postavy mi zážitek výrazně kazili. [6/10] (Canal+Droits Audiovisuels, Fox Searchlight, Good Machine) (Technicolor /// Produkce: Ted Hope, Ang Lee, James Schamus /// Scénář: James Schamus podle románu Ricka Moodyho /// Kamera: Frederick Elmes /// Hudba: Mychael Danna /// MFF v Cannes: James Schamus (scénář)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 11.1.2012  16:59
    Dekalog (TV seriál) (1989)

Dekalog jsou symbolické pákové váhy se dvěma ramenami a miskami pro desatero přikázání. Na jedné misce je pohled ze strany věřícího, na druhé nevěřícího. Kieslowski tato témata zpracoval opravdu mistrně a bez větší podpory k jedné ze skupin. [8,5/10]

• 10.1.2012  21:28
    Terče (1968)

Poslední třetina tohoto kvalitního filmu je nejlepší, celkově mě ale více nezaujal. [6,5/10] (Saticoy) (Pathécolor /// Produkce: Peter Bogdanovich, Daniel Selznick /// Scénář: Polly Platt, Peter Bogdanovich, Orson Welles /// Kamera: László Kovács) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 8.1.2012  21:21
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Odpusť te mi, ale tento film není určený pro mě (sám bych na projekci tohoto filmu dobrovolně nešel). Nechci na této povrchní zábavě nic kritizovat, podle častého smíchu v sále svůj účel jistě splňuje. Zklamaný bych mohl být pouze v tom případě, pokud by se mi film líbil a následně si to něčím pokazil, on mě však naprosto minul. [4/10]

• 31.12.2011  23:46
    Deset dní, které otřásly světem (1927)

Propagandistický vlk se nažral a umělecká koza zůstala celá. Začátkem filmu jsem byl naprosto nadšen, režii, kameru a montáž obrazu v rychlejším střihovém tempu bych nazval dokonalou. Pak se bohužel trochu poleví a pružně se pokračuje do konce. [8/10] (Sovkino) (Němý čb. /// Scénář: Grigorij Alexandrov, Sergej M. Ejzenštejn /// Kamera: Eduard Tisse, Vladimir Popov /// Hudba: Alfredo Antonini, Edmund Meisel) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 31.12.2011  20:58
    Stávka (1925)

Jeden z nejdůležitějších filmů vůbec. Ejzenštejn byl průkopníkem nových druhů směru v dynamice filmu, jako např. montáž a střih, konflikty a rozpory, marxistická filozofie, vizuální kontrasty a konstruktivistická estetika. [8/10] (Goskino, Proletkult) (Němý čb. /// Produkce: Boris Mikhin /// Scénář: Grigorij Alexandrov-Mormoněnko, Sergej M. Ejzenštejn, Valerij Pletněv, Ilja Kravčukovskij /// Kamera: Vasilij Chvatov, Vladimir Popov, Eduard Tisse) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 31.12.2011  19:16
    Doktor Mabuse, dobrodruh (1922)

[7/10] (Uco-Film / Ullstein / Universum /// Produkce: Erich Pommer /// Scénář: Fritz Lang, Thea von Harbou podle románu Norberta Jacquesa /// Kamera: Carl Hoffmann /// Hudba: Konrad Elfers) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 30.12.2011  16:58
    Jazzový zpěvák (1927)

[5/10] (Warner Bros.) (Čb /// Scénář: Alfred A. Cohn, Jack Jarmuth /// Kamera: Hal Mohr /// Hudba: Ernie Erdman, James V. Monaco, Louis Silvers, Irving Berlin /// Oscar: zvláštní cena pro Warner Bros. za produkci /// Nominace na Oscara: Alfred A. Cohn (scénář)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 30.12.2011  15:21
    Poslední štace (1924)

Metaforický film F. W. Murnaua, který nemá mezititulky. Vynikajicí práce Karla Freunda, jenž používá kameru velice pohyblivě nebo opticky deformuje obraz, pro navození pocitů hotelového vrátnýho a symbolu osudu. [8,5/10] (UFA) (Němý čb. /// Produkce: Erich Pommer /// Scénář: Carl Mayer /// Kamera: Karl Freund /// Hudba: Giuseppe Becce, Timothy Brock, Peter Schirmann) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 30.12.2011  12:03
    Alonzo, muž bez rukou (1927)

Možná nejvíce podceňovaný a zároveň nejlepší film Toda Browninga. Mistrovské psychologické a psychosexuální drama s různými zvraty a nezapomenutelnými postavami. [8,5/10] (MGM) (Němý čb. /// Scénář: Tod Browning, Waldemar Young /// Kamera: Merritt B. Gerstad) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 30.12.2011  10:39
    Přehlídka smrti (1925)

[5/10] (MGM) (Němý čb. (kolorované sekvence) /// Produkce: Irving Thalberg /// Scénář: Harry Behn, Joseph Farnham /// Kamera: John Arnold /// Hudba: William Axt, Maurice Baron, David Mendoza) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 29.12.2011  20:59
    Děti velké revoluce (1921)

Výborný příběh s velice bohatou scénáristickou prací a perfektními hereckými výkony. Napětí v poslední hodině se neustále zvyšovalo a já strnul v dějovým čase. [8,5/10] (D. W. Griffith) (Němý čb. /// Produkce: D. W. Griffith /// Scénář: D. W. Griffith podle divadelní hry The Two Orphans Eugène Cormona a Adolphe d´Enneryho /// Kamera: Paul H. Allen, G. W. Bitzer, Hendrik Sartov /// Hudba: Louis F. Gottschalk, William F. Peters) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 28.12.2011  21:19
    Souriante Madame Beudet, La (1922)

Paní Beudetová, jenž je životem chycena do pasti dusivého buržoazního manželství uniká do snů, pouze v nich se totiž cítí štastná. V její vidině se však objevuje její manžel, který tento slastný pocit okamžitě odbourá. Žena tudíž nastraží náboje do pistole, kterou se její manžel často ohrožuje. Její pokus je však špatně pochopen a sama zůstane nepotrestaná. Feministický experimentální film, pracující s novátorskými efekty a technikou střihu, jenž do filmu včleňujou něco z tehdejší rané avantgardní estetiky pro porovnání snu s realitou. [8/10] (Němý čb. /// Scénář: Denys Amiel, André Obey /// Kamera: Maurice Forster, Paul Parguel) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 23.12.2011  21:49
    Erreur tragique (1913)

Z tohoto filmu mám smíšené pocity, které mi nedovolují ohodnotit film více než třemi hvězdami i přes to, že je kvalitně zpracovaný. Týká se to výhradně příběhu, fiktivního filmu Vagabund Onésime, který se promítal v kině. Nepodařená část natáčení u lavičky, kdy si slečna zakrývá obličej, tento záběr později ve střižně vystřižený není, pro potřeby skutečného filmu Erreur tragique, jenž se pro něj stal jedním ze základů pro stavbu příběhu. Dále mi vadil na konci happy end, tak moc jsem toužil po tragickém zakončení, takto zklamán u dobrého filmu, škoda.

• 22.12.2011  13:38
    Cesta na východ (1920)

Bylo mi ctí zhlédnout režisérskou prodlouženou verzi. Jsem ohromen Griffithovým zpracováním sondy do divákovy duše s citem pro budování silného příběhu, rytmem vyprávění, stříhacími sekvencemi a špičkovými hereckými výkony. Měl jsem obrovskou chuť plivnout na monitor ve chvíli, kdy se na něm zobrazoval namyšlený svůdník Sanderson, kterého Lowell Sherman zahrál dokonale. [8,5/10] (D. W. Griffith) (Němý čb. /// Produkce: D. W. Griffith /// Scénář: Anthony Paul Kelly, Joseph R. Grismer, D. W. Griffith podle stejnojmenné divadelní hry Josepha R. Grismera a Williama A. Bradyho a hry Annie Laurie Lottie Blair Parkerové /// Kamera: G. W. Bitzer, Hendrik Sartov) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 19.12.2011  21:11
    Plán 9 (1959)

Hodně špatná perla kinematografie, která se přeměnila v sympatickou zábavu. Takovou velikou porci primitivních protiřečnických dialogů jsem opravdu nečekal :D :D :D [5/10]

• 19.12.2011  15:40
    Peeping Tom (1960)

[8/10] (Anglo-Amalgamated, Michael Powell) (Eastmancolor /// Produkce: Michael Powell /// Scénář: Leo Marks /// Kamera: Otto Heller /// Hudba: Brian Easdale, Angela Morley, Freddie Phillips) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 19.12.2011  15:22
    Deník venkovského faráře (1951)

[8/10] (UGC) (Čb. /// Produkce: Léon Carré, Robert Sussfeld /// Scénář: Robert Bresson podle románu Georgese Bernanose /// Kamera: Léonce-Henri Burel /// Hudba: Jean-Jacques Grünenwald /// MFF v Benátkách: Robert Bresson (Mezinárodní cena, Cena italských filmových kritiků, Cena OCIC)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

• 19.12.2011  15:07
    Incredible Shrinking Man, The (1957)

[7/10] (Universal) (Čb. /// Produkce: Albert Zugsmith /// Scénář: Richard Matheson podle vlastního románu The Shrinking Man /// Kamera: Ellis W. Carter /// Hudba: Joseph Gershenson) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE]

<< předchozí 1 2 3 4 26 51 76 101