Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (162)

plakát

Útěk z Alcatrazu (1979) 

Polopatické, lineární vyprávění, na napětí si člověk musí počkat.

plakát

Ochránce - Ahoj tati (2021) (epizoda) 

Někdy stačí jenom pochopit. Ale jak, když se v uspěchaný době vzdálenosti mezi lidma zvětšujou. Scénář, režie, kamera, herci - vše na výbornou.

plakát

Můj přítel delfín (2011) 

Nemůžu si pomoct, ale já mám slaďárny s happyendem rád. Tenhle film snad obměkčí i hovězí ze sto let staré krávy. Spoiler: Plusem budiž i fakt, že tvůrci se ubránili klišé a neudělali z rodičů dětí milence.

plakát

Četníci z Luhačovic - Rodokaps (2017) (epizoda) 

Chytlo mě to, a proto neřeším detaily. Nejdůležitější pro mě je, že jsem se bavil. P. S. Nádražní budova v Lednici vyzdobená keramikou je opravdu krásná.

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

Aby parodie fungovala, nemůžou být blbí úplně všichni. Když už se tvůrci rozhodli "inspirovat se" Bláznivými střelami, měli si z nich vzít k srdci i tohle. Chvílemi se z toho stává spíš Kameňák. Vtipné momenty ve filmu určitě jsou, ale celek působí jen jako sled rychlých fórků, které nemíří na kriminálky, ale jen na lidskou tupost a doslovnost.

plakát

Jako letní sníh (2021) 

Je snadné sklouznout v životopisném filmu k nudnému lineárnímu vyprávění, které jen postupně líčí nejdůležitější životní momenty a uspává diváka, ale to se v tomto případě především díky skvěle vygradované lince Komenského a Rembrandta nestalo. Tohle je "škola hrou" v praxi. Po všech stránkách opravdu povedené.

plakát

Vlastníci (2019) 

Takhle skvěle vykreslit současnost a prakticky v jedný místnosti! Vůbec nevadí, že je to vlastně divadelní hra. Obával jsem se, že se budu nudit, ale emoce tu jednu lokaci bohatě vyvážily. Na hercích je, myslím, znát, jak jsou rádi, že mají co hrát. A hrajou skvěle. Ale komedie? Spíš smutná srážka s realitou!

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Téměř nevzrušivej film, kterej teče a odteče. Herci jsou fajn, hlavně paní Balzerová. Ale co hrát, když scénář jen nezúčastněně a lineárně vypráví, aniž by dramatizoval, a malou zápletku nabídne až ke konci? Místy mě pobavily akorát dialogy a potěšila kamera. Taky by se to mohlo jmenovat Zázračné zmoudření Vivien prostřednictvím škvarků.

plakát

Láska v čase korony (2020) (seriál) 

Je to vlastně mikrokomedie, možná až zbytečně roztažená do šesti dílů. Na druhou stranu se v každém díle odráží aktuální situace kolem viru, takže je to svým způsobem i dokument. Psát takovou sérii asi nebylo jednoduché, když nikdo dopředu nevěděl, kdy například herci budou moci vyrazit ven bez roušky. Oceňuju, že se v ČT odvážili takhle reagovat na aktuální situaci.

plakát

Láska v čase korony - Změna plánů (2020) (epizoda) 

Ty kostky docela pobavily. Škoda že nejsou zapojený do děje. A škoda že se to trochu rozjelo až ke konci. Dalo by se to zkrátit na pět minut.