Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Billy Elliot

Billy Elliot (2000)

Film o talentovaném klukovi, kterého podezírali z toho, že je buzna. Film, u kterého jsem bulel od začátku do konce jako buzna. To se mi, pokud si vzpomínám, ještě nestalo. Billy Elliot mě hodně chytl za srdce už po prvním shlédnutí, když mi bylo kolem dvaceti. Ale teď, když mám děcka, manželku, která v dětství přišla o mámu, hákuju ve fabrice a sním o tom, že alespoň děcka jednou budou dělat něco, co je baví (když už ne já),... tenhle film ještě násobně získal na síle.

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Tenhle film asi není potřeba rozebírat. Je na něm skvělé všechno. Alespoň já to tak vidím. Herci, příběh, inteligentní nenucený humor,... Znám opravdu minimum filmů, kde bych zažil napětí, srandu, romantiku, v závěru si div nezabrečel a přitom to nebyla slátanina. Batchovi a Sundancovi se to daří bez problémů

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Vskutku kvalita. Čekal jsem tak trochu nudné, těžko stravitelné drama z odpudivého prostředí, ale nakonec jsem byl opravdu nadšen. Příběhem, Jackem Nicholsonem, atmosférou, ... Vším. Dalo by se klišovitě říct, že je to film, kde se zasmějete, zabrečíte si, prožijete napějí, pohodu, ... Rozhodně doporučuji

Přízrak lásky

Přízrak lásky (1981)

Film, který mě naprosto pohltil a ještě dlouho zůstal pod kůží.

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

Nádhera! Skvělá ukázka toho, jak to muže vypadat, když se sejde dokonalá myšlenka s dokonalým zpracováním. Miluju tenhle film.

Bonnie a Clyde

Bonnie a Clyde (1967)

Naprosto lidský a nelidsky dramatický film, který člověka pohltí a zůstane mu pod kůží ještě hodně dlouho

Tootsie

Tootsie (1982)

Tootsie je jedna z mála profláklých komedií, kterou miluju od dětství až doposud pořád stejně. Asi proto, že hlavnímu hrdinovi ( hrdince ) naprosto rozumím a fandím mu. Věřím tomu, že se mu vážně podařilo obelhat okolí. Miluju stejně jako on jeho kolegyni a baví mě sledovat jeho komické a logické trable, spojené s dvojím životem. A hlavně proto, že je to skvělá komedie se vším, co k ní patří:-)

Cashback

Cashback (2006)

Úžasné. To je slovo, které mi projelo hlavou během závěrečných titulků. A to se mi stává málokdy. Tenhle film má snad všechno. Atmoséru, nápad, dobrou hudbu, vtip, romantiku,... a jedinečné erotické momenty jako třešničku na dortu.

Druhý dech

Druhý dech (1966)

Skvostná napínavá kriminálka s jedinečnou noir atmosférou