Xeelee
homepage
ICQ: nepoužívám
Jabber: xeelee@jabbim.cz
54 bodů
Ájurvéda - umění bytí (2001)
Ájurvéda skrývá tolik moudrostí, které byly nashromážděny během tisíců let a my tu polykáme jedy a potlačujeme příznaky nemocí, které nám říkají, že něco děláme špatně. Smutné. | ► Ájurvéda – umění bytí (skoro celý dokument s dabingem, zbytek anglicky s anglickými titulky třeba zde, download (dubing))
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Atticus Ross! ♥
Základní příjem - Kulturní impuls (2008)
Tohle je asi jedinej dlouhodobě udržitelnej model. Práce je stále míň. Berou nám ji stroje i rozvojový země. Jednou to vyřešilo snižování pracovní doby, jindy optimalizovala počet lidí světová válka… Teď by to moh bejt nepodmíněnej základní příjem. Jen by bylo potřeba ho pro každou zem správně stanovit, z daní ponechat jen DPH a spoustu dalších věcí. ● Zpracování dokumentu je žalostný, ale obsah vřele doporučuju. O nepodmíněném základním příjmu sem si už toho nemálo přečet, ale až díky tomuhle dokumentu se mi podařilo kousíčky mozaiky složit dohromady. | ► Základní příjem – Kulturní impuls i na YouTube
Cherez ternii k zvyozdam (1982)
Nádherný výpravný sci-fi. Na dobu a podmínky vzniku… Vážně smekám. Anu z filmu nečouhá komunistická ideologie. | ► Trnitá cesta ke hvězdám
Am Anfang war das Licht (2010)
Tomu, že se dá žít dlouhodobě bez jídla a vyživovat se energií se asi bez osobní zkušenosti úplně uvěřit nedá. Tady sem ale konečně narazil na vysvětlení, jak by to mohlo fungovat. To je asi to nejdůležitější, co sem si z dokumentu odnes. ● Jasmuheen (ta blondýna) je podvodnice. A týden bez vody je neskutečnej hazard se zdravím. Stejně tak 21denní půst bez přípravy. Já si vyzkoušel 3denní půst a přišlo mi to dobrý, tak sem si půl měsíce zodpovědně studoval problematiku a pak sem naprosto nezodpovědně absolvoval extrémní 15denní půst s velkou fyzickou aktivitou a následnou 15denní návratovou stravou, která nastartuje trávení. O tý v dokumentu bohužel není ani slovo, ale přeci jen není o půstech. Každopádně nedodržení návratový stravy může bejt mnohem nebezpečnější než správně provedenej půst. Navíc je mnohem psychycky náročnější než samotnej půst, během kterýho člověk po pár dnech přestane mít hlad. Teď držím od 2. ledna týdenní půst a výhledově se chci dopracovat k 21denním půstům. Půsty maj na mý tělo objektivně pozitivní účinky a i psychicky se během a po půstu cítím líp. | ► Am Anfang war das Licht (s českými titulky)
2012: Time for Change (2010)
Konečně něco pozitivního! V dokumentu zazní spousta velmi zajímavejch myšlenek i dost více či méně šílenejch blbostí. | ► 2010: Time for Change [s českými titulky]
Muž, který sázel stromy (1987)
Pocta humanizmu. | ► Muž, který sázel stromy
Věc: Počátek (2011)
Nelogický chování lidí bych ještě překousnul, ale že se často naprosto nelogicky choval právě šmejd z vesmíru mě zklamalo. A co ta WTF scéna s útěkem, hromada pro horory typických klišé a tak vůbec odfláknutej scénář? Slabej průměr. Pokud vám nevadí spoilery, tak si přečtěte komentář od flanker.27, kde se rozepisuje o ne/logičnostech děje. BTW víte že filmy jsou adaptacemi povídky Věc z roku 1938 od J. W. Campbella? Bylo tu nechutné ovzduší, jaké může vzniknout jen v ledu vysekaném a sněhem pokrytém příbytku antarktické výpravy… http://interkom.vecnost.cz/1992/19920361.htm
Policajt v Beverly Hills III (1994)
Ach ten scénář… Potencionál v podobě spousty skvělejch scén by tu byl.
Download: Příběh internetu (TV seriál) (2008)
Ale jo, v dokumentu je spousta zajímavejch informací a dozvěděl sem se dost o týhle průkopnický době, ale forma mi přišla nemastná neslaná. Těm, který prehistorie Internetu zajímá a ještě o ní moc neví, bych dokument rozhodně doporučil. | (na Discovery World běžel pod názvem Stahování – Pravdivý příběh internetu)
Nádherný holky (1996)
Moc příjemná záležitost i pro 25letýho Xeeleeho, na kterýho možná kvůli jeho věku nepadla nostalgie jako na spoustu zde komentujících. Mám nutkání dát i pátou hvězdičku za dějovou linku s Kryštůfkem a Medvídkem Pú. Se 14letou Natalií Portman bych na Huttonově místě hned odjel klidně na druhej konec světa :-) Mimochodem, takhle vypadala po čtyřech letech ;-) Taky tu dva roky po Pulp Fiction mezi ostatními hvězdami na omezeném prostoru zazářila Uma Thurman.
Potraviny, a.s. (2008)
Asi nejlepší dokument na tohle téma. | ► Potraviny a.s.
Tapped (2009)
„Je dost vody pro lidskou potřebu, ale málo pro lidskou chamtivost.“ Mahátma Gándhí — Balené vody mohou obsahovat Vinylchlorid, Butin, Styren, Benzen, Toulen, Ftaláty a Bisfenol A. Pokud nechcete vědět co ty sračky dělaj, tak si klodně balenou vodu pijte dál a tenhle dokument přeskočte. Aspoň těhotný ženský by se jí ale měly vyhejbat jako čert kříži kvůli degenerativním změnám u plodu. Jo a dokument se od krádeže vody a nemorálních zisků firem zvrhnul v ukázku toho jak si plundrujem prostředí ve kterém žijem. To že je v mořích víc plastů než planktonu je neuvěřitelný. Ryby se pomalu tráví tím co se uvolňuje ze sežranejch plastů a my je pak jíme. Super. | ► Tapped
Robota (TV film) (2010)
Už je to nějakej ten pátek, co jsem byl 1. 6. 2011 na jednom z mála promítání, kde bylo možný vidět nezkrácenou verzi, kterou se nepodařilo dostat do televize. Třeba už je k sehnání někde na Internetu, ale určitě ne se souhlasem veřejnoprávní ČT. Film byl promítán na husické faře pod názvem Závod ke dnu. | ► Robota [o 24 minut (!!!) kratší verze pro ČT]
Pop Session (TV seriál) (2009)
Viděl sem náhodou čtvrtej díl a ten byl za pět bludišťáků.
911 Mysteries Part 1: Demolitions (video film) (2006)
Oficiální verzi snad nikdo kdo nad ní trošku přemýšlí nemůže uvěřit a v tomhle dokumentu je dost důvodů pro to jí nevěřit, ale zároveň jsou tu i věci, které si autoři poskládali tak aby seděly. Prostě na všechno znají odpověď a při sledování dokumentu je potřeba k němu přistupovat kriticky. Každopádně jde o zajímavej počin, kterej stojí za shlédnutí. Jen mi vadilo jak moc emočně je dění podáváno. Prostě dilema mezi věcností a ohlasem u širšího publika. A ještě něco. Nevím, jestli tohle patří mezi výtky, ale autoři nepokryli dost oblastí, týkajících se 9/11. Mělo jít o sérii tří filmů, ale na pokračování už nesehnali peníze.
Ve jménu otce (1993)
Nikdo z policistů nebyl obviněn. Fuck the system.
Plechová kavalérie (TV seriál) (1979)
S odstupem času se z Plechové kavalérie stal úsměvnej (ale pořád stejně debilní – to měla bejt antipropaganda?) normalizační seriál, kterej „kvalitou„ za současnými tzv. nekonečnými normalizačními seriály (Rodinná pouta / Velmi křehké vztahy) a jiným zvěrstvem dost zaostává. Herci si tu dokonce dovolujou hrát a kameraman stát za kamerou a kombajny kombajnovat!
Tlustý Albert (2004)
Hej, hej, hej, ten cartoon seriál vypadá docela fajn (něco ke shlédnutí na YouTube). Rozhodně nevypadá jako stupidní rodinná komedie pro vypatlance, kde se nemluví sprostě :-) Současný hollywoodský rodinný komedie patří na úplný kinematografický dno a Tlustej Albert patří k tomu horšímu co se urodilo. Ve filmu nefunguje prakticky nic. Opětovaná láska jednoho ňoumy a jednoho citlivýho tlouštíka k nádhernejm holkám, snaha o to pomoct hlavní hrdince, která má mindráky a nevěří si, scénář, kde se všechno děje tak jak se děje protože to je ve scénáři a ne proto, že by to jakkoliv vyplývalo z toho co se děje ve filmu, nepochopená a nepochopitelná WTF linie se záporákem (kterej vypadá jako Xzibit)… To všechno ničí mozkový buňky příčetnejch diváků spolehlivějc než brokovnice.
Wartburg movie show (TV pořad) (1999)
Shitcom. Sklep happens :-) A z barbín sem vážně nemoh :-D
Wipeout - Souboj národů (TV pořad) (2011)
odpad!Z úspěšných Her bez hranic si vezmeme soutěžení národů, překážky a zbytek tak napůl obšlehnem z Takešiho hradu (bláznivý gumový překážky, radost ze soutěžení) a Ninja Faktoru (časovej limit, cílevědomí sportovci, kteří chtějí vyhrát), dáme spoustu prostoru účinkujícím „celebritám“ a především mizernejm moderátorům, najmeme neschopný kameramany, nudně to sestříháme a mezinárodní hit je hotovej. Je to tak blbý a trapný a vystupuje tam tolik neschopnejch „celebrit“, že se to musí líbit.
Tom a Jerry (1992)
Pokusy o prznění Toma a Jerryho by se měly utnout už v zárodku něčím hodně ostrým. Víte, že Tom byl překvapenej, že Jerry mluví? Víte, že Jerry byl překvapenej, že Tom mluví? Víte, že já byl překvapenej, že všechna zvířátka mluví? A víte, že jsem vůbec nebyl překvapenej, že to byla stupidní americká rodinná komedie, dobrá tak akorát pro děti, co z toho ještě nemaj rozum, a pro retardy? Největším peklem byly muzikálový vložky. WTF? Jak se Tom s Jerrym mohli upsat k vystupování v takovém sentimentálním a ukecaném blábolu o přátelství?
Tulák z širých plání (1973)
Zajímavé, velmi zajímavé. Tenhle film se asi vyplatí vidět dvakrát. Co říkáte na hostinu v pekle?
Banja (TV seriál) (2006)
Hraje si to na South Park, ale není to South Park. Co to je? Něco tak stupidně nudnýho a rádoby vulgárního a pobuřující sem snad ještě neviděl. První shlédnutej díl se ještě dal přežít (40 %), ale všechny díly jsou prakticky o tom samém a postavy se pořád chovaj naprosto stejně dementně a ploše. Animace je docela zajímavá a k tomuhle typu seriálů se IMHO docela hodí.
Dvojí výzva (2004)
Marně přemýšlím, čím ten dokument měl být. O práci kaskadérek se skoro nic nedozvíme, konfrontace mezi aktérkami se prakticky nekonala a vypadalo to jako slepenec okamžiků ze života dvou lidí bez jakýkoliv koncepce. Působilo to na mě jako nepovedenej bonusovej materiál na DVD a zajímavý věci sem z dokumentu musel dolovat místo aby mi jako divákovi byly servírovaný až pod nos. Jako dokument Dvojí výzva naprosto zklamala.
Malí démoni (1993)
Ale no tak, vždyť je to jen naprosto průměrný nesmyslný béčko, který se nebere nijak vážně. Ničím mě ten film neurážel, nenudil ani neiritoval (aspoň jedno kritérium je nutný k hodnocení pod ***) a třeba ničení démonů bylo ve svý stupiditě vážně vtipný :-) Otevřená plechovka s limonádou použitá jako granát je prostě úžasná :-D a sifon taky boduje. S ničením démonů se tvůrci vážně vyřádili. [Don Pedro] Efekty jsou úměrný rozpočtu (BTW jde jen o ty malý červený potvůrky), [zdeny99] námět je naprosto tuctovej a béčkovej jak se patří, scénář je primitivní a herci prkenní jak je u podobných filmů zvykem. Nikomu bych film asi nedoporučil, ale do ligy opravdu špatnejch filmů, na který se nedá koukat, Malí démoni rozhodně nepatří. (Připomněli mi díl Červenýho trpaslíka, ve kterém Lister zabil příšeru z čatní plechovkovým pivem ;-) Osobně sem tam viděl i docela velkou inspiraci potvůrkami Critters, což je perfektní komedie.)
More (1998)
Asi ten nejsmutnější příběh o štěstí :'-( Zajímalo by mě, jestli to samý čeká i ty děcka na kolotoči… | ► More
Dětská hra (TV film) (1984)
To ryze dickovský odhalení na konci mě fakt rozsekalo :-)
Ztracená Hvězda (2007)
Jediný co za něco stojí je animace, která se ale snaží tvářit strašně japonsky. Tuctovej mainstreamovej příběh (přikrášlenej bujnou fantazíí tvůrců, díky který je Ztracená hvězda koukatelná) je dobrej tak pro děti. Ty z něj ale nejspíš budou naprosto nadšené. Od španělsko-francouzskýho počinu sem očekával něco originálnějšího se zajímavým autorským vizuálem.
Muž proti muži (2006)
Nádhernej pád serafínů. Muž proti muži je od začátku do konce velmi působivej film, ale od těch podobenství v druhé půli jsem čekal něco víc. Von Ancken přeci jen není nějakej kovanej artovej režisér. Kdo očekával western asi bude poněkud zklamanej.