Profil Hodnocení (531) Komentáře (41) Oblíbené filmy Oblíbení režiséři Oblíbení herci Oblíbené herečky Oblíbené seriály
Moje komentáře |
Saw 4 (2007)
24.02.2010 |
| |
Vážně nechápu, proč kromě prvního dílu dostávají ostatní pokračování tak špatná hodnocení. Při koukání na čtyřku mi z toho šla hlava kolem, nevěděl jsem, kdo je kdo a ani ve snu mě nenapadlo to, co na konci tvůrci zpachtili. Všechno do sebe s minulými díly dokonale zapadá a nevšiml jsem si za celou sérii snad jediné nesrovnalosti v ději (což je ovšem jen můj pozorovatelský počin). Pro mě dokonalá skládanka a přesně ten tip filmu, kde po celou dobu přemýšlíte, jak by to vlastně mohlo být a závěr vás dokonale překvapí. Možná už to začíná být trochu přetahované, ale zatím to pořád funguje. Navíc údajně šestý díl má podle komentářů celou skládanku dokončit, takže pokud u mě tyto poslední díly totálně nepropadnou, myslím, že celá série se zapíše jako docela slušný thrillerový šestidílný klenot. |
Zombieland (2009)
04.02.2010 |
| |
Jedna z nejlepších zombie komedií, co jsem kdy viděl. Je to zábavné, krvavé a má to spád, skvěle podbarvený svižnou muzikou. Hlavní postava ale u diváků určitě není mladý teenager, jak nejspíš tvůrci zamýšleli, ale Woody Harrelson, který si mě svým drsným charisma a všemožnými způsoby, jak zabíjet zombie, získal hned v prvních minutách svého počínání na obrazovce. Vtipné, leč krátké vystoupení Billa Murraye a narážka na Ghost Busters je pak už jen třešničkou na dortu. Nehledejte ve filmu žádnou perlu k zamyšlení, ale jestli se chcete odreagovat a máte rádi zombie a černý humor, je Zombieland ta pravá volba. |
Sherlock Holmes (2009)
15.01.2010 |
| |
Nikdy jsem na detektivky nějak extra moc nebyl, ale kombinace Sherlocka Holmese, Roberta Downeyho Jr. a Zimmerovy hudby mě do kina vcelku lehce nalákala. Musím uznat, že to nebyla chyba. Zajímavý příběh, zvědavost při přemítání o logickém řešení zdánlivě magických sil, to k detektivkám patří. Robert Downey Jr. se svým charisma opět nezklamal, od Iron Mana je mým oblíbeným hercem a zatím tento standard drží. Společně s Jude Lawem vytvářejí zábavné prostředí, což je jen dobře. Jediné, co mi trochu vadilo byly rychlé sestřihy při vysvětlování jednotlivých záhad,
při střídávém skákání pohledu z rychle se měnících titulků na děj na plátně jsem ne všechno plně pochopil, ale to je drobná vada na kráse. Hudba klasicky nezklamala, Hans Zimmer prostě ví jak na to. Celkově vzato nejde o zvlášť revoluční snímek, ale rozhodně stojí za shlédnutí. |
Superman IV: The Quest for Peace (1987)
28.12.2009 |
| |
Ještě že už to je poslední díl původní filmové série, protože Supermanova kvalita jde značně sestupně. Tak stupidní děj nezachránil ani návrat Lexe Luthora. Navíc výlet Lois Lane do vesmíru jen tak v šatech mohl vymyslet snad jen idiot. |
BloodRayne (2005)
10.12.2009 |
| |
To snad ne, i geniální podklad se zástupem výborných herců se dá totálně zeslonit (to je jako zkonit, ale mnohem horší:D) pokud to do rukou dostane Boll. Proč jen se nedržel podřezávání nácků a zasadil příběh do vzdálenější historie? Vždyť to líp vypadá i na tom počítači a to je původní hra už značných pár let po vydání. Zbraně vypadají, jako kdyby je koupili v hračkárně a takhle odfláknout design Rayniných čepelí je na zabití. Moje jedna hvězdička je za erotickou scénu Kristanny Loken, kterou jsem si radši měl pustit dvacetkrát ve smyčce, než koukat na celý ten odpad. |
Hanebný pancharti (2009)
23.11.2009 |
| |
Další Tarantino, neméně povedený než Death Proof nebo Kill Bill. Právě naopak, pro mě hned po Pulp Fiction autorův nejlepší počin. Klasické dlouhé ale poutavé dialogy, černý humor, všechny ty detaily, se kterými si mistr hraje. Tahle tvorba je unikátní a má své kouzlo. Trochu mě mrzí, že nebyl dostatečně využit potenciál bandy Panchartů, ale i tak svou roli splnili znamenitě. Basebalová pálka, hákový kříž na čelo na památku, to je jen útržek kvalitní, téměř dvou a půl hodinové zábavy. To vše podbarveno výborným soundtrackem, který si umí Quentin sestavit vždy na jedničku. Jo a Pittův uširvoucí přízvuk a pokus o mluvenou italštinu jsou prostě dokonalé. |