Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Obsahy (15)

Marvel One-Shot: All Hail the King

Marvel One-Shot: All Hail the King (2014)

Novinář Jackson Norris přichází do vězení, aby natočil dokument o Trevoru "Mandarin" Slatterym, který je vězeňskou celebritou. Celá událost však nabere zcela jiné obrátky poté, co se ukáže, že Jackson Norris vlastně novinář vůbec není...

Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu (2014) (seriál)

From Dusk Till Dawn: The Series je televizní seriál natočený podle kultovního filmu Od soumraku do úsvitu autorů Roberta Kurtzmana, Roberta Rodrigueze a Quentina Tarantina z poloviny 90. let. Seriál běží od jara 2014 pod hlavičkou televizní společnosti El Rey.
Gangsteři Seth a Richie Geckovi prchají před zákonem za hranice USA do Mexika. Po cestě si jako rukojmí vezmou rodinu Fullerových, se kterou zamíří do baru Titty Twister. Nikdo z nich však nemá ani tušení, co se v baru děje od soumraku do úsvitu...

Stalingrad

Stalingrad (2003) (seriál)

Stalingrad - jméno navždy spojené s válečnými hrůzami v jejich nejhorší podobě. Třídílný pořad vyrobili a sestříhali mezinárodně uznávaní tvůrci dokumentarních filmů. Snímek odhaluje nová historická fakta, avšak ústředním motivem jsou osudy těch, kteří bojovali na jedné či druhé straně a přežili. Popisují své trýznivé zkušenosti a mnohdy poskytují poslední svědecké výpovědi, které se podařilo zaznamenat. Poutavé vyprávění lidí, působících v blízkosti centra moci, se střídá s dojemnými výpověďmi těch, kteří bojovali. Obzvlášť děsivé jsou záběry osmimilimetrové kamery, pořízené vojáky během bojů. Tvůrcům pořadu otevřely dveře i ruské archivy a umožnily jim exkluzivní přístup k dokumentům a vzácnému filmovému materialu z bitvy o Stalingrad.

Kabát - Po čertech velkej koncert

Kabát - Po čertech velkej koncert (2009) (koncert)

Oslava 20 let ve stejné sestavě pojatá ve světovém měřítku! Reprosoustava, kterou používá Rammstein, podium stejné jako má Metallica nebo AC/DC, nejlepší současná Česká kapela Kabát... To vše vidělo 12. září 2009 více než 60 000 lidí na akci PO ČERTECH VELKEJ KONCERT v Praze na Vypichu. Aby si tuto megaoslavu mohl člověk pustit kdykoliv v teple domova, byl pořízen záznam, jaký u nás nemá obdoby. 26 HD kamer natáčelo celou akci ve FullHD obrazu, včetně špičkového záznamu zvuku.

Seznam skladeb:
Disk 1
01 Porcelánový prasata
02 Piju já piju rád
03 V pekle sudy válej
04 Corrida
05 Bára
06 Frau Vogelrauch
07 Malá dáma
08 Dole v Dole
09 Oda na konopí
10 Bruce Willis
11 Úsměv pana Loyda
12 Na sever
13 Stará Lou
14 Ďábel a syn
15 Šaman
16 Raci v práci
17 Číňani
18 Joy

Disk 2
19 Všechno bude jako dřív
20 Kalamity Jane
21 Opilci v dějinách
22 Tak teda pojď
23 Go satane go
24 Kůže líná od Kolína
25 Colorádo
26 Máš to za sebou
27 Děvky ty to znaj
28 Buldozérem
29 Starej bar
30 Má jí motorovou
31 Láďa
32 Kdo ví jestli
33 Pohoda
34 Burlaci
35 Žízeň
36 Moderní děvče

Vánoční koleda u Černé zmije

Vánoční koleda u Černé zmije (1988) (TV film)

Vánoční koleda Černé zmije byla natočena v roce 1988 jako vánoční speciál pro televizi BBC (poprvé vysílána 23.12.1988) a trvá 43 minut. Tentokrát se ocitáme v Londýně 19.století za vlády královny Viktorie, kde žije Ebenezer Černázmije - nejhodnější a nejštědřejší člověk v Londýně té doby.

Ebenezer Černázmije vlastní obchod s kníry a všemi je zneužíván pro svou dobrotu. Na Vánoce se s Baldrickem schází u štědrovečerní večeře, ale jsou stále vyrušováni známými a příbuznými, kteří stále něco chtějí. Mezitím se rozhodne královna Viktorie s princem Albertem tradičně obdarovat štědré lidi. Když se dovědí o Ebenezerovi a jeho dobrotě, jdou si ho vyzkoušet. Ale protože už Ebenezer všechny dárky rozdal, podaruje královnu s princem štědrovečerním krocanem a jde spát. V noci ho probudí Duch Vánoc, který obrací lidi k lepšímu. Když pozná Ebenezera chce odejít, ale Ebenezer se ho zeptá jakým způsobem dělá ze zlých lidí dobráky. Duch Vánoc Ebenezerovi vysvětlí, že zlým lidem ukáže výjevy z minulosti, kdy byli jejich zlí předci za své chování potrestáni - a jako příklad ukáže Ebenezerova předka Lorda Černou zmiji o Vánocích na dvoře královny Alžběty. Ale Ebenezer vidí, jak Lord Černázmije přechytračil kancléře královny Lorda Melchetta a stal se tak královniným favoritem. V dalším výjevu vidí, jak sluha Černá zmije okrade svého pána prince-regenta Jiřího o vánoční dary. Ebenezer je již téměř přesvědčen, že zlo se vyplácí a chce, aby mu Duch Vánoc ukázal budoucnost. Ten ale nechce a tak si to Ebenezer vyjeví sám. To co vidí Ebenezera šokuje: kdyby zůstal i nadále hodný, skončí jako Baldrickův otrok v suspenzoru. Ráno je z Ebenezera jiný člověk. Všechny, kterými byl využíván, usazuje svým sebevědomím a ironickými poznámkami. Odnese to i královna Viktorie, která Ebenezerovi přináší za jeho štědrovečerní dar 50 000 liber a titul baron. Ebenezer, který neví s kým má tu čest, urazí královnu i jejího manžela prince Alberta. Baldrick pak u oběda Ebenezerovi vysvětluje koho vlastně urazil a ukazuje na důkaz Ebenezerovi královskou pečeť.

Nemilosrdný střelec

Nemilosrdný střelec (2007)

Western odehrávájící se na "divokém východě" kdesi v Japonsku... Do poklidného městečka přichází gang červených hledat poklad. Městečko si podmaní a šerifa donutí spolupracovat. Po nějaké době přijíždí do tohoto terorizovaného městečka druhý gang, bílý, který je domordci zprvu považován za osvoboditele... Máme zde tedy dva soupeřící gangy, přelétavého šerifa a několik zbývajících obyvatel města. V této situaci přijíždí osamělý pistolník, kterého chtějí oba "týmy" získat na svou stranu. Pistolník se však uchýlí do ústraní, kde se seznámí se starou Ruriko, vnukem Heihachim, který ztratil hlas při smrti svého otce, a jeho matkou, Akirou, kterou si velmi oblíbí.

Skupinka bílých právě do města veze zásoby těžkých zbraní a dynamitu. O tom se však dozví červení a rozhodnou se tohoto nákladu zmocnit. Druhá půlka bílých jde svým druhům naproti a město tak zůstane naoko opuštěno. Ruriko, Akira i Heihachi se snaží využít situace a prchnout. Jsou však zastaveni, Akira zabita a pistolník těžce zraněn. Ruriko se v tíživé situaci rozhodne vrátit o několk let zpátky a všechny postřílí. Pistolník tak zjistí, že právě ona je obávaná Krvavá Benten, kterou jí učinil Ringo (Quentin Tarantino).

Po čase, když se pistolník uzdraví, se rozhodne on a Krvavá Benten jednou provždy skoncovat s terorem ve městě. Benten si od Ringa vezme zpět své smrtící zbraně a s pistolníkem, pokladem jako návnadou, se vydávají do města zlikvidovat všechny nepřátele. Ná straně jedné je velká skupina bílých, na straně druhé asi 5 červených, avšak s ničivou zbraní a na straně třetí pistolník a Ruriko (Krvavá Benten). Na konci všech bojů zůstane naživu jen pistolník, velitel bílých, Heihachi a stařena, která pistolníka uzdravila. Na město začne padat sníh a závěrečný souboj vyhraje dobro v podobě pistolníka.

Následuje dojemný epilog, kdy v zasněženém westernovém městečku promlouvá pistolník do duše Heihachiho. V záběru jsou i dva motivy, které provází celý film, a sice červenobílá růže jako symbol spojení obou gangů, kde plodem zakázené lásky byl právě Heihachi... a horská hudba. Mladý klučina pohlédne na růži a poprvé promluví: "LÁSKA". Pistolník si vezme pár zlaťáků jako odměnu a zbytek nechá Heihachimu. V úplném závěru se dozvíme, že se Heihachi o několik let později přestěhoval do Itálie, kde byl znám jako Django....Ale to je úplně jiný příběh.

 Vynikající a velice atypický western kultovního japonského režiséra Takashiho Miika (Ichi The Killer, trilogie Dead or Alive či One Missed Call - Zmeškaný hovor). Velice "barvitý" snímek se do kinodistibuce dostal v Japonsku, avšak jméno Quentina Tarantina znamená hodně a tak se dnes hojně promítá po celém světě na filmových festivalech (mimo jiné i u nás na Fresh Film Festu 2008). Film byl mimo jiné nominován na Zlatého lva.

Škwor 5

Škwor 5 (2008) (koncert)

První DVD kapely Škwor vyšlo 29. září 2008 společně s albem "5". DVD obsahuje koncert sestříhaný z vystoupení na Rockfestu Bohušovice 14. července 2007, Benátská noc Malá Skála 27. července 2007 a 26. července 2008 a Tour Loutky Plzeň - Šeříkova 23. listopadu 2007. Kromě koncertu obsahuje i sbírku videoklipů a více jak 14 minut rozhovorů.

Seznam skladeb:
Vyvolenej
Může se stát
Nábor
Splín
Už je takovej
Střepy
Amerika
Mý slzy neuvidíš
Sympaťák
Křídla
Milion
Sraž nás na kolena
Duše (outro)

Seznam videoklipů:
Mý slzy neuvidíš
Sraž nás na kolena
Utíkám
Amerika
Křídla
Střepy
Sympaťák

Freddyho smrt - Poslední noční můra

Freddyho smrt - Poslední noční můra (1991)

Freddy Krueger již ve městě Springwood vyvraždil všechny děti. Jediný John Doe přežil a utíká z města. Na útěku se dostane do útulku pro mladistvé. Vychovatelka Maggie Burroughsová zjistí, že její sny se podobají Johnovým, a rozhodne se hledat společně s ním vysvětlení ve Springwoodu. Tam se s nimi dostanou i chovanci Spencer, Carlos a Tracy, kteří plánovali útěk z útulku. Netuší, že vrah Freddy Krueger znovu ožil. John si myslí, že je Kruegerovým synem, kterého Kruegerovi po vraždách odebrali a dali do sirotčince. Krueger se brzy zmocní Spencera i Carlose. Než zabije Johna, prozradí mu, že se chtěl jen dostat ke své dceři. Maggie s Tracy se vracejí do útulku. Když Maggie tvrdí vedoucímu Kellymu, že Spencer s Carlosem zmizeli, Kelly si na ně nevzpomíná. Ale doktor v útulku, který aplikuje svěřencům snovou terapiii, si na ně pamatuje. Své sny totiž ovládá. Maggie mezitím zjistí, že byla adoptována, a uvědomí si, že právě ona je Kruegerovou dcerou. Doktor z útulku přijde na to, jak Freddyho dostat. Zhypnotizuje Maggie a ona se Freddymu pokusí dostat se do jeho mozku a dostat ho ze snu do reality. Jedině tak je možné ho zabít. Zhypnotizovaná Maggie začíná procházet Freddyho vzpomínkami...

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988) (seriál)

Tento britský sitcom pojednává o partě postav: David Lister - poslední žijící člověk; A.J. Rimmer - hologram Listerova mrtvého kolegy; Kocour - Felis Sapiens, tvor jenž se na lodi vyvinul z kočky domácí; Holly - lodní počítač, který by měl mít IQ 6000 (což je stejně jako má 6 tisíc učitelů tělocviku...); Kryton - sanitární android, jemuž se časem podaří částečně vymanit ze svého naprogramování; K.Z. Kochanská - důstojnice z lepší společnosti. Seriál se odehrává v hlubokém, 3 000 000 let vzdáleném vesmíru na lodi Červený trpaslík a na lodi Kosmik.

Celkem má 52 epizod, které byly natočeny v 8 řadách (sériích) v letech 1988 až 1999, v roce 1999 prošel seriál také digitálním remasteringem. V remasterované verzi jej dvakrát uvedla ČT2 a právě nyní se poprvé u nás objevuje na DVD.

Seriál je z produkce BBC a jeho autory jsou Rob Grant a Doug Naylor. Dočkal se řady britských i mezinárodních cen, např: World Television Society Award (efekty, 1991 a 1992), BAFTA (Nejlepší britská komedie 1991), British Comedy Awards (sitcom 1994), ale hlavně získal cenu Emmy (1994 - díl Pistolníci z Apokalypsy), na kterou byl již 3x předtím nominován (1987, 1989, 1992).

Tento sitcom je populární po celém světě (Evropa, USA, Kanada, Japonsko, Austrálie). V USA se dokonce pokoušeli o jeho remake, ale pokus skončil propadákem. U nás si získal neuvěřitelnou popularitu, konají se maratony v dívání v kuse, festivaly a různé srazy fanoušků...

Red Dwarf

Red Dwarf (1992) (TV film)

Na podzim roku 1991 byl oznámen začátek práce na projektu Red Dwarf USA - americké verzi pupulárního britského seriálu Červený trpaslík. Producent Brad Johnson chtěl, ve spolupráci s původními autory Robem Grantem a Dougem Naylorem, vytvořit pro americkou televizi NBC remake seriálu, kterého již bylo natočeno pět sérií a který se stal populárním v řadě zemí. První konflikt však anstal již při psaní scénáře. Gratovi a Naylorovi se ten americký nelíbil, a proto napsali svou vlastní verzi. K natáčení byla vybrána právě jejich verze. Z původních herců byl obsazen pouze Robert Llewellyn do role Krytona. Holly představí sebe a loď a začnou se objevovat členové posádky: hologram Munson, technici Rimmer a Lister. Na palubu lodi nastupuje android Kryton a je svědkem rozchodu Kochanské s Listerem. Rimmer je, stejně jako v britské verzi, odhodlaný složit astronavigační zkoušku a stejně jako v britské verzi ji také "dokončí". Lister je předvolán před kapitánku Tauovou ve věci vydání kočky, kterou skrýval ve své kajutě. Těhotnou kočku však v noci na Listerovu žádost schoval Kryton do skladiště. Kryton evidentně nezvládá stresové situace, nynější místo pobytu kočky se rozhodne neprozradit a raději za výrazných zvukových a kouřových efektů povede ukázkovou sebedestrukci. Lister je za trest umístěn do stázové kabiny.

Po třech miliónech let je Lister z kabiny propuštěn. Zjišťuje, že jsou všichni mrtví, zapíná hologram se Rimmerem. Smontuje Krytona a společně se vydávají do nákladních doků prozkoumat "nečlověčí" známky života. Nachází Kocoura. O chvíli později následuje na velícím můstku scéna s teleportovanými postavami z budoucnosti a rozhodnutí Listera o návratu na Zemi... Pilot se moc neuchytil a proto bylo rozhodnuto o ještě jednom pokusu, natočit další díl.

Pro druhý pilot byli vyměněni představitelé Kocoura a Rimmera. Stopáž byla zkrácena na 15 minut a díl byl proložen britskými ukázkami a ukazkami z prvního pilotu. Verze nastíněná v druhém pilotu by byla pro fanoušky mnohem zajímavější. Postava Kočky v podání Terry Farrell slibovala jiné vztahy mezi posádkou a z toho vyplívající odlišné situace. Také Anthony Fuscle v roli Rimmera se zdá o něco lepší než Chris Eigeman. Bohužel, vlažné přijetí pilotních dílů a nedostatek peněz byly hlavní důvody k rozhodnutí o ukončení prací na americké verzi seriálu.

Flying Padre

Flying Padre (1951)

Tento krátký snímek patří mezi prvotiny jednoho z nejlepších režisérů všech dob, Stanlyho Kubricka. Jedná se dokument o knězi, který léta za svými "misemi" letadlem. Příběh se odehrává v Novém Mexiku a zachycuje dva běžné dny reverenda Freda Stadtmullera a jeho letadla "Duch svatého Josefa". Během těchto dvou dnů slouží kněz pohřební mši, poté odpolední mši v kostele. Druhý den ráno pomůže usmířit dvě děti a na závěr dopraví pomocí letadla nemocné dítě do nemocnice. Jedná se o zajímavý dokument typu reportáže z Československého filmového týdeníku...

Red Dwarf: Smeg Outs

Red Dwarf: Smeg Outs (1995)

Po roce se vynikající pořad SMEG UPS dočkal pokračování. Autorem scénáře je opět Doug Naylor, kterému vypomáhal Robert Llewellyn a režie se tentokrát ujal režisér mnoha dílů Trpaslíka Ed Bye, který pořad produkoval. Druhý díl se zaměřuje na mnohem více postav než díl první a opět ho uvádí Robert Llewellyn jako Kryton. Opět nás čeká spousta nových přeřeků, popletení textů nebo jejich zapomínání. Uvidíme problémy s rekvizitamy či se zvířaty, podíváme se na dalších 10 nejčastějších otázek,dále např. co říká šéf klubu pozpátku v díle Pozpátku nebo celou verzi písně Tongue Tide.. S hlavnímy členy posádky se seznámíme jednotlivě v klipcích s přebrety. Aby Kryton nebyl na moderování sám, tak mu v tomto díle sekunduje Craig Charles jako Lister. Pořad je sice zaměřen na první tři série, ale obsahuje také záznamy ze setkání fanoušků.

Druhý díl je kvalitativně možná lepší než díl první, což bude také způsobeno větší profesionalitou a také větším počtem lidí, jež se na pořadu podílely. Scény z těchto dvou kazet se později objevily na DVD k jednotlivým sériím a k 7.a 8. řadě zatím jako soubor na kazetě nevyšly. Zdali se dočkáme někdy pokračování těchto dvou dílů je ve hvězdách.

Red Dwarf: Smeg Ups

Red Dwarf: Smeg Ups (1994)

Jedná se o bonusový pořad k RED DWARF (ČERVENÝ TRPASLÍK). Pořad vyšel v roce 1994 v produkci BBC na VHS a poté se objevil jako součást kompletního balíku VHS či DVD. Scénář napsal a pořad zároveň zrežíroval Doug Naylor (jeden z autorů Trpaslíka). Je zároveň také producentem. Pořadem provází Robert Llewellyn (Kryton 2X4B 523P) a uvede všechny své kolegy z Trpaslíka.

Do roku 1994 bylo natočeno 6 serií trpaslíka (36 dílů) a za tu dobu se nahromadilo spousty zkažených, nepovedených záběrů. Mnoho přeřeků, zapomenutí textu, rozesmání se atd... A právě o tom je tento pořad. Scény pocházejí především ze 4, 5 a 6 série. Pořad také obsahuje nepovedené lety modelů lodí z Trpaslíka, problémy s technickým vybavením, sprostých průpovídek hlavních aktérů, nepoužitých záběrů atd... Dojde také na divaácké dotazy, resp. na 10 nejčastějších otázek kolem Trpaslíka na něž odpovídá Robert Llewellyn.

Celý pořad trvá necelou hodinku a obsahuje také úvodní a závěrečnou znělku Trpaslíka. Scénky jsou výborně nastříhány a působení Krytona jako moderátora je více než perfektní. Pořad se o rok později dočkal pokračování s názvem SMEG OUTS.

Can't Smeg Won't Smeg

Can't Smeg Won't Smeg (1998) (pořad)

Pořad vznikl v roce 1998 u příležitosti oslav 10 let od objevení Červeného trpaslíka (společně s ním vznikl ještě pořad "Red Dwarf A to Z") na obrazovkách TV. Scénář napsali příležitostní režiséři Červeného trpaslíka Paul Alexander a Doug Naylor. Režie se ujal hlavní režisér trpaslíka Ed Bye (také pořad produkoval). Výsledkem je půhodinový, velice zábavný pořad. Hlavní postavou je (také u nás) známý kuchař Ainsley Harriott, který si zahrál také v Červeném trpaslíku, v díle Polymorf II Emocuc, jednoho z Gelfů... Tentokrát ztvárňuje sám sebe jako kuchaře na palubě Kosmika (malá dopravní loď Jupiterské důlní společnosti). A jako hosty si pozval posádku červeného trpaslíka. Dvojčlenná družstva se dají dohromady takto: Dave Lister (Craig Charles) + Kryton 2X4B 523P (Robert Llewelyn) a druhé družstvo tvoří A.J. Rimmer (Chris Barrie) + Kocour, resp. Duane Dibbley (Danny John-Jules). Jako porota je přizvána Kristine Kochanská (Chloe Anett).

Pořad spočívá v tom, že Ainsley vaří jídlo a obě družstva ho kopírují (jídlo i jeho styl vaření) ve snaze vytvořit co nejlepší pokrm, což na konci hodnotí Kristine... Obě družstva se setkávají s různými nástrahami kulinářství, s lestí se setká také Ainsley. Pořad je velice vtipný, zábavný, "poučný" i napínavý... Dozvíme se např. jak správně připravit rýži. Pořad se objevil jako bonus jak na starších vydáních s trpaslíkem na VHS, tak nově i na DVD. U nás se bohužel zatím žádné oficiální lokalizace nedočkal.

Reklama