Čtyři hvězdičky, ale jen s odřenýma ušima a nevím, zda z toho nebudou nakonec jen tři. Vypadalo to úžasně na pohled, ale nějak mi tam chyběla ta vášeň, v mnoha směrech.
Problém nebyl ani tak v uvěřitelnosti příběhu, ale spíš v tom, že se režisérovi nějak nepodařilo diváka přimět k tomu, aby se o jeho postavy více zajímal. A v hereckých výkonech to enbylo, ty byly rozhodně kvalitní.
Jak komedie to docela ujde. Ne snad, že by to mezi hrdiny až tak jiskřilo, ale není to naštěstí ani trapné, byť herecké výkony jsou tu poněkud nevyrovnané - vedle vcelku civilních Heche a Forda působí Schvimmerova postava jako karikatura, ač tonemá velké opodstatnění. Nicméně, akční vložka s piráty byla vyloženě navíc...
Váhala jsem mezi jednou a dvěma hvězdičkami, nakonec díky některým hereckým výkonům za **, ale konec z toho udělal hodně slabé dvě hvězdičky. Postav je tu tolik, že je divákovi nakonec úplně jedno, jak to s kterou dopadne, mužské postavy jsou navíc snad až na Vetchého a Rašilova takřka zaměnitelné. Navíc ve filmu ruší nepochopitelná snaha o občasné komično, které mezi ty tuny emocí nějak nepatří. Nehledě na to, že režisér zná asi jen jeden druh emocí, totiž ty vyjádřené křikem a násilím. Škoda. Protože téma to je silné, jak už tak mezilidské vztahy bývají, ale v tomhle filmu by méně určitě bylo více.
Hodně uhraničivý film, musíte se dívat, i když se tam vlastně skoro nic neděje. Ale ta záminka k tomu všemu, totiž sen - přdstava lékařovy ženy, se mi zdála dost slabá.
Je to trochu rozpačité a trochu chudé na postavy, což tady trochu vadí, zkrátka je to celé takové až moc komorní, ale na druhou stranu to nekopíruje klasické pohádkové mustry a to se cení. Jen ten mladý princ je nějaký prkenný.
I přes vykonstruovanost hlavní zápletky jsou jinak postavy vcelku uvěřitelné, byť možná na TV seriál až moc obyčejné, takže se to celé nakonec trochu vleče. dala bych 50%, kdyby to šlo.
Ach jo, tyhlety podivné pohádky... Podivný infantilní humor "made in ČT", uječené a uhiňané postavy, nehezké kostýmy, podivná kamera a ukrutný popěvek hlavní postavy... Možná i ty dvě hvězdičky jsou moc, tak snad za to, že se to celé neodehrává jen v papundeklových kulisách.
Fakt trochu zvláštní film, nakonec z toho trochu kouká jakési polopatické podobenství, než skutečný příběh, ale nakonec proč ne? Nicméně, místy je to trochu mentorské a závěr už je trochu moc slzotvorný. Tak za 50 %.
Tak tohle bylo dost velké zklamání. Nejen, že se od začátku dalo vytušit, jak se věci budou mít, ale ani samo ztvárnění bylo méně než překvapivé. Nehledě už na oslí můstek v podobě hádajícího se sousedského páru, který z příběhu tak nějak neústrojně trčí.
Není to zdaleka tak akční, jak by se mohlo zdát se stručného popisu děje, ale ono to vůbec nevadí, spíš naopak. Pravda, místy to trochu vypadá jako nábor k jednotce rychlého nasazení, nicméně no a? Poctivy film na odreagování.
Ale jo, má to spád a je to dost dobré, nicméně nový Blade Runner to skutečně není. Oceňuji vtipné momenty, také vizuální stránka hodně dobrá, ale vadily mi některé nelogičnosti, sem řadím třeba fakt, jak rychle na závěr dokázali Lara s Johnem přesvědčit ostatní, že se stal omyl.
Pravda, je to slátanina a rozhodně není znát, že předlohu kdysi dávno napsal Verne, nicméně úplný odpad to taky není. Řekněme že jako oddychový film na rodinné odpoledne to není hodné zatracení, pro rodiče je to menší utrpení než třeba Disneyovské filmy o Medívkovi Pú a jsou tu dokonce místa s jemnými vtípky. Výprava je slušná. Dávám tak za 40 - 50% .
Mohlo by to být horší, ne? Mezitím, co teď roste na úhoru českých TV, ta zaujímá čestnou pozici minimálně díky neotřelému námětu, byť v kontextu zahraniční tvorby to samozřejmě žádná originality není. Vaculík je solidní, Norisová méně. Bohužel, je vidět, že ČTnení nejbohatší a některé triky to poznamenává. Škoda také poněkud opožděného uvedení.
Frida (2002)
Tři do páru (2004)
Znamení (2002)
Navzdory trochu krokolomnému a ne úplně dech beroucímu rozuzlení.
Šest dní, sedm nocí (1998)
Podezření (1990)
Ford je výborný, což o to, ale rozuzlení je zřejmé snad od půlky a nelogičností a nepravděpodoboných situací tu také není zrovna málo.
Iguo Igua (TV film) (2003)
Takoví nastavovaní Bakaláři... nevadí snad ani nereálnost příběhu, ale je to moc dlouhé, představitel Milana přehrává a celkově je to dost nuda.
Madagaskar (2005)
Zase trochu jiná animace než u Shreka, zřejmá, ale naštěstí ne přehnaná inspirace groteskou, pár docela dobrých vtipů a filmových citací, byť některé už jsou trochu provařené. Každopádně je to film z těch, které pobaví něčím jiným děti a něčím jiným zase dospělé a ocenit lze fakt, že z něj různá ponaučení netrčí tolik jako třeba z Příběhu žraloka. Jisté výtky lze mít k závěru . Film totiž neskončí, ale tak nějak přestane. Není samozřejmě nutné, aby bylo zřejmé co přesně se s kterou postavou stane, ale konec přichází dost náhle.
Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
Je to sice hodně dobrá ilustrace knížky, ale pořád jen ilustrace - navíc bere prostor fantazii :-)
Duše jako kaviár (2004)
Eyes Wide Shut (1999)
Proti zdi (2004)
Daleko více než o turecké menšině nebo jakékoli jiné menšině je to o vztazích mezi lidmi. Je to hodně silný, byť zprvu nenápadný film.
Černí andělé (TV seriál) (2001)
V rámci TV výrazně nadprůměrný počin.
Královský slib (2001)
Život na zámku (TV seriál) (1995)
Rumplcimprcampr (TV film) (1997)
Rebelové (2001)
Stylový filmeček.
Přílivová vlna (TV film) (1997)
odpad!Neskutečná pitomost.
Jack (1996)
Pod povrchem (2000)
S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení (2003)
Minority Report (2002)
Apokalypsa (1979)
Je to síla, tenhle film, i po těch letech.
Cesta kolem světa za 80 dní (2004)
Strážce duší (TV seriál) (2003)
Žiletky (1994)
Tohle mě nějak absolutně minulo.
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (1983)
Tohle už za plný počet nebude, on mi ten závěr připomíná trochu finále nějaké povedené silvestrovské férie.
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
Je to to vlastně jasné béčko, ale hrozně zábavné a nápadité, navíc legendární.
Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
Taky se mi tenhle díl líbí ze všech nejvíc. asi že tam ještě nejsou ti chlupatí ewokové. :-))
Kdopak to mluví (1989)
Tenhle první díl je fakt docela vtipný a možná, že mu lze přiznat i antikoncepční účinky :))
Roboti (2005)
Zezčátku to vypadalo trochu mravokárně, při větě "...já chci být někdo" mi vyloženě zatrnulo (viz Příběh žraloka :-) Naštěstí se to pak vyvinulo jinak a to docela hodně zábavně, jak pro děti, tak pro dospělé. Výtvarnici musí být vážně hračičkové a na filmu je to hodně vidět. Na druhou stranu, časem člověku dojde, že příběhu tam moc není ,nebo že tedy ten, který tam je, je hodně přímočarý a zejména pro malého diváka (ačkoliv tomu musí rodiče v přítmí kina nějak rychle vyvsětlit, cože je to ten "apgrejd"), ten větší ocení spíše jednotlivé vtipy, narážky a podobně.