Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Nejoblíbenější uživatelé Podrobnější přehledy uživatelů

made1

Margaret Dante
Daleko či blízko.
okres Mladá Boleslav (ČR)
Psaní, spaní, žití, bytí.
6 bodů e-mail

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Na stojáka (2004)  **** 11.03.2010

Pazderková je totální blázen - v nejlepším slova smyslu. Její Blbá Blondska je něco tak vtipného, že člověk až zapřemýšlí o změně barvy vlasů.
     Všichni říkají: Miluji tě (1996)  **** 11.03.2010

I really love Dance of Ghosts and Dance by the Seine. Toliko po cizím. Většina filmů Allena mi přijde moc ukecaná a nezáživná a na tohle jsem se podívala jenom kvůli Timu Rothovi, týden s jeho filmy - tak to je. Po skončení jsem musela hodně truchlit, protože tohle je údajně jediný muzikál Allena, čehož možná skalní fanoušci nelitují, já naopak.
     Ctihodný občan (2009)  **** 11.03.2010

Film jako takový nemá krom závěru, kde bych nechala poslední slovo opačné straně, chybu. Mám ráda Butlera, ale sem viděla někoho jiného, přestože proti němu žádná.
     Hitman (2007)  *** 10.03.2010

Nebylo to až tak zlé, i když občas trochu nuda nebo přespříliš nesmyslných bojů.
     Čtyři pokoje (1995)  **** 09.03.2010

Už dlouho jsem se tak nesmála po skončení filmu.
     Vicar of Dibley, The (1994)  ***** 08.03.2010

Viděla jsem pouze dva díly, z páté řady, ale nenasmála jsem se tak už hodně dlouho, takže ačkoli je to jen nepatrný zlomek z celého seriálu, musím dát plný počet.
     Tsunami: Následky (2006)  **** 07.03.2010

U filmů, ve kterých je pravda, neměl by nikdo hodnotit obsah, přestože je vymyšlený a pravdivá je jen sama podstata. Bharat Nalluri ale vytvořil opravdu drsný a přitom citlivý příběh o následních živelné pohromy, který se mě opravdu dotkl.
     S politiky netančím (1995)  *** 06.03.2010

S Šimkem to mělo ještě úroveň, ale potom...
     Anatomie lži (2009)  ***** 28.02.2010

Srovnání s Mentalistou se člověk asi těžko ubrání, ale tady mi chybí hlubší charaktery hlavních protagonistů. Kluk co říká pořád pravdu? Fajn, ale co dál. Jedna ABSOLUTNĚ pozitivní věc, Tim Roth a jeho přízvuk. Díky Bohu. ....Dokazuje ale tento seriál, že amíci opravdu neumí natočit film bez neamerického hlavního herce? PS. Vzhledem k rychlému sledování jednoho dílu za druhým, získává si tento seriál u mě další hvězdičku a možná, ale opravdu jen možná, vyhoupne se i na maximum. PS2: Je zázračnou mocí seriálu, pokud v něm dovede divák oddělit jednu rovinu příběhu od druhých. V tomto případě je to pro mě vztah Dr. Lightmana a dcery Emily. Za dokonalou shodu těch dvou, a že těm se povedlo něco opravdu neuvěřitelného, přidávám hvězdičku. (HUPS - Kolik, že jsem dala Mentalistovi?)
     Vražda po našem (1966)  *** 27.02.2010

Film jsem poprvé objevila až v roce 2010 v tv programu, do té doby jsem o něm netušila opravdu nic. Netušila jsem nic o obsahu ani způsobu natočení, a nejspš právě proto jsem se bavila. Celé to ale stojí na R. Hrušínském, takže tam ostatní postavy vlastně ani nemusely být.
     Únos dítěte (1995)  ** 27.02.2010

Autor scénáře musel být trochu naivní, pokud si myslel, že bude pro někoho identita únosce překvapivá. Nebýt toho, nejspíš bych přidala na hodnocení.
     Vánoční chaloupka (2008)  **** 20.02.2010

Upřímně, trochu se divím zdejšímu nízkému hodnocení, protože ačkoli není tento film bůhví jaký trhák, Michael Campus se nechal strhnout genialitou Petera O'Toola a dobrá třetina ne-li víc patří jemu. Vlastně je ten příběh snad víc o něm než o Thomasu Kinkadovi či Vánocích.
     Miss Austen Regrets (2008)  ***** 15.02.2010

Až mrazivě nádherný příběh o Jane Austen. Svou fantazii vepsala do románů a ty jí dávaly zpět sílu pro reálný svět.
     Láska v bílém pekle (2004)  ***** 15.02.2010

Další z počinů BBC, což už je předem zárukou kvality.
     Morganovi (2009)  ** 13.02.2010

Tak tady venkov dokonale nakopal městu zadek... Opravdu, věřte mi, opravdu jsem se těšila na tuto komedii, i přes většinu místních komentářů, ale tahle dvojce byla stejně nešťastná jako Vince Vaughn a Reese Witherspoon ve filmu Čtvery Vánoce. Věřila jsem jim akorát na začátku, když se fakt nemuseli. Chtělo by to víc akce a propříště nedovolit Grantovi americké filmy, protože tam je sice pořád stejně vtipný, ale nefunguje to dohromady s tím ostatním.
     Pride and Prejudice (1980)  * 09.02.2010

Opravdu, opravdu miluji Pride and Prejudice. Knížku, filmy z roku 2005 i seriál z 1995, ale co bylo proboha tohle?!? Koukala jsem na to s hlavou podepřenou a čekala, kdy se začně něco dít. Pak mi došlo, že už zbývá provdat jenom čtyři sestry a tak je už půlka za mnou. Darcy je otřesný, ale v takovém prostředí, které mi spíš připomínalo skladiště kulis, se mu ani nedivím. Celé je to jak školní představení, kde chyběl režisér a tak zaskočil hasič. Upřímně doznávám, že se mi to prostě nelíbí a jen z úcty k J. Austen dávám jednu hvězdičku. PS. Nejsem předpojatá, se stejným nadšením jsem přistupovala k seriálu s C. Firthem, ale ten mě převálcoval.
     Emma (2009)  **** 07.02.2010

Elegantní, to především. Počkám si ještě na titulky, ale zatím jsem s to napsat, že je to mnohem poutavější než Emma s Kate Backinsale, ale to především kvůli hlavní představitelce. Přesto vítězem je u mě Gwyneth Paltrow, kterou je ale v mých očích téměř nemožné překonat v této roli. Ostatní je dobré, ale trochu rozjívené.
     Vášeň a cit (2007)  **** 06.02.2010

Nemyslím, že bych se někdy tolik bála podívat se na film. Jako velká obdivovatelka Jane Austen jsem se musela připravit na možné zklamání, které předurčovaly hodnocení ostatních uživatelů. Nevidím nikde vykrádání jejích příběhů, naopak vidím sotva postřehnutelné stopy vedoucí k pozdějším autorčiným nápadům. Proč jen zřídka dopřála pravého charakteru vikářům, atd.
     Keane (2004)  **** 06.02.2010

Zajímalo by mě, kolikrát si během natáčení filmu Damian Lewis řekl: "Už mi z toho hrabe." To, co předvedl, je vysoká škola herectví. Kamera se mu po celou dobu téměř neodlepí od tváře a scéna na záchodě na diskotéce je prostě neopakovatelná. Naprosto dokonale zahrané a ještě k tomu roztomilá Abigail Breslin. Ve filmu jsou obsažené dva příběhy, první sledujeme, druhý je jaksi mezi řádky. Jediná výtka, a to vůči Lewisovu americkému přízvuku. Jako by se tam za velkou louží nedokázali přenést přes čistý britský přízvuk.
     Sherlock Holmes (2009)  **** 24.01.2010

Opravdové překvapení, opravdové nadšení. Robert Downey Jr. si od tohoto filmu u mě získal opravdobý respekt coby herec, čím starší tím lepší. PS. Hudba naprosto neuvěřitelná, stejně jako kulisy.
     Nějak se to komplikuje (2009)  *** 18.01.2010

Co Nancy Meyers opravdu umí, je vyprávět. Neotřelým způsobem sděluje příběh, kterým se dovede přiblížit tak blízko, až člověk zjistí, že se opravdu směje, posmutní i se diví. PS. Naprosto úžasná kamera.
     Fm (2009)  *** 11.01.2010

Na doporučení jsem se přenesla přes naprosto hrozný první díl a bylo to opravdu mnohem lepší. Ne tak dobré jako kulťák The IT Crowd, ale dalo se. Chris je jen trochu trapnější, což je ale nejspíš rolí.
     Sexy 40 (2009)  **** 10.01.2010

Víte, jak existují takové ty filmy, při kterých jste rozpačití a víte, že jen konec může rozhodnout? Tohle je jeden z nich. Celou dobu, co jsem pozorovala ty dva, jak spolu nejsou a zase jsou a pořád dokola, říkala jsem si, jak tohle režisér pohřbí. A... Nestalo se. Konec i ta část, která konci předcházela, je naprosto nádherná. Jedno z nejlepších zakončení filmů, jaké jsem kdy viděla a přestože si podle mě film víc jak tři nezaslouží, kvůli posledním minutám musí dostat jednu hvězdičku navíc jako bonus. PS. Trochu jsem při sledování myslela na film Prime, který opravdu nemusím, takže jsem možná i tím ovlivněna.
     Sanitka (1984)  **** 10.01.2010

Tento seriál nejvíc srovnávám s Nemocnicí na kraji města a to nemůže Sanitka nevyhrát. Prostě ji mám radši, přijde mi reálnější. Taky je tam mnohem víc exteriérů. A hlavně, nikdo si po x letech nevzpomněl natočit pokračování a la "růžovka".
     Pevné pouto (2009)  *** 07.01.2010

Ten konec nemá chybu.
     Tell It to the Fishes (2006)  **** 05.01.2010

Jak mám tohle proboha ohodnotit nebo ještě hůř, okomentovat. Nebýt Morana, neshlédla bych to, to je myslím, jasné. Nebýt uživatele Richard_Ba, nenašla bych to. Nebýt Tell It to the Fishes, nepobavila bych se. Myslím, že smutek, který vyvolá v nebohém kapitánovi nafukovacího zvířete zjištění, že dorazil k irskému pobřeží a nikoli britskému je jedním z vrcholů.
     Adam (2009)  **** 02.01.2010

Tenhle film jsem si opravdu užila. Dany i Byrne k sobě úžasně pásli.
     Rosnička (2009)  **** 30.12.2009

Ano, pravdou je, že to není žádná "hahaha" komedie a pokud nejste holka kolem třicítky či spíš krátce po ní, není tak lehké se do ní vžít, ale já musím říct, že jsem si to užila, a snad ne jen právě proto.
     Teta (1986)  **** 30.12.2009

Ten seriál jsem milovala a souhlasím s ANNNOU. Dabovat slovenské seriály do češtiny je naprostý humus, tenhle extra.
     Dylan Moran Live - What It Is (2009)  ***** 29.12.2009

Změnil kalhoty na rifle, lakýrky na ohavné boty a košile změnila barvu, ale jinak je to stále stejný šílenec, střílející všude kolem sebe včetně do vlastních řad. Docela odvaha vydat se do Austrálie, zajímalo by mě, jestli se vydá i do Californie nebo Německa. Pak bych se začala těšit, až si začne utahovat z nás.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah