pikacu

pikacu

Vladimír Zaťka

4 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2
    • 26.7.2007  08:49
    Simpsonovi ve filmu (2007)

Som spokojjný. Dĺžka bola tak akurát, nenudil som sa, vtípky a hlášky boli aj nové aj recyklované, a vôbec to nevadilo. Práve naopak, chcem ísť do kina ešte raz. A to sa teda nestáva často. Ale nechce sa mi čakať, kým vyjde DVD.

• 8.4.2007  19:15
    Takeshis' (2005)

Krásny mój, tak tu som sa ti úplne stratil. Normálne som bludisko sám v sebe...Nepochopil som, nedorástol som asi.

• 19.2.2007  10:10
    Casino Royale (2006)

Tak bolo nacase. Konecne Bonda niekto natocil ovela realnejsie so skutocnym clovekom, tie posledne bondovky sa uz vazne nedali pozerat, ked to niekedy sklzavalo az do nechcenej parodie. Len tak dalej, povazujem to za dostojnu konkurenciu Bourneovi.

• 19.2.2007  09:35
    Rocky Balboa (2006)

Co povedat viac. Skvely film.

• 4.1.2007  14:00
    Mafstory (TV seriál) (2006)

Som fanusikom Csabu, preto len 3 hviezdicky. Az bolestne tam chyba Miki alias Peter Sklar so svojim nezamenitelnym Ty uz nic nehovor, ty ma len lub. Batthany to bohuzial nestaci utiahnut. Napriek tomu je tam vela skvelych hlasok typu: Si duchaplny ako cintorin :-D

• 4.1.2007  13:32
    Mrtví jako já (TV seriál) (2003)

Nadherny a poeticky cierny humor. Niekedy je krasne byt smrtkou, ale niekedy by som nemenil. Georgia je nadherne flegmaticka, Mason je lajdak s pochybnou minulostou, Roxy policajtka s dusou vo vnutri, blondava Daisy s minulostou milenky mnohych hereckych hviezd, no a nad tym troni ako hlava rodiny Rube v podani skveleho Mandy Patinkina. Mam pocit, v suvislosti s tymto serialom som prvy a vlastne aj poslednykrat pocul zanrove zaradenie dramedy. Odporucam vsetkymi desiatimi. "We lead our lives, and when they end, sometimes we leave a little of ourselves behind. Sometimes we leave money, a painting, sometimes we leave a kind word. And sometimes, we leave an empty space."

• 4.1.2007  13:23
    Scrubs (TV seriál) (2001)

Co napisat? Po dvoch seriach som doslova uneseny. Nemocnicne prostredie ponuka obrovsky priestor pre cierny a cynicky humor, ktory ale vzapati vyznie velakrat az nezne a roztomilo. Tolko rozdielnych postav, kazda s inym zmyslom pre humor, a predsa k sebe pasuju. V kazdej epizode je niekolko az vela pamatnych hlasok, ktore aspon u mna vojdu do historie, napr. udrzbar hovori JDmu: "You seem unhappy. I like that." A najoblubenejsie postavy? Tazko vybrat tak, aby som niekoho neurazil, ale ked uz tak je to Dr. Kelso a udrzbar :-)

• 4.1.2007  13:02
    Potomci lidí (2006)

Uzasna depresivna (ne)farebnost, skvela kontrastna hudba, no a co ma uplne dostalo, tak to bola akcna scena v uteceneckom tabore. Tak skvelu kameru, ako tam, som este nezazil. Uplne ma vtiahla do deja, a citil som sa, akoby som sa uhybal gulkam ja sam. Kvapky krvi na objektive (alebo okuliaroch, kedze ich nosim) boli uz len ceresnicka na torte. Jednu hviezdicku davam dolu za na moj vkus velmi jednoduchy pribeh s mnohymi logickymi "nedorobkami".

• 3.1.2007  16:02
    Mission: Impossible III (2006)

Asi najlepsi film zo serie, takmer uveritelne akcne sceny, spravne slizky zaporak Hoffman.

• 21.9.2006  15:51
    Scary Movie 4 (2006)

Na to, ake filmy boli v tomto pokracovani parodovane, to bolo velmi velmi slabe.

• 21.9.2006  14:36
    Portrét šílenství (2005)

Mozno aj vdaka tomu, ze som vobec nevedel, co vlastne idem pozerat, som bol prijemne prekvapeny. Vyborny herecky vykon Macyho mi umoznil sa doslova stotoznit s jeho postavou a "uzivat si" jednu smolu za druhou... A pochopit, preco konal tak, ako konal.

• 21.9.2006  14:33
    Šifra mistra Leonarda (2006)

Tento film ma nicim neuputal. Na rozdiel od knihy nebol ani dobre remeselne zvladnuty, jednoducho vo mne nevyvolal ani naznak emocie ci kontroverzie, leda tak nudu.

• 14.3.2006  11:02
    Generace X (2005)

Tak tento film ma dostal. Vobec som nevedel, do coho idem. Okrem hlavnej dejovej linie tociacej sa okolo "tabletiek" su tam vyborne vykreslene rodiny zijuce v zdanlivo bezproblemovej stvrti. Kazdy je tam ale svojim sposobom uchylny, tako alebo onak. Herecky exceloval Ralph Fiennes ako starosta, a dostali ma tiez delfiny. Odporucam.

• 13.3.2006  10:20
    Lásko moje, kde jsi? (2003)

Prijemna komedia s romantickym nadychom. Velmi jej pomohol trochu netradicny scenar, hlavne od polovice filmu. Herecke vykony su v pohode.

• 13.3.2006  09:36
    Skleněná past (2005)

Co ma tento nazov spolocne s dejom? Ok ok, je to silne slovo, dej... Pri pozerani na bakelitovych mravcov som si s lutostou spomenul na Karla Zemana. Ten by tych mravcov urcite urobil lepsie, navyse v 50tych rokoch minuleho storocia. Ale ako je mozne nieco taketo natocit v 21. storoci? Na to treba mat fakt dobry zaludok a hlavne odvahu.

• 11.3.2006  16:25
    Domino (2005)

Bolo to uveritelne, samozrejme v ramci zanru. Dobra kamera a strih, miestami sice pripominajuce MTV, ale o to viac sa to hodilo k pribehu. A nesmiem zabudnut na konecne poriadne ulohy pre nasich "beverlyhillsakov" :-)

• 2.3.2006  18:45
    21 gramů (2003)

Ked som to pozeral, bol som z toho rozsekaneho poprehadzovaneho pribehu cim dalej tym viac unaveny. Navyse mi akosi unikol zmysel chronologicky poprehadzovaneho deja. Inak to mohlo byt minimalne o jednu hviezdicku viac, snad aj dve. Penn a Del Toro exceluju, a Naomi v nicom nezaostava. Mozno niekedy umierame preto, lebo uz dalej nevladzeme uniest tych 21 gramov.

• 28.2.2006  20:40
    40 let panic (2005)

Tak si myslim, ze vsetci reziseri, ktori tocia komedie s romantickymi prvkami, by mali utekat za Apatowom s prosbou: "Dude, teach me!". Inteligentna komedia s originalnymi gagmi, ktora napriek 2 hodinam nenudila. Kazda postava mala nieco do seba a bola zvladnuta. Najlepsia komedia roku 2005.

• 28.2.2006  20:31
    Mariňák (2005)

Pustna burka svojim sposobom nebola vojna. Aspon nie pre pozemne pluky vratane top oddielov marinakov. Ti vlastne zazili vojnu naostro len vtedy, ked boli bombardovani vlastnymi vzdusnymi jednotkami. A tak velmi chceli tito pesiaci niekoho zabit. Je to film o depresii vojakov, ale nie je to depresia rastuca z vycitiek, ci bojuju v mene spravnej veci, spravnych ludi, alebo spravnej krajiny. Je to depresia z nudy. A ked sa clovek nudi, napada ho vselico, tym skor, ak je JARHEAD. Kurva, ja chcem zabit aspon jedneho!!!

• 5.2.2006  19:40
    Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

Podla mna zatial najhorsie filmove spracovanie. Oproti kniznej predlohe ma Ohniva casa dost nudila, casto som pozeral, kolko este zostava do konca. Vtip sa vytratil, rodiace sa "intimne" vztahy su vykreslene velmi povrchne a hlavny suboj Harryho s Voldemortom akoby bol spomenuty len tak mimochodom, nesiel z neho ani strach, ani obavy, proste ziadne emocie. Skoda.

• 5.2.2006  19:35
    Revolver (2005)

Film o "konecnom podvode", v ktorom urcite najdete vela zivotnych pravd, ktore platia takmer v kazdej civilizovanej spolocnosti. Dej bol miestami prekomplikovany, ale je mozne, ze som bol len nesustredeny, kazdopadne si film pozriem este raz. Vyborne pouzita hudba v kontraste k prave prebiehajucemu deju mala na mna silny ucinok.

• 5.2.2006  19:31
    Nepohodlný (2005)

Nebyt pomerne nezazivneho zaciatku, mohlo to byt s prehladom 5 hviezdiciek. Film je to pravdivo znepokojivy, smutny, "civilizovany".

• 15.12.2005  00:34
    Sin City - město hříchu (2005)

Nech si hovorí kto chce čo chce, páčilo sa mi to. Je to síce ťažko hodnotiť ako film, veď naozaj ide o komiks prevedený do filmovej podby, ale konverzia je tak úžasná a "komiksová, že som mal pocit, ako keby som si listoval v komikse (podobný, aj keď oveľa slabší pocit som mal pri Dick Tracy). Odporúčam.

• 5.12.2005  16:48
    Battlestar Galactica (TV seriál) (2004)

Nemôžem si pomôcť, ale musím dať absolutórium. Dobré scifi, kde jednotlivé epizódy nie sú relatívne samostatné prípehy, ale tvoria jeden celok, ktorý nekončí prvou, a zrejme ani druhou sezónou. Nebudem tu opisovať dej, ten je treba si vychutnať. Spomeniem len na seriál výborne spracovaný príbeh vrátane spoločenského pozadia všetkých udalostí.

• 5.12.2005  16:02
    Fantastická čtyřka (2005)

Tak toto bol omyl, ktorý ani nemal vzniknúť. O čom to vlastne bolo? A najviac ma prekvapilo, že na scenári robil Mark Frost. Ten Frost, ktorý má prsty v Twin Peaks a ktorý napísal úžasné knižky Seznam sedmi a Šest mesiášů. Fakt nechápem.

• 5.12.2005  15:57
    Mýtus (2005)

Veľmi dlhá dávka nudy. Dve hviezdičky dávam za pekné živé farby a scénu na bežiacom páse. Ani sa mi nechce veriť, že v tom mal prsty Jackie Chan.

• 21.11.2005  11:18
    24 hodin (TV seriál) (2001)

Tak toto je po Mestečku Twin Peaks druhý seriál, ktorý som doslova "žral". Keď ho začnete pozerať, je len veľmi ťažko neskončiť skôr ako pri poslednej časti. Všetky 4 sezóny majú u mň 5 hviezdičiek, aj keď musím povedať, že nie sú všetky rovnako dobré. Tu sa prejavuje nedostatočná škála hodnotiacej stupnice, 5 je málo. Tým ale nechcem povedať, žeby niektorá sezóna bola zlá alebo priemerná. Originálny formát, výborné herectvo, nadupaný scenár, reálna kamera, sem-tam to skĺzlo do prehnaného amerického patriotizmu, ale v tomto prípade to bez preblémov odpúšťam. Už sa neviem dočkať 5. sezóny.

• 14.11.2005  16:14
    Bojiště Země: Sága roku 3000 (2000)

Na dve scény z filmu nikdy nezabudnem, a to ako sa divosi naučili podľa návodu za jednu noc lietať na harrieroch, ktoré ležali ladom 1000 rokov bez akejkoľek údržby, a druhá scéna bola z knižnice, kde ako prvú knihu našli ústavu USA. Napriek hodnoteniu tento film treba vidieť, inak neuveríte...

• 13.11.2005  13:47
    Crash (2004)

Spomenul som si pri pozeraní na Magnóliu a Americkú krásu. Rozdielne a predsa podobné filmy. Spočiatku sa zdá, že pôjde o jeden z ďalších filmov o rasizme a jeho podobách. Ale v tomto prípade je rasizmus len jedna z foriem ľudskej nenávisti, pri ktorej je úplne jedno, aké meno jej dáme. Pretože nakoniec je to o nás o ľuďoch. V živote sme veľmi často na oboch stranách, sme obeťami, a sme aj tými čo nenávidia a ubližujú. Niekedy iba urobíme správnu vec, ktorá nie je dobrá, inokedy dobrú vec, ale nesprávnu. A keď urobíme dobrú správnu vec, stane sa malý zázrak. Ako keď začne padať prvý sneh. A na ten nie je nikdy neskoro.

• 13.11.2005  10:16
    Krvavé stopy (2004)

Aj ked nizkorozpoctovy, ale s dobrymi efektami, aj ked becko, ale kvalitne. Necakal som nic extra, ale po skonceni som bol spokojny. Originalny napad, dobra hudba a zopar vybafnuti. Co viac si od hororu mozme priat.

<< předchozí 1 2