Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Romantický

Recenze (241)

plakát

Oktopus - Deny (2023) (epizoda) odpad!

Tak jako sorry teda. Já mám Krobota rád. Okresní přebor, Dabing street, Čtvrtá hvězda naprosto excelentní. Ale tahle ochotničtina? To je tak na TV Barrandov nebo na Primu. Šroubované dialogy ..... tohle je fakt zoufalství ...

plakát

Muž, který vycházel z hrobu (2001) (TV film) 

Tohle dílo mě baví. Valíkovo ochotničení to je prostě Monty Python křížený s cimrmanovským oživlým dřevem :-D Skvělé ....... :-)

plakát

Docent - Rozhodnutí (2023) (epizoda) 

U posledního dílů jsem jako fanoušek true crime series dost fyzicky trpěl. Přehmaty a nelogičnosti policajtů překonaly snad jen úvodní pokusy četníků zatknout na půdě opevněného Peničku pomocí hasičského žebříku. To, že autoři identitu pachatele odhalili už ve druhém díle, mě mělo varovat, že závěr série žádná překvapivá scénáristická bomba nebude.  Geniální sériový vrah se choval jako totální tupec a Dvojčata mu v tom zdatně sekundovala. Proč byl v seriálu docent, vlastně vůbec netuším, protože pachatele odhalila nezávisle téměř každá postava v díle. Už jsem jen čekal, že kromě docenta se lžící na boty, dvojčat a přes plot skákajícího Kozáka, přijde "Čikatila" zatknout i místní pochůzkář, který si všimne zaparkovaného SUV na dvoře a zaujme ho víc než Hádka, kterému v něm ujíždí osoba, jak vystřižená z identikitu vraha. Jak jsem psal na úvod. Po shlédnutí stovek dokumentů o vyštřování nejen sériových vražd marně přemýšlím, jestli by reálné vyšetřování tohoto zločinu spočívající v lokalizaci telefonu Fousové a projdutí záznamů, kdo si vyzvedával recept z nalezené vesty dalo alespoň na 40 minut, které tyto dokumenty obvykle trvají.  No bylo to lepší než velká část kriminálek na Nově a Primě, ale druhé Sedm nebo Mlčení jehňátek ani náhodou.

plakát

Docent - Preso s mlíčkem (2023) (epizoda) 

O nepříliš věrohodné postavě policistky Fousové tu bylo napsáno už dost, takže to nemusím dál rozvádět.  Co mě ale ze scénáristického hlediska dost zklamalo, byl závěr druhého dílu. Sériový vrah, který měl být geniální zločinec, zavolá z mobilního telefonu jistě již brzy hledané zmizelé policistky z vlastního domu (!!!).  Maličkosti, které oddělují promyšlené legendární filmy o seriových vrazích od nedotažených kriminálek.

plakát

Případy 1. oddělení - Podnájemníci (2022) (epizoda) 

Tak jako ano .... ale stejně by to vyřízování osobních animozit mohl scénárista malinko v příběhu upozadit ve prospěch samotného vyšetřování

plakát

Karel (2020) 

No dobrý no ... nebyl to ani tak dokument o Gottovi jako spíše o vynikající ošetřovatelce Gotta

plakát

Devadesátky - Poprava bodyguarda (2022) (epizoda) 

Atmosféra, reálie, scénář ... vše dokonalé jako u Případu 1. oddělení . Trochu chybí charisma herců jako Vetchý nebo Polívka, ale i tak rozhodně nadprůměr.

plakát

Schumacher (2021) 

Asi největší píčovinou, kterou jsem na ČSFD kdy četl, je tato věta z recenze uživatele monolog: "Pro někoho, kdo GP neprožívá a chtěl jen vědět, jak na tom Schumacher je, to musí být naprosto strašné." Jistě. Není povinnost se dívat na F1, na dokument o Schumacherovi a ani ho obdivovat, ale jít se na něco dívat, jen proto že chci vidět někoho úspěšného zlomeného v komatu  .... to je na úrovní sraček, co zastaví u nehody a fotí si mrtvé dítě. Další důkaz faktu, že dnes už může na CSFD psát recenze doslova každý trouba.  Jsi pičus hochu, fuck yes ........ K samotnému dokumentu. Splnil, co jsem od něj očekával. Nedojímal přehnaně, ukázal stroj za volantem jako člověka, když se od něj vrátil domů. Většina věcí pro mě nebyla nová a ty co byly, mě opravdu zaujaly.

plakát

Nahá pastýřka (1966) 

No tady trochu logická bota v ději. Klasická hra na nepravého pachatele usvědčeného z vraždy a až následné odhalení pravého má v logice tvůrců filmu závažnou trhlinu. Tohle funguje, když detektiv obviní nepravého pachatele a ten ( byť tajně spolupracuje ) se brání. Pokud se ovšem přizná a začne vykládat i detaily jako Munzar zde, je logické, že první kdo by to prokoukl jako boudu, bude skutečný vrah.

plakát

Hnízdo (2020) (seriál) 

Nenávidím vztahové seriály, ale Hnízdo a Kukačky jsou velká velká výjimka. Velmi dobré.

Ovládací panel