Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (6)

Baltasar Kormákur (režisér / producent / scenárista)

13.12.2015

Islandská kinematografie už nějakou tu dobu zažívá obrovský boom v Evropě, ale i v Americe. Může za to nejenom fakt, že co Islanďan, to skrytý talent na umění, ale i Baltasar Kormákur, který se od herce dokázal vypracovat v jednu z nejdůležitějších postav Islandské kinematografie současnosti.Baltasar začal nejdříve coby herec,… (více)

Nick Frost (herec / scenárista / tvůrce)

11.09.2007

Trochu silnějšího, ale věčně optimistického Angličana jako je tento si nelze nevšimnout. Objevuje se ve filmech sice výjimečně, ale když už se objeví, tak to za to většinou stojí. Ať už mluvíme o SOUMRAKU MRTVÝCH nebo JEDNOTCE PŘÍLIŠ RYCHLÉHO NASAZENÍ, nemůže chybět do trojice, která dělá tyto filmy tak oblíbené. Krom něj mezi… (více)

Denis Leary (herec / producent / tvůrce)

28.08.2007

Neexistuje na pódiu komika, který by se snažil bavit obecenstvo tak napínavě a důrazně jako je Denis Colin Leary. Člověk nominovaný v cenách Emmy jako americký komik, scénárista a režisér zároveň, znám díky svému svéráznému stylu humoru, kterým dominuje stále rozzuřený bavič vykuřující jednu cigaretu za druhou.Denis se narodil… (více)

Ted Demme (producent / režisér / herec)

11.08.2007

a filmem s názvem KOKAIN vzniká paradox, na který se jen tak nezapomíná, stejně tak jako na režiséra, kterého si zapamatoval celý Hollywood, díky tomu jaký byl. Ale to bych předbíhal dobu. Začněme od úplného začátku.Edward se narodil 26. října 1963 v New Yorku, kde také vyrůstal, přesně Rockville center na Long Beach a jak to… (více)

Sigur Rós (herec / skladatel / scenárista)

21.03.2007

Sigur Rós, neboli v překladu „Růže vítězství“, je Islandská kapela, která svým ojedinělým hudebním stylem dokázala zaujmout již nejednoho posluchače. Kapela vznikla v Reykjavíku v roce 1994 a začínala v tomto rozpoložení: zpěvák a kytarista Jón Birgisson, baskytarista Georg Holm a bubeník Ágúst, později se k nim přidal ještě… (více)

Chris Barrie (herec)

07.06.2005

Chris Barrie se narodil v Německu, ale později se přestěhoval do Británie a v Belfastu absolvoval s velmi dobrým prospěchem metodistickou školu. Už tehdy projevil talent pro satiru a imitaci, když napodoboval své učitele. Nechal se sice zapsat na obchodní školu v Brightonu, ale potom se rozhodl, že tohle není cesta, po které by… (více)

Reklama