K čemu jsou krásné obrazové kompozice, když pod slupkou je prázdno, šeď a nuda? Nejlépe to okomentoval Isherwood "Hyperintelektuální fetiš, za který bych Bergmanna ztřískal IKEA židlí. Fakt jsem při té povinné školní projekci trpěl tak, že jsem chtěl sundat brýle a obroučky si vypíchnout obě oči."
Kolektivismus vs. individualismus, nosiči břemen vs. tahouni, levice vs. pravice. Nadčasová záležitost, která polopaticky ukazuje, jak jednoduché je manupulovat s lidmi, jak je "příjemné" následovat vůdce, který najde řešení na jakýkoliv problém.
Z dnešního pohledu komunistický výplach mozku. Celé éře husitství by slušelo nové zpracovaní, škoda, že na tak drahý projekt se peníze neseženou. O. Vávra zvládne dokonale komorní "Romanci pro křídlovku, ale neumí natočit velkofilm. Ta závěrečná bitva byla směšná.
Madonně by slušela role v akčním filmu. Místo mluvení a hraní si na herečku by jen střílela a sekala. Postavu i ksicht na to má. Takhle se jen ztrapňuje.
Persona (1966)
Diktátor (1940)
Nikdo nezahrál Hitlera lépe než Charles Chaplin.
Tanková brigáda (1955)
odpad!Komunistický průplach mozku.
Vojáci Svobody I. - IV. (1977)
odpad!Komunistický epos plný sraček!
Přemluv bábu (video film) (2010)
Super. Je to kontraverzní, má to vtip. Naštěstí "bábu" přemlouvat nemusím. Ta by nevolila Paroubka ani za patnáctý důchod.
Zkurvená nuda (1997)
Zkurvená nuda. A vo tom to je.
Corpus delicti (1991)
Jednu za Bohdalku a její kafe
O kapitalismu s láskou (2009)
odpad!Srdce každého levičáka musí, při sledování tohoto velmi pěkně natočeného "dokumentu", zaplesat. Ano, Amerika má problém. Moore ji chce vyléčit "demokracií". Velmi svérázně. Nepokoje, stávky, anarchie jako prostředek. Proletáři všech zemí, vyližte si prdel!
Válka světů (2005)
odpad!Zklamání roku! Jak může Steven Spielberg natočit tak podprůměrný film? Tady nic nefunguje, všichni se chovají jako idioti, hrozný scénář, absence jakéhokoliv herectví, triky občas směšný. U no name režiséra za slabé 3 hvězdy. Pro Stevena ODPAD!
Glue (2005)
Když se sejde několik výrazných talentů, tak stačí k natočení velmi podařeného filmu pár tisíc dolarů. Latino Kids.
Bílá vrána (2008)
Už nikdy žádný film s autistou! Na to nemám empatii. Viz. Malarkey
Náš vůdce (2008)
Bídníci (1958)
Dokud se nezačla stavět barikáda, tak to vcelku šlo. Pak se z toho stala naprosto otřesná slátanina.
Obchod se smrtí (TV film) (2008)
Taková průměrně povedená hra na Jacka Bauera.
Pouta války (2004)
Vojín Ryan na asijský způsob. Plný akce a emocí.
Baader Meinhof Komplex (2008)
Sonda do hlubin rudě vypatlaných duší. Příběh graduje každou minutou. Jako osvěta moderních dějin dokonalé.
Neznámá válka (TV seriál) (1978)
Chválím překlad za uvedení věcí na pravou míru v díle o Polsku (Katyň, Varšavské povstání)
Proti všem (1956)
Ledově ostří (2007)
Špatné obsazení sráží, vcelku dobrý film, na kolena. Škoda, mohl to být alespoň poloviční Zoolander.
Případ Adolf Hitler: analýza mysli diktátora (TV film) (2005)
Celkem nevyvážené. Nechával si Hitler chcát na hlavu nebo nenechával? Podle jedné verze ano.
Ong bak 2: Pomsta (2008)
Tony příště nepiš žádné scénáře! Režie nebyla špatná, zvláště první půl hodina, ale ty nešťastné flasbacky a chaos v druhé půlce celý film zabijí.
Star Trek (2009)
Tak ani J. J. Abrams mi neotevřel cestu ke Star Treku. Zklamaní.
Poslední dům nalevo (2009)
Dennis Iliadis potěšil. Osobitá a řemeslně perfektní režie, která respektuje žánr. Už se těším na "Hardcore"
Ponorka (1981)
Director's cut: 216 min
Příští správná věc (2000)
Všichni dobří rodáci (1968)
Zklamání. Šťastného režie je nešťastná.
Smrt čeká všude (2008)
Film, z kterého chčije proudem adrenalin s testosteronem. Kathryn překonala "Bod zlomu" .
Avatar (2009)
Modrá, nikoliv zelená planeta. Můj první Imax mi dal jeden z největších audiovizuálních zážitků. Díky Jamesi.
Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)
Dědeček Telefonni budky.
Do poslední kapky krve (2000)
Tsui Hark neumí, narozdíl od Johna Woo, udržet kompaktní tvar a vygradovat finále. Zde forma jasně vítězí nad průměrným obsahem.