Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (191)

plakát

Odloučení - Série 1 (2022) (série) 

Námět zajímavý, ale zpracování už tak moc ne. Začátek dobrý, ale později obskurní, místy až nudné a repetitivní, konec vykonstruovaný a nicneříkající, protože tvůrci vaří z vody.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Spickovy casting, hudba, produkce, vyprava a rezie. Naprosto autenticky feeling z valecneho pekla v Somalsku. Co vic si prat.

plakát

Mrazík (1964) 

Pohadky nemusim, ale tohle je neskutecna klasika. Navic proti tomu co se za pohadky toci dneska, je tohle umelecke dilo.

plakát

Waco: The Aftermath (2023) (seriál) 

Myslel jsem, ze pujde o takove slabsi pokracovani Waca, ale mylil jsem se. Bavilo me to snad jeste vic, nez puvodni serial. Klidne bych zvladl i vice dilu, ale mozna by se pak ztratila ta udernost, kterou to ma.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Spis nez dalsi Expendables jde o dalsi Stathamovku, ale da se na to podivat, neni to zas takova hruza, jak z toho nekteri delaji, videl sem i horsi a nudnejsi filmy (zdravim Marvel a posledni dobou i DC). Nicmene co definitivne zamrzi, je absence nejakych zvucnejsich "oldschoolovych" jmen, nektere protagonisty jsem ani neznal, ackoliv Iko Uwaise jsem si ze Zátahu: Vykoupení prekvapive pamatoval.

plakát

Quatermass and the Pit (1958) (seriál) 

Ma to trochu pomaly rozjezd, pak to zacne byt zajimave, ale konec me moc nenadchl. Kazdopadne silnejsi 3 hvezdy.

plakát

Masakr ve Waco (2023) (seriál) 

Nejlepsi byla ta blbka, kterou de facto Koresh znasilnil, ale je to v cajku, pac on to pry prece delal pro boha. A jeho soulozeni s dvanactiletymi devcaty je podle ni taky v naprostem poradku, protoze ony byly podle ni v tomto veku uz prece dospele. 30 let pote a nekteri maji stale vymyte mozky, pricemz na to vzpominaji s temer pohadkovou nostalgii, neuveritelne. Pripomnelo mi to dokument o Jonestownu, kde jeden z prezivsich rikal: "No, pokusili jsme se vytvorit raj na zemi, ale trochu to nevyslo..."

plakát

S nasazením života (1993) 

In the Line of Fire byl Petersenuv treti americky film, ze ktereho vzesel sice divatelny, ale obcas lehce nudny, pomaly a znacne sterilni thriller. Jako by se Petersen v USA teprve rozkoukaval, pozdeji (a i predtim) natocil nektere rozhodne lepsi filmy. Ani Ennio Morricone se moc nepredvedl a tak jeho soundtrack zustava pravem zapomenut.

plakát

Arnold (2023) (seriál) 

Dokument to je divatelny, o tom zadna. Ale ze chybi zminka o Predatorovi a Total Recall je jedna vec. Druha vec je vsak naprosto nepochopitelny preklep a to Terminator 2: Judgement Day misto Judgment Day. To je jako by delali cesky dokument a misto Terminator 2: Den zuctovani by tam bylo Terminator 2: Soudny den. Nejvetsi paradox je, ze v cestine se T2 jmenuje Den zuctovani, pricemz spravne by se mel jmenovat Soudny den. Ale bud se tehdy prekladatel spletl, nebo to distributorovi prislo vic cool. Nicmene ze se tohle podarilo amikum, tak to je unikat, v podstate to prejmenovali po nas :-)