Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Biografie (40)

Vuk Čelebić (herec)

01.08.2019

Vuk Gojkov Čelebič  je i přes své exotické jméno rodilý Pražan. Jeho otec pochází z Černé Hory a matka je Češka. V pěti letech se jeho rodina přestěhovala do Černé Hory, protože se jeho otec Gojko, absolvent DAMU, stal ministrem kultury této tehdy ještě svazové jugoslavské republiky. Za osm let poté se rodina opět stěhovala,… (více)

Nikol Fischerová (herečka)

03.01.2019

Česká zpěvačka ale i herečka Nikol Fischerová se narodila ve městě Třebíč na Vysočině. Vyrůstala však v městě s hornickou historii, středočeské Příbrami. Zde od sedmé třídy chodila do dramatického kroužku Jarmily Kolářové, k níž si vybudovala blízký vztah. Ta ji rovněž připravila na zkoušky na hereckou školu. V devatenácti… (více)

Eva Herzigová (herečka)

24.09.2018

Modelka, návrhářka a herečka Eva Herzigová se narodila do rodiny sekretářky a elektrikáře. V roce 1989 jí k úspěšné kariéře pomohla náhoda. Během výletu do Prahy se zastavila za kamarádkou, která ji přemluvila, ať se s ní zúčastní konkurzu pro mladé krásky, který pořádala francouzská modelingová agentura. Eva Herzigová konkurz… (více)

Alexander Kolowrat (producent / herec)

11.05.2018

Ač příslušník starobylého českého šlechtického rodu, narodil se ve městě Glen Ridge v New Jersey v USA, kam jeho otec Leopold Filip Kolowrat-Krakowsky utekl po zakázaném souboji v Praze na Klamovce, ve kterém zabil prince Auersperga. Naštěstí dostal otec milost od císaře a rodina se mohla vrátit do Čech, kde v Týnci na… (více)

Tom Wlaschiha (herec)

18.03.2017

Thomas Wlaschiha se narodil v Německé demokratické republice, v malém saském městě Dohna nedaleko československých hranic. Toto město, jež můžete znát pod českým jménem Donín, nějakou dobu bylo součástí českého království. Možná díky tomu a jménu je uváděn jeho český původ. Po pádu Berlínské zdi využil možnosti a v 17 letech… (více)

Sam Worthington (herec / producent)

04.12.2016

Samuel Henry John Worthington se narodil v malém městě Godalmingu, v hrabství Surrey, v místě první elektrárny nejen ve Velké Británii, ale i v celém světě. Rodiče Jeanne a Ronald se i s šestiměsíčním Samem přestěhovali na předměstí zapadoaustralského Perthu, nejodlehlejšího velkoměsta světa, kde Sam Worthington vyrůstal… (více)

Dag Malmberg (herec / režisér)

03.07.2016

Dag Åke Sigvard Malmberg se narodil ve švédském přístavním městě Gävle na břehu Botnického zálivu. Po studiích sociologie na universitě v Göteborgu, druhém největším městě Švedska, začal pracovat jako kulisní technik v göteborgském městském divadle - Göteborgs stadsteater. Časem postoupil na pozici asistenta režie. Když při… (více)

John Neville (herec)

01.05.2016

Charismatický a šaramantní anglo-kanadský herec, režisér, producent, držitel Řádu britského impéria a Řádu Kanady John Reginald Neville se narodil v londýnské části Willesdenu, do rodiny řidiče nákladního vozu. Po službě v britském královském námořnictvu během druhé světové války absolvoval Kralovskou akademii dramatického… (více)

Polly Shannon (herečka)

14.02.2016

Herečka Polly Shannon se narodila ve městě Kingston v kanadské provincii Ontario. Vyrůstala však ve městě Aylmer v sousední frankofonní provincii Quebec. Její otec Michael Shannon pracoval v zdravotnictví, mimo jiné i jako ředitel laboratoře centra pro kontrolu chorob. Matka Mary Mackay-Smith je scenáristkou dětských filmů a… (více)

Iva Frühlingová (herečka)

09.01.2016

Iva Frühlingová se narodila v severočeském městě Litvínově na úpatí Krušných hor do rodiny zaměstnance chemických závodů a rehabilitační pracovnice. I přes svá povolaní rodiče poskytli své dceři uměleckou inspiraci díky svým koníčkům, jako sochařství, aktivní hudba, psání literatury.Ve svých čtrnácti letech se do Paříže dostala… (více)

Vladimir Jaglyč (herec)

12.12.2015

Rodilý Moskvan s kořeny z Kubáně na severním Kavkazu, nechtěl být od mala hercem, jeho vysněným povoláním byla kariéra pilota. Přesto začal studovat Divadelní institut Borise Šukina pod vedení pedagoga Jevgenije Knjazeva. V roce 2004 byl zařazen mezi deset nejnadějnějších absolventů moskevských divadelních institutů. Jeho… (více)

John Waters (herec)

23.08.2015

I když je John Russell Waters australský hudebník a televizní, divadelní a filmový herec, narodil se v hlavním městě Velké Británie Londýně skotskému herci Russelovi Watersovi a jeho ženě Barbaře. Již v deseti letech si zahrál dětskou roli ve filmu ZKÁZA TITANICU (1958). Později své herecké kvality prokázal na Hamptonském… (více)

Emilíana Torrini (herečka)

09.08.2015

Emilíana Torrini Davíðsdóttir se narodila na Islandu do rodiny italského majitele italské restaurace a jeho islandské manželky. Mladí prožila v městě Kópavogur blízko hlavního města Rejkaviku. V sedmi letech začala zpívat v místním pěveckém sboru, v patnácti začala studovat operní školu. Kromě toho pracovala v otcově restauraci… (více)

Tawny Kitaen (herečka)

05.08.2015

Tawny Kiaten se narodila jako Julie E. Kitaen do rodiny žijící v kalifornském San Diegu, kde otec Terry byl praktikujícím židem, pracujícím ve velké společnosti na výrobu neonových nápisů a matka Linda byla bývalou královnou krásy v domácnosti. Ve 12 letech si z vlastní iniciativy změnila jméno na Tawny Kiaten.Již v mládí se… (více)

Bruno Oja (herec)

07.07.2015

Bruno O´ya se narodil v hlavním městě Estonska, v Tallinu, ještě v době nezávislé předválečné Estonské republiky. Jeho herecká kariéra však začala, až když Estonsko bylo součásti SSSR. Nejprve se ve věku pěti let učil hře na klavír u významného estonského skladatele Eugena Kappa. Později se pokoušel studovat medicínu v Tartu a… (více)

Dennis Storhøi (herec)

25.05.2015

Norský herec Jahn Dennis Storhøi je narozen v čtvrti Kråkerøy na okraji norského přístavu Fredrikstadu. Již od mladí mu herectví bylo koníčkem. I proto se přihlásil do Teaterhøgskolen, největší divadelní školy v Norsku, kde ukončil studium v roce 1987.Rok poté získal hlavní roli Sebastiana ve dětském filmu KAMILLA OG TYVEN … (více)

Barbara Lukešová (herečka / scenáristka)

01.05.2015

Barbara Lukešová se narodila do rodiny filmového architekta Rudolfa Lukeše a novinářky a spisovatelky Tatijany Lukešové. Díky matčiným rodičům získala ruské kořeny po babičce a židovské po dědečkovi. Otec, který spolupracoval s režiséry Jiřím Weissem a Jiřím Krejčíkem, zemřel, když Barbaře bylo sedm let. Tato událost ji změnila… (více)

Julija Majarčuk (herečka)

28.02.2015

Různé zdroje uvádí jako rodiště Julije Majarčuk mnohonárodní přístav Oděsu nebo Mykolajiv s velkými loděnicemi. Faktem je, že se narodila na Ukrajině za dob Sovětského svazu. Koncem 90. let přesídlila do Itálie, konkrétně do Neapole, kde pracovala jako servírka v pizzerii.V Neapoli si ji všimnul slavný italský avantgardní… (více)

Rajko Doleček (herec)

20.01.2015

„Snídani sněz sám, obědvej s přítelem a večeři dej nepříteli"Toto rčení bral Rajko Doleček za své. Byť se narodil v Praze a otec byl Čech, rok po jeho narození se rodina stěhovala na Balkán, odkud pocházela matka, Srbka z Bosny. Usadili se v Bělehradu, v tehdejším hlavním městě Království Srbů, Chorvatů a Slovinců, později… (více)

Erwin Stranka (režisér / herec)

25.12.2014

Erwin Stranka se narodil v předválečném Československu, v malém severočeském městě na řece Ohři - Kadani v chudé rodině. Jeho matka pracovala jako pradlena a jeho otec byl horníkem. V roce 1938 se rodina přestěhovala do Prahy, odkud se po skončení druhé světové války opět stěhovali do Halle v sovětské okupační zóně, pozdější… (více)

Reklama