Omlouvám se Dellamorte ten cover jsem sem poslal já. Po pravdě jsem i upozornil na absenci tohoto filmu zde adminku wictorii. Mě se ten film docela libil. Kolik podobných filmů je - Boj o oheň, Ayla. Po pravdě moc ne. Pár nedokonalosti ve filmu je, ale třeba depilované nohy Aki - Indiáni také nenosí vousy. O proti Boji o oheň je tu vypravěctví hlavních postav, což pomahá lépe pochopit děj. Kladně oceňuji, že film staví na příběhu a ne a speciálních efektech. Takže krajina ve filmu je skutečně přirozená a zvířata živá. Tedy vyjímkou jsou červené oči ledního medvěda. Ao je netypický film, který se asi nebude libit každému. Trochu na odpočinek, trochu na přemyšlení a trochu na srdce.
Film jsem viděl v pátek třináctého, ale pověrčivý moc nejsem. Sice pokračovaní Sherlocka Holmese není tak dobré jako první díl, přesto je zabavné a kvalitní.
Tak tento film byl mým hatrickem projekci čsfd: Lovci hlav-Věc:Počatek- Přizdis*áči. Bohužel to mělo tak trochu sestupnou tendenci. Seriál, ze kterého vycházel tento seriál jsem neviděl. A po pravdě, možná díky filmu mne to přiliš nelaká. Ale jak se říka darovanému koni na zuby nehleď. Část humoru šla, hlavně mluveného, britského a část humoru hlavně fekalního byla hrozná. Pokud řecké úřady sponzorovaly tento film za účelem zvedntí navštěvnosti Kréty, tak nevím jestli to byl dobrý tah.
Budu oponovat POMOvi, pokud podle tebe v Souboji titánů vypadají sídla bohů jako z laciného porna. Sice jsem neviděl možná tolik porna, co ty, ale mě to připomínají kostýmy spíš tady.. Plus nenápadný naběh na incest Zeus - Athena. A neměl být podle pověstí Theseus být synem Poseidona a Hyperion místo krále Kréty titánem a bratrem Promethea. Taky by už mohli tvůrci z Hollywoodu a v tomto připadě i osobou pana režiséra i z Bollywoodu nechát řecké báje a hlavně titány chvilku napokoji a nevydavat je napospas scénáristům. Proč třeba nevymyslí vlastní postavy? Ale druhou stranu projevila válka bohu invenci a kreativitu. A Michael Rourke exeloval. Atmosféru to nemá špatnou. I když ten naběh na druhý díl byl trochu podivný. Jsem zvědav na Hněv titánů.
Asylum opět nezklamalo. Místo doby ledové se to mělo jménovat ledová katastrofa, protože to je katastrofa. Jak se této společnosti podaří vždy nějaké herce zlakat do jejich filmů. Na druhou stranu, třeba z nich jednou bude kult.
Když tu mám komentáře k filmům na Antarktidě odehravajících, tak musím napsat komentář k Věci. Málokdy je remake lepší než originál. Pokud vyloučíme dokumentární filmy, tak je to asi nejlepší film odehravajicí se na Antarktidě. Film jsem poprvé viděl na České televizi s titulkami, pozdních víkendových hodinach jako náctilétý. Film se mi libil, a vcelku poklidně jsem si šel spát na palandu. Až do okamžiku kdy náš kocour Petr, zvyklý spát přes týden na palandě, využivající mé nepřitomnosti, skočil v téměř naprosté tmě na místo kde jsem měl chodidla. Oba jsme měli štěstí. Já, že mám podle doktorů sportovní srdce s otazníkem a tudíž jsem nedostal infarkt a on měl štěstí, že jsem neměl po ruce přírůční plamenomet.
O proti Carpentrově Věci je to hodně slabé, pravda je tam sice rozdíl asi 30 let, ale toto je o proti Věci z roku 1982 slabý zeleninový sálat s trochu prošlou zaruční lhůtou i když trochu poživatelný.
Zajimavý dokument o zajimavé expedici s učástí českého vědce,ale ty podmínky na Vostoku byly skutečně spartanské. On byl Stanislav Fischer i poslancem parlamentu v letech 1998 až 2002 za KSČM.
Tento film by za normalních podmínek byl mezi 2 až 3 hvězdičkami, ale má dva silné plusy půvabnou Kate Backinsale a exotické prostředí krásné přirody Antarktidy. Možná ta první scéna by mohla být vypuštěna, pak by film byl víc tajemný. Trochu mi to přípomínalo novodobou Věc - ale to bude tím podobným prostředím. Takové trochu prozrazení umíte si sami sebe představít půl roku před závěrem tohoto filmu? Obracím se především k můžské části uživatelů.
Za prvé bych měl asi smůlu, protože nenosím naušnice a chrup mám bez kazů a plomb, kdo viděl pochopí. Na projekci jsem se velmi těšil. Čírou náhodu jsem si vzal švedské tričko, skutečně švedské a ne norské. Po Lovcích hlav byla při projekci čsfd ve Světozoru slyšet norština. I když američtí navštevnici trochu ten film Norům ukradli. Kromě pár detailů Věc: Počatek ( jeden z malá případů, kdy čeští distributoři zvolili lepší název než původní) dobře vychází ze svého pokračovaní. Já jsem si Věc: Počatek v celku užil!;-)
Norové neslaví Velikonoce jako Češi a Slováci pomlázkou a ani jako Anglosasové hledaním velikonočních vajíček, ale čtením detektivek. Na tomto filmu je to poznát. Atmosféra a společnost v kině Světozor se trochu promítla do hodnocení. Navíc Roger Brown je velký 168 cm a já jsem 169 cm, což je pro mne taky sympatické, nicméně poslední dovětek věnuji tomu, že bych někdy jiné lovce hlav v kině uvital, aby někteři dlouháni byli o hlavu kratší. I když chápu, na projekci čsfd, kde je plné kino nejde moc místa vybírat a že za svoji vyšku nikdo nemůže.
Tak tento komentář píši v Pardubicích, ke kterým má jistý citový vztah, a alespoň je to originalní. Nebojte jestli budu psát komentář třeba k Útěku ze Sibiře, nepojedu tam!;-) Nicméně k filmu -mistr ostrého meče má ženu ostrého jazyka. Myslím, že film diváky odvedl o všedních i nevšedních problémů války, i když pár jinotajů se do filmu podařilo schovat.
V předvečer státního svátku 28. 10. - vzniku československého státu jsem na internetu pustil tento výborný a autentický dokument o smutné záležitosti- zániku toho samého státu. Výborný je citát na konci možná asistenta možná řidiče končícího poslance Federalního shromaždění za Slovenskou národní stranu. Jestlipak se o tom politik dozvěděl. Doufejme, že ne.
Podle mne zatím nejlépe zfilmováný Hrabal, jeho dvorním režisérem Menzelem s velmi kouzelným humorem. Lituji, že Hrabal nedostal Nobelovu za literaturu. Magda Vášáryová, Jiří Schmitzer, Jaromír Hanzlík a další plejáda herců fungují jako koření tohoto filmu.
Velmi dobré vyobrazení jak by to mohlo proběhnout v dnešní době. Takové epidemie byly, jsou a budou a svoji daň na lidstvu si vyberou. Jak nákaza ukazála, dnes by se virus šiřil mnohem rychleji díku globalizaci. Soderbergh si hraje s tématem velmi zručně, hlavně nejde do extrémů. Kladem je i vysvětlujicí závěr.
V hodnocení filmů jsem došel k číslu 1978. Proč je toto číslo důležité bude drobné tajemství. Byl jsem zvědavý na jaký film toto číslo vyjde. A vyšla náhoda a symbolika, protože v několika zaběrech se objevuje panelový dům, ve kterém jsem prožil část dětství. Navíc ukazuje jak zdejší sidliště vypadalo, i když někdy zkresleně, tak velká skládka tu nikdy nebyla i když ten kopec co hrál skládku vznikl navážkou ze základů panelových domů. A proč 5 hvězd protože Lasica a Satinský jsou výborná komedialní dvojce jako Laurel a Hardy, Voskovec a Werich, Pegg a Frost atd. Navíc tá lokalní nostalgie.
Asi budu za kacíře. Není to špatné, hezký zpracované a částečně i promyšlené a jsou tu i odkazy na původní planetu opic. Ale mě se stejně libí více Planeta opic Tima Burtona z roku 2001 nakonec i ta z roku 1968.
Baladické i když drsné, trochu moc rozevláté a dochucené pěknou hudbou. Srovnání s kurýrem tu sice nabizí, ale je to srovnávat hrušky s jablky. Moje čtvrtá čsfd premiéra.
Tomuto výbornému seriálu dlužím pěkný komentář a velmi dobré hodnocení. Dostal jsem se k němu během kurzu angličtiny. Nutno říčt, že jsem si Leonarda, Sheldona, Penny, Howarda a Raje velmi oblibil a těším se na další serii. Hlašek j zde, že by vystačilo na tří další seriály. A výhoda, je že ani netrvá dlouho. Tento seriál doporučuji.
Někdy sevám stane, že se dostanete do problémů ani nevíte jak. Nutno napsat, že Brancaleonemu se to stavá velmi často a občas ví, proč v problémech je. Minimalně proto, že je středověk a že má tak vyborného koně a družinu.
Nick, Kurt a Dale vs. psychopat, nymfomanka a magor pobavili velmi dobře. Za předpokladu, že bych byl nezadaný, tak bych bral z těchto šefů Jennifer Aniston alias Dr. Julii Harris D. D. S.. ale při mé smůle by o mne ani okolo neopřala. Trochu mi to přípomělo Finty Dicka a Jane. O stupeň lepší než Zkažená uča.
Takovou učitelku jako Elizabeth Halsey - Cameron Diaz jsem neměl a bohužel ani mít nebudu. I když možná bohudík. Film pobavil. Cameron to slušelo, vtipy docela dobré. Konec připoměl trochu něco na té Mary je a žaci budou zlobit více. V rámci navštěvy kina 30.7. jsem dostal ještě malý sprchový gel axe, což mne protože jsem měl narozeniny potěšilo.
Nebylo to úplně špatné, ale slabé(triky, zobrazení lodí). I když některé prvky byly zajímavé(Cynosura, trochu děje).Eva Habermannová pěkná, ale málo se objevuje. Připomínalo mi to spíše pilotní film k seriálu, který nebyl spuštěn.
V symbolické datum 18.6. (poslední boj parašutistů u Karla Boromejského) jsem šel na Lidice. A mé pocity, přes některé historické nepřesnosti, jsou ve skrze kladné. Projevil se pozitivní scenáristický vliv Zdeňka Mahlera. Roman Luknár a Karel Roden jsou skutečné hvězdami filmu první velikosti. Protektor a Habermannův mlýn nejsou špatné, Lidice jsou lepší. Můj názor nemusíte s ním souhlasit. Film vřele doporučuji. Protože skutečně přináší několik veřejnosti známých faktů o Lidic. Myslím, že díky kvalitě filmu a rozšířenému pirátství Lidice budou páleny znovu.
Možná, že půjdu proti proudu, ale mě se to docela líbilo. I když možná tam toho tajemna a magie bylo až moc. Černovous se docela povedl. Klasické útěky ala Jack Sparrow - plánuji - improvizuji a naopak u mne opět slavily úspěch. Mořské panny okouzlily. Pěkná byla i Astrid Berges-Frisbey alias Syrene(měla na konci oběd nebo ne?) jako jedná z nich. A sestry Cruzovi rovněž (zajímalo jestli vtip o psu, sestře a ji byl úmyslný nebo ne?). Hláška mám žízeň, že bych jednonohému vypil nohu-protezu by mohla slavit úspěch. Sice na první piráty to nemá, ale pořad je to pěkné. Uvidíme jestli se objeví pětka, která by mohla okouzli jako jednička. Možná by to chtělo méně tajemná i když představa trojice mystických lodí - Černá perly, Bludného Holanďana a Pomsty královny Anny je pěkná.
Přiznávám se, ale příběh námořníka Asy uprostřed kažasské stepi a polopoušti mne dojal. Nevím sice jestli obyvatele Kazachstánu ještě rukuji k Tichomořské flotile námořnictva Ruské Federace, ale to filmu neubralo na citu a kouzlu. Počet cen si film zaslouží. Překvapila mne i podobnost ruštiny a kazaštiny. Rivers Of Babylon od Boney M musí být v tomto kousku stepi krajně neoblíbená píseň. Pěkný film a nelituji pozdního sledovaní. Pěkný film, který nepotřebuje specialní efekty ani 3D.
Ao, le dernier Néandertal (2010)
Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
Fešák Churchill (2004)
Nechápu za co Američani Britům mstí. Pár dobrých vtipů, ale jinak je to hrozné. Asi mám moc rád historii.
Přizdis*áči (2011)
Válka Bohů (2011)
Vyměřený čas (2011)
Nedavám ke každému filmu komentář, ale tento film, který jsem viděl 17.12. si to zaslouží.V dobrém. Film je podobný Niccolovému filmu Gattaca a přesto originální. Vzdalená budoucnost je součásnosti pobobná víc než dost a z filmu dýchá poselství humanity. Ve filmu je použit hezký výraz darwinovský kapitalismus, možná i proto se film podoba přitomnosti víc než dost. Herecký výkon Justna Timberlaka mne přijemně překvapil. Cillian Murphy nepřekvapil, jeho výkon byl opět standartně kvalitní. Jsou to asi nejsilnější 4 hvězdy, co jsem udělil. Ještě kousek a bylo by to krasných pět. Námět poměrně originální. P.S. Už vím, že Leonard Hofstadter měl potomstvo, ale myslím, že s Penny. Jejich prapravnuk byl Borel, chytrý po Penny a krasný po něm. Rodově v něm zůstala slabost pro exotické krásky. Toto P.S. má smysl pro fanoušky BBT a ty kteři film viděli.
2012: Doba ledová (video film) (2011)
Věc (1982)
Thing From Another World, The (1951)
Cesta na Vostok (TV film) (2011)
Bílá smrt (2009)
Věc: Počátek (2011)
Lovci hlav (2011)
Počestné paní pardubické (1944)
Zánik Československa v parlamentu (1993)
Postřižiny (1980)
Nákaza (2011)
Setkání v Praze, s vraždou (TV film) (2008)
Symbolický ohodnocený film s pořadovým číslem 1989. Ono to je nic moc. Možná jen občas to zahraňuji herecké výkony kvalitních českých herců.
Srdečný pozdrav ze zeměkoule (1982)
Zrození Planety opic (2011)
Drive (2011)
Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007)
Brancaleonova armáda (1966)
Šéfové na zabití (2011)
Zkažená úča (2011)
Hvězdná výprava (TV film) (1996)
Lidice (2011)
Lovefield (2008)
Pěkný a dramatický krátký film se zajímavým koncem. Pěkné překvapení u takového hororu!;-)
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)
Tulpan (2008)