Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Obsahy (40)

Operace Rudé moře

Operace Rudé moře (2018)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu.

Így, ahogy vagytok

Így, ahogy vagytok (2010)

Do mesta na východe Maďarska prichádza nový starosta, bývalý niekoľkonásobný majster sveta v športovom lietaní. Miestni predstavitelia a podnikatelia sa ho snažia presvedčiť, aby v tendri na výstavbu nového letiska podporil ich projekt. Použijú všetky možné prostriedky, aby čestného muža skorumpovali.

Král Charles III.

Král Charles III. (2017) (TV film)

Ve filmové verzi divadelní hry Mikea Bartletta je možno zvolat: "Královna je mrtvá, ať žije král!" Tím králem je bývalý princ Charles, nyní král Karel III. Ano dočkal se! Po nástupu na trůn má však problém s vládou, která chce omezit svobodu tisku. Princ Harry se navíc zamiluje do aktivistky za zrušení monarchie.

Salammbô

Salammbô (1925)

Po první punské válce poražené Kartágo musí plnit přísné podmínky mírové smlouvy s vítězným Římem. Současně nedokáže plnit závazky vůči svým žoldnéřům, kteří se vzbouřili. Vůdce žoldnéřů Matho se zamiluje do Salammbô, kartaginské kněžky a dcery generála Hamilkara Barkase, hlavního nepřítele vzbouřenců.

Legendy Polskie: Smok

Legendy Polskie: Smok (2015)

Na Krakov zaútočil drak Adolf Kamchatkov. Terorizuje celé mesto a miestni obyvatelia i vojsko sú na neho krátki. Navyše unáša mladé ženy. Nakoniec sa mu postaví mladý konštruktér robotov Janek.

Todos están muertos

Todos están muertos (2014)

Lupe byla rocková hvězda 80. let, nicméně teď tráví svůj čas v županu a bačkorách, protože trpí psychickou chorobou agorafobii. Po smrti bratra jsou ona a její dospívající syn Pancho závislí na Lupině matce Paquitě, pověrčivé Mexičance s velikým srdcem. Čas Paquity se však blíží.

Vláda

Vláda (2010) (seriál)

Charismatická politička, předsedkyně strany umírněných, Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), se díky pro ni šťastným okolnostem a volebním výsledkům stane horkou kandidátkou na premiérku Dánska. Čeká ji však nelehká cesta do čela Borgen – vládního paláce Christiansborg, a ani po ní nemá vyhráno.

Čert bije svou ženu

Čert bije svou ženu (1977)

Ves u Balatonu se chystá oslavit státní svátek 20. srpna. Rodina zaměstnance drah Kajtára čeká návštěvu. Jejich příbuzný z Budapešti k nim má přivézt vysoce postaveného soudruha s rodinou. Může pomoci k přijetí jejich syna na vysokou školu. Paní domu připraví velkou hostinu s několika vydatnými a chutnými pokrmy a domácí pálenkou. Ukáže se, že vzácná návštěva má žaludeční vředy a přísnou dietu.

Žebřík do nebe - Touha po zítřku

Žebřík do nebe - Touha po zítřku (2015) (TV film)

Píše se rok 1947, uběhlo několik měsíců po 2. světové válce. Nad Kolínem nad Rýnem však stále visí stín války. Krutá zima a hlad jsou těžkou zkouškou pro obyvatele sídelního města arcibiskupa a kardinála Josefa Richarda Fringse. V přežití jim pomáhá černý trh, krádeže a pašovaní. Jsou na dlouhé a nelehké cestě k obnově nejen válkou zničeného města, ale i životů a charakterů jich samotných.

Boj

Boj (2015)

Dánský důstojník a velitel roty Claus Pedersen (Pilou Asbæk) působí ve vojenské misi v afghánské provincii Helmand. Doma v Dánsku se jeho žena Maria (Tuva Novotny) snaží žit bez svého muže a postarat se o jejich tři malé děti. Claus se svými muži se při jedné misi dostane do situace, která ovlivní nejen jeho život v Dánsku.

Bohové Egypta

Bohové Egypta (2016)

Bůh nebes Horus (Nikolaj Coster-Waldau) je oslepen a svržen z trůnu vládce bohů mocichtivým bohem pouště Sethem (Gerard Butler). Ten uvrhne Egypt do krutovlády a chaosu. Mocnému Horovi musí pomoci získat vládu zpět smrtelníci, především legendární zloděj Bek (Brenton Thwaites) a krásná Zaya (Courtney Eaton).

Jian Bing Man

Jian Bing Man (2015)

Slavný nadějný mladý režisér Da Peng se dostal díky bulváru a nadměrnému utrácení do problémů. Většina známých herců a kolegů se od něj odvrací. Důležitý sponzor se dožaduje plnění podmínek dohody nebo vrácení financí. S omezeným tvůrčím týmem přatel se musí pustit do natáčení filmu, který musí uspět. Da Peng si vybere námět ze svého dětství Jian Bing Mana (Palačinkového muže) o superhrdinovi, který bojuje proti zloduchům a za záležitosti sociální harmonie. Pro nedostatek prostředků se rozhodne pro svoji novou progresivní metodu tajného natáčení.

Co přináší řeka 2

Co přináší řeka 2 (1990) (TV film)

Na přelomu 19. a 20. století říční kapitán Brenton Edwars (John Waters) se svoji ženou Philadelphii „Delii" (Nikki Coghill) provozují nákladní dopravu kolesovým parníkem Philadelphia na australské řece Murray a vychovají své děti. Starosti jim děla rostoucí konkurence železnice a stávky střihačů vlny. Jejich problémů se snaží využit boháč Arthur Blackwall (Tim Robertson). Objevuje se i americký podnikatel James P. Cyrus (Parker Stevenson), jehož záměry nejsou zcela zřejmé.

Kuchař v Antarktidě

Kuchař v Antarktidě (2009)

Kuchára Nishimura nečakane vyberú, aby sa zúčastnil expedície na Antarktíde, konkrétne na tamojšej japonskej stanici Dome Fuji. Muž súhlasí a doma na rok a pol zanechá manželku, osemročnú dcéru a čerstvo narodeného syna. Spolu s ďalšími siedmimi členmi expedície prekonáva rôzne prekážky života v extrémnych podmienkach, v ktorých sa pracne pripravené, vynikajúce jedlo stáva hotovým zázrakom.

Strážci času

Strážci času (1987)

V roce 4039, po neutronových válkách, přežívají zbytky lidstva ve městě chráněném sílovým polem. Nebezpečí pro ně představuje rasa kyborgů zvaných Jen-Diki. Tváři v tvář drtivé přesile jsou strojem času vysláni dva vojáci, Ballard (Tom Burlinson) a Petra (Carrie Fisher), do roku 1988. Jejich úkolem je v australské buši najít místo, kam by šlo přesunout v čase celé město. Jen-Diki jsou jim, však v patách.

Polní květ

Polní květ (1943)

Polní květ, film ze zlatého věku mexického filmu, vypraví příběh odehrávající se na počátku dvacátého století v jedné vesnici v oblasti Bajío. José Luis Castro (Pedro Armendáriz), syn statkáře dona Francisca (Miguel Ángel Ferriz), tajně ožení s krásnou, leč chudou venkovankou Esperanzou (Dolores del Rio). Protože don Francisco nesouhlasí se svatbou a vůbec s tím, že se jeho syn stal revolucionářem, Josého Luise vydědí a vyžene ho z domu. Ani vítězství revoluce neposkytne manželskému páru s malým synem klid.

Běglecy

Běglecy (2014)

Píše se rok 1907 a skupina uprchlých vězňů Ruského carství se snaží dostat skrz tajgu Sibiře ke svobodě. V patách jim jsou lovci odměn, kteří dokáží být nemilosrdnější, než tajga sama.

Marťan

Marťan (2015)

Mark Watney se účastnil se svoji posádkou vesmírné mise na Mars. Nehoda způsobila, že se na nehostinné rudé planetě ocitl sám, bez spojení se Zemí, s omezenými zásobami a navíc je považován za mrtvého. Vzhledem k jeho šancím na přežití nejsou daleko od pravdy.

Princezna z Montpensier

Princezna z Montpensier (2010)

Mladá šlechtična Marie de Mézières je od svých mladých let zamilovaná do vévody Jindřicha de Guise. Otec ji však provdá za prince de Montepensier. Píše se ale druhá polovina šestnáctého století a ve Francii Karla IX. mezi sebou soupeří stoupenci reformace s příslusníky katolické církve. Novomanžel je povolan do boje proti protestantům. Marii odešle na zámek Champigny. Společníka jí děla preceptor, hrabě de Chabannes. Marie se marně pokouší zapomenout na svou lásku Jindřicha a nechtěně stane ve středu rivalských a násilnických vášní, do kterých vstoupí také vévoda z Anjou, budoucí král Jindřich III.

Reklama