Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Recenze (166)

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Tak tohle je největší překvapení roku 2011 jelikož po trailerech které byly úžasné jsem se bál že vše dobré vyplácali do traileru a celkový film nebude působit tak dobře opak je však pravdou. Hudba atmosféra a hlavně speciální efekty jsou opravdu velkolepé opicím nechybí vůbec nic a působí lépe než opravdoví lidé. James Franco tu sice hraje druhé housle ale pořád je dobrý a scénář si dokázal se všemi logickými neduhy poradit opravdu na výbornou a věřím, že takto vznikla planeta opic. Prozatím dávám 4 hvězdy, ale myslím, že po druhém zhlédnutí dám 5. Ps. Asi nebudu jediný, kdo fandil opicím, a bylo mu smutno když některá umře. Zatím spolu s x.meny nejlepší blockbuster 2011.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Dremworks tímto filmem dokázal, že může mít stejně dobré filmy jako pixar protože tento animák je boží. Zde si tvůrci troufli zkusit něco co je u animáku nevšední a to že vypustili takřka všechny děcké rysy které mají děti tak rádi a udělali dobře. Tím že se film chová dospěleji dokáže bavit hlavně odrostlejší publikum takže se rodiče určitě nebudou nudit, animace je úžasná a let na draku je dokonalý (z toho se měl poučit eragon), příběh s drsným závěrem je netypický a potěší akorát mě děsí na konci pomrknutí na následnou dvojku která už by nemusela být tak dobrá doufám že to tak nebude. Scénář nemá chybu a u pár scén sem i uronil slzu. Animák který se musí vidět.

plakát

Toy Story 3: Příběh hraček (2010) 

Pixar jako vždy nezklamal a návrat k hračkám byl opravdu fenomenální. Tento film skvěle sekunduje svým dvěma starším bratříčkům leckdy je i lepší. Animace je jako vždy úžasná příběh vybroušen do absolutního klenotu scénář nemá žádné trhliny a akční scény jsou bomba. Oživení příběhu hraček nebyl vůbec špatný nápad, jelikož se povedl na výbornou a připomněl nám nostalgicky staré známé postavy a to co jsme hltaly v předchozích dílech. To není vůbec žádný zbytečný sequel kdyby takové byly všechny.

plakát

Batman začíná (2005) 

Tak tento film je bomba. Christopher Nolan se ujal Batmana a vznikl do té doby nejlepší film o Batmanovi. Režisér Batmana vzal realisticky a drsně a vyplatilo se to. Atmosféra je velice uvěřitelná herecké výkony hodně dobré scénář prakticky nemá chyby a akce o té radši nemluvím. Na tento film bych se mohl dívat pořád a neomrzí.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Nečekal jsem, že dvojka bude stejně dobrá jako jednička ale spletl jsem se je lepší. Vše co fungovalo v jedničce funguje i zde záporák v podání Alfréda Moliny je možná lepší než Goblin z jedničky, problémy Petra jsou velice věrohodné a akce a scénář nemá chybu. Tento film se neomrzí.

plakát

Počátek (2010) 

Čekal jsem že mě Nolan nezklame ale to co jsem dostal, předčilo mé očekávání. Nolan prostě nedokáže natočit špatný film ba naopak. Scénář je vybroušen do poslední chybičky takže nenabízí žádnou logickou facku hercům nejde taky nic vytknout a o digitálních efektech ani nemluvím. Jeden z nejlepších filmů svého žánru všech dob.

plakát

Insidious (2010) 

Skvěle zvládnutý horor, který zamrazí až do morku kostí. Ano jsou zde už používané některá klišé, která byla použita v jiných hororech ale pořád to je nádherně režisérsky zvládnuté atmosféra by se dala krájet a herci v hlavních rolích jsou velice sympatičtí a uvěřitelní. Bohužel scénář trošku pokulhává a digitální efekty by mohly být lepší ale pořád je to jeden z těch nadprůměrných hororů tak na co čekáte, pojďte se bát.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Návrat krále je prostě nádherné epické zakončení nejlepší fantazy trilogie všech dob. Po zhlédnutí čtyřhodinového prodlouženého závěru pána prstenů jsem měl ještě lepší pocit než po shlédnutí kinoverze. Nemá cenu tady opěvovat to, co bylo opěvováno již tisíckrát je to prostě boží film tak na co čekáte koukat a povinně!!!!!!!!!!!!!!

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Na tento film jsem se těšil jako malý a musím říct že mě jako věrného fanouška předlohy vůbec nezklamal. Ano sice bylo upraveno pár zásadních momentů a něco bylo vynecháno, ale to vůbec nevadí. Tato série je nádherně ukončena sice mohla být bitva o bradavice trošku lepší, ale to je jen malá vada na kráse. Mladí herci dospěli tak že jejich herecké výkony jsou velmi dobré a o ostatních hercích to platí jakbysmet scénář je velice dobře napsaný tak aby ději rozuměl i divák nepoznamenaný knihou a o atmosféře a digitálních efektech radši už ani nemluvím. Škoda jen že už to skončilo, bylo to velice hezkých 10 let.

plakát

Pán prstenů: Dvě věže (2002) 

Tento film je úplně jiný než společenstvo. Působí v něm síla prstenu mnohem více než v prvním díle děj je roztříštěný na několik rovin a nestihnete se s žádnou postavou scítit. Na druhé straně je to pořád to nejlepší z fantazy co bylo natočeno. To co my chybělo v prvním díle jsem, měl bohatě vynahrazeno v tomto a to epické bitvy. Bitva, u Helmová žlebu patří k největším bitvám moderní filmařské doby je neskutečné jak někdo toto, mohl natočit. Digitální postavy Entů a nazghůlů jsou dokonalé a vše ostatní je stejně dobré jako v jedničce. Není co řešit pokavaď se vám líbila jednička dvojka, bude též.