Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 645)

plakát

The Maker (2011) 

z nevýrazného průběhu se vyklube ubíjející pointa o pomíjivosti života, která vytahuje mé hodnocení na 4*...

plakát

Pot a krev (2013) 

těžko uvěřit, že je tahle šílenost o třech naprostých idiotech natočena podle skutečné události.. Michael Bay to ale uchopil za ten správný konec a dokázal ty neuvěřitelné události přetavit ve vtipnou záležitost a do hlavních "idiotských" rolí navíc obsadit sympaťáky (The Rock by měl hrát komediální role častěji).. celkově to sice nebyl žádný zázrak, ale já jsem se bavil nadprůměrně, takže slabší 4*..

plakát

Před půlnocí (2013) 

přirozeně úplně jiné než předchozí dva díly, a přesto pořád neskutečně upřímné, osobní, ze života a krásné i smutné zároveň.. a za devět let počtvrté? :)

plakát

Před soumrakem (2004) 

vůbec jsem nevěděl, co mám od pokračování skvělého prvního dílu očekávat, ale s chutí jsem se do něj pustil a... rozjezd je pomalejší, ale čím více se s tím, jak se blíží neodvratný konec, prohlubuje diskuse hlavních hrdinů, tím více se vám toto romantické drama (o poznání víc než jednička) zarývá pod kůži a vám víc a víc tuhne krev v žilách při představách všech možných scénářů, jak to celé může skončit... opět silné 4*

plakát

Před úsvitem (1995) 

tak přirozeným a nenásilným způsobem podaný upřímný romantický příběh, že má člověk pocit, jako by byl sám aktérem děje.. a jelikož to od začátku do konce působí dojmem "ze života", uvěříte tomu každou vteřinu stopáže.. silné 4*

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

kde je ta lehkost a svižnost překvapivě výborné pětky? šestka sice nabídne několik fajn akčních scén (i když zdaleka méně, než bylo po nadupané pětce logické očekávat), ale ve finále ji táhne k zemi v podstatě dost profláklá zápletka, která není sama o sobě tak zábavná jako v minulém díle, a rovněž neustálé vykecávání o rodině a jiných blbostech, které hrozně rozkouskovává děj.. po skvělém Fast Five tedy zklamání, ale jsem moc zvědav, co předvede v dalším díle James Wan :)

plakát

Očista (2013) 

námět je sice originální a zajímavý, ale když se nad tím člověk trochu zamyslí, tak to celé vlastně vůbec nedává smysl.. samotný průběh filmu je pak naprosto předvídatelný (s jedním jediným nečekaným zvratem) a plný jednoho klišé za druhým.. slabota...

plakát

Jen Bůh odpouští (2013) 

prozívaná první půlka versus půlka druhá, ve které všechny ty dlouhé, pomalé záběry beze slov začnou konečně fungovat.. přesto téhle zvrácené podívané víc jak silnější 3* udělit nemůžu..

plakát

Croodsovi (2013) 

neuvěřitelně pohodová a příjemná oddychovka, která je plná barev a originálních, svěžích nápadů.. tenhle povedený animák, ze kterého je v každé vteřině cítit nefalšovaný pocit dobrodružství, si zkrátka rozhodně nenechte ujít, protože se mu kombinací originality, jaká tu v animáku už dlouho nebyla, vtipu a roztomilosti spolehlivě daří vykouzlit úsměv na tváři.. silné 4* :) P.S.: Eep (s hlasem Emmy Stone) je kus! :))

plakát

V zajetí démonů (2013) 

v rámci žánru naprostá špička, která se po šablonovitém úvodu nebojí přiživit tradiční zápletku tím, že do příběhu zapojí vyšetřovatele paranormálních jevů (a příslušníka policie) a udělá z nich plnohodnotnou (či dokonce ústřední) součást děje.. jinak to prostě po všech stránkách funguje jako už dlouho žádný horor, atmosféra je hutná, lekačky povedené a strach všudypřítomný.. a já na to čuměl otevřenou hubou, sevřeným hrudníkem a tepovkou ani nevím kolik, takže dávám bez přemýšlení plný počet :) P.S.: kupříkladu nedávný Sinister působí ve srovnání s The Conjuring jako pohádka pro děti..