Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (236)

plakát

Putování budoucností (2007) 

Zajímavý námět, který přináší neobyčejnou podívanou a zároveň pořádnou inspiraci k shlédnutí mnoha slavných i neslavných scifi snímků. Jedinou vážnou výhradou snad může být do jisté míry nedokonalý výběr filmů, spočívající v převaze ryze akčních snímků nad intelektuálně náročnějšími snímky.

plakát

Interstellar (2014) 

Tak tohle se hrubě nepovedlo. Jen velmi stručně vyjmenuji několik základních negativ. Naprosto nesmyslná závěrečná pointa staví celý děj na hlavu. Nolanům zřejmě vůbec nevadí paradox časové smyčky. Celým filmem se jako had táhne přehnaný patriotismus znázorněný americkými vlaječkami rozmístěnými snad úplně všude, což je mimochodem stále častější praxe i v ostatních podobných snímcích. Dialogy jsou nefunkční, působí uměle a vykonstruovaně. Herecké výkony jsou vesměs nevýrazné, v některých scénách až amatérské. Celý film působí poslepovaně se značně nedomyšleným střihem. A závěrem hudba v některých scénách je zbytečně zesílená, což dává tušit dosti triviální pokus o zvýšení emočního napětí v divákovi. Ale abych nezůstal jen u negativ, pár světlých stránek přece jen film má. Především herecký výkon Matthew McConaughey a pak některé dechberoucí záběry z vesmíru.

plakát

Imaginární lásky (2010) 

Přestože se mi z hloubi duše příčí prototyp dnešní tzv. moderní generace se vší svou omezeností a infantilitou, o které film pojednává, musím přiznat, že z filmařského i realistického hlediska se jedná o velmi nadprůměrný, originální snímek se skvělými dialogy a neotřelým soundtrackem.

plakát

Zmizelá (2014) 

Je to poměrně překvapením, od jinak velmi kvalitního nápaditého režiséra, shlédnout tuto béčkovou naivní slátaninu. Pokud pominu neskutečnou natahovanost snímku, spousta scén byla vysloveně nadbytečná, není již možné ignorovat děravý scénář, absolutní nerealističnost všech postav a celého děje a jako završení stupidní ledabylý závěr. Alespoň jedním výrazným pozitivem pak zůstává přesvědčivý herecký výkon Rosamund Pike.

plakát

Zavěste červené lucerny (1991) 

Nečekaně silný zážitek, ta syrovost příběhu se vší propracovanou psychologií postav a komorních až klaustrofobních interiérů. Závěr je podán stroze, ale zároveň nebývale intenzivně, takže v divákovi zůstávají po skončení vskutku depresivní pocity.

plakát

Postava k podpírání (1963) 

Pár dobrých nápadů tam je, ale z důvodu přílišné nesoudržnosti jednotlivých scén a víceznačnému výkladu některých jinotajů hodnotím pouze průměrem.

plakát

Země zaslíbená (1974) 

Strhující vyobrazení kapitalismu konce 19. století ve vší jeho nahotě umocněné vynikajícími herci a sugestivním soundtrackem.

plakát

Člověk z mramoru (1977) 

Těch 150 minut uteče jako nic. Brilantně natočený snímek, který ve svém ději objektivně zobrazuje atmosféru a kolorit retrospektivně 50. a současně 70. let minulého století. Velice zdařilá je dynamická práce kamery stejně jako střídání časových linií a velmi sympatické herecké výkony obou hlavních představitelů. Jako celek mi film nepřijde vysloveně "protisocialistický", spíše realisticky a neutrálně zobrazující prolínání životních osudů skrz dvě odlišná období socialismu, což potvrzuje i veskrze pozitivní závěr.

plakát

Den po zítřku (2004) (TV film) odpad!

Takhle odfláklý, nepropacovaný film s úděsnými herci aby člověk pohledal.