Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (167)

plakát

Enderova hra (2013) 

Možná je to tím, že jsem nečetl knihu, ale Enderova hra mě bavila od začátku až do samého konce. Vlastně jsem dosud o té knize ani neslyšel, ale po shlédnutí filmu si ji určitě seženu. Pořád žasnu nad tím, jak se u každé zfilmované knihy najde početná skupina kritiků. Samozřejmě, že žádný film nedokáže obsáhnout celou knihu. Málokdy se povede přesně vystihnout charaktery postav a i příběh musí být na plátně trochu okleštěn. Pokud byste chtěli přetvořit knihu do posledního písmene, musely by filmy mít 10 hodin a více. A ruku na srdce, to byste chtěli? Enderova hra se mi líbila po všech stránkách - jak po té příběhové, tak i po vizuální a hudební. Herci mi tam seděli snad všichni a prostě všechno to tak nějak zapadalo...

plakát

Liga spravedlivých: Válka (2014) 

Asi bych si ten film užil víc, kdyby mi bylo osm nebo devět, ale jako taková upoutávka na hraný Justice League 2017 to nebylo špatné.

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Pro mě nejslabší díl série. Přestalo mě to bavit během té devastační "projížďky" Moskvou, kde se ve filmu představil nezničitelný "tank" od Mercedesu. A to nikomu nepřijde divné, že v celé Moskvě mají jenom jedno policejní auto a dva policajty, kteří se navíc ukáží až ve chvíli, kdy už není co zachraňovat?

plakát

Plán útěku (2013) 

Je zajímavé, že ve všech amerických filmových věznicích s maximální ostrahou jsou vězni převážně dobráci od kosti. A s největším "hajzlem" ve věznici, který se vás snaží zabít na potkání, si stačí chvíli popovídat a hned je za vás ochotný položit život. Ten film nebyl vyloženě špatný, ale jedno shlédnutí mi stačí a už se k němu nemusím nikdy vracet.

plakát

jOBS (2013) 

Inspirativní film o inspirativním člověku. U mě dobrý.

plakát

Machete zabíjí (2013) 

Nevím, kdy naposledy jsem viděl něco tak šíléného... První Machete? Ne, to ještě bylo v rámci možností přijatelné. Tenhle film je tak hodně ujetý, že Rodriguez obsadil C. Sheena do role prezidenta US a řekl mu, ať je prostě sám sebou. A protože se mu to zdálo málo, obsadil tam i Lady Gaga (nebo Gagu?) - a zrovna Lady Gaga je tam jedna z těch normálnějších postav. Takhle moc ujeté a výstřední to je. Problém je, že prostoduché střídání šílených scén a dialogů prostě nezabaví diváka na dvě hodiny. Na mě to bylo až moc dlouhé a některé scény se zbytečně moc vlekly. Jedna věc je do takřka normálního filmu jednou za čas vložit scénu, kdy se někomu namotají střeva do vrtule helikoptéry, která ho za ně potom zvedne a rozemele na spoustu kečupu nebo co se to dneska ve filmech používá, ale tady nějak chybí i ty normální scény a když to ten vrtulník udělá potřetí za sebou, tak už to prostě není tak zábavné.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Tak tohle byl opravdu hodně silný zážitek. Líbí se mi, že film neukazuje somálce vyloženě jenom jako tu "špatnou" stranu, ale docela dobře znázorňuje i ty pohnutky, které je na ni dostaly. Tom Hanks ztvárnil kapitána tak výtečně, že jsem se až trochu divil, že za tu roli nemá nominaci na Oscara,

plakát

Rivalové (2013) 

Film, do kterého se mi vůbec nechtělo, a k puštění mě přimělo až jeho umístění zde v žebříčku. A rozhodně nelituji. Nevím, jestli si zaslouží místo mezi 10 nejlepšími filmy všech dob, ale do TOP filmů roku 2013 rozhodně patří. Strhující záběry, přesvědčivé herecké výkony a sympatické obsazení, to vše podtrhnuté hudbou Hanse Zimmera, způsobily, že jsem se ani chvíli nenudil a odnesl jsem si parádní zážitek.