Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Mezi hlavnimi hrdiny to jiskri a neni to laska na prvni pohled jako v jinych pohadkach. Napeti strida vtip a opet napeti. To kaskaderske hopsani, kteremu se tady lidi vysmivaji, me osobne velmi bavi. Slovni popichovani hlavnich hrdinu je taky vtipne. (Tata:"Ten vyrostl..." Vysoka princezna: "Ani moc ne" :-) K tomu dobra kamera, strih, krasne prostory a mista. Dej je prehledny. A libi se mi hezky zahrane jak hlavni, tak ale i vedlejsi role (vc. 2 kamaradu, mamy, krale, velitele strazi, fakt vsech, vc. tech lidi, kterym hupsnou hlavni 2 do bytu...) Za me nej ceska pohadka poslednich 10i let a na ČSFD je silne podhodnocena. Dobrodruzna, vtipna a plna dobrych postav.

plakát

Lásky čas (2013) 

Nemělo to vtip ani tempo Lásky nebeské a bylo to TAAAAAK patetické! Mít pěkné vzpomínky na členy rodiny a řešit založení rodiny a zamilovanost zvládám i ve vlastním životě. Proč na to chodit do kina a brečet u toho znova? Ztráta času. Cestování v čase je mnohem lépe promyšlené v Dr. Who nebo i v Harry Potterovi.

plakát

Xena (1995) (seriál) 

První série je vtipná, svěží. Nej díly jsou s Áreem a Králem zlodějů. V dalších sériích se dost zaplétají do Xeniny historie - každý díl pak končí - a tohle ji změnilo v dobračku... a přitom je v dalším díle s fleshbacky zase zlá holka. V posledních sériích se to mění na Cestománii (pořád norské Amazonky, Čína...) a působí to dojmem, že si autoři vymýšlí prostředí, ve kterém Xena ještě netancovala polonahá namísto zápletek, které by byly originální.

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Bylo by to na 3* při prvním zkouknutí, ale další shlédnutí neplánuju. Neurazí, ale ani nedojme, nepřekvapí.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Tak nevím. První hodinu jsem si skutečně uvědomovala, že jsem v kině a čas se vleče. Pak to začalo mít spád a zejména příběh Jima Broadbenta i humor. Ale ta propojenost akcí a reakcí napříč časem a světy teda nebyla příliš očividná. Viděla bych tam tak 3 paralely, ale co zbytek osudů těch lidí? Proč někdo neposlechl radu a skončil dobře, když má navíc pykat zase za jiný život, kde byl zlý? A proč někdo pořád jen trpěl, když byl v podstatě vždycky hodný? Celou dobu nám byla prezentována stejná Pravda a po sté zopakované na konci už dramaticky nevyzněla. Podívanou, kde se herci maskují do různých kostýmů, mění svoji rasu a barevné čočky, bych docela oželela, stejně to nepůsobilo realisticky. Kdyby to mělo opravdu jasnou spojitost mezi těmi osudy, ale těch příkladů, kde to platilo, se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Je asi nutné přečíst si knížku, aby člověk pochopil, co bylo vyškrtnuto.

plakát

Skyfall (2012) 

Kdo by to byl čekal? Bond tolik BRITSKÝ!!!! Diametrální odlišení od škatulky Bond = Ethan Hunt = Bourne. Bondovská sága se mění. Akčnost tohoto filmu je spíše křoví (na rozjezd filmu), to hlavní je bližší portrét hlavních postav - to asi nesedne každému, kdo jde na bondovku. Bond si projde krizí středního věku (opotřebovanosti), averzí ke všem novotám, vrátí se k tradicím, vystačí si i bez digihraček a směřuje k závěru, že odteď se bude točit Bond podle knih. Na to se těším a toho se děsím současně. Nesklouzne zase k akčňáku "skoroboha"? Nespadne do něčeho, co už tu bylo za Conneryho a co už nebude moderní? Kéž si zachová nádech nacionalismu a nevrátí se do plochého světa luxusních hotelů, aut a obleků. A kéž si zachová sílu a mladistvost - chci mít pocit, že stárnutím člověk zraje, ne stárne.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

V kině jsem se bavila a řehtala. Rest in pieces... Vtipy 10/10, zápletka 5/10 - přímočará a nedotažená. Např. proč jim Willis smazal dluh, když je sám musel vysekat z bryndy?... A ta klišé... Starý chlap si oblíbí modrookého kolouška a bere ho jako syna.; zlosyn přijde o náboje a ten Hodný se s ním jde dobrovolně rvát pěstmi; letadlo ne a ne vzlétnout a bariéru přeletí o fous... Co se týče herců, byla jsem celkem spokojená. Akorát Schwarzeneger měl divnou roli a ještě divnější scénář (má snad problém s pamětí, že říká jen 1 větu?) a Norris mohl místo neustálého žvatlání o "osamělých vlcích" pronést raději další vtip o Chucku Norrisovi. Navzdory počtu charakterů mi to přišlo jako one-man show, Stallonovi tímto tleskám. Stejně tak sekundantovi van Dammovi. Ale z filmů s tolika prolité krve si obvykle odnáším nějaké poselství. Tady šlo "jenom" o srandu.

plakát

Moje falešná svatba (2009) (TV film) 

Konec známe, ale průběh je neuvěřitelně vtipný :)

plakát

Nebe (2002) 

No ano, bylo to procítěné, krásná hudba, klid pro rozjímání o dobru/zlu/vině/trestu/správném/špatném. Nicméně i když je svět nespravedlivý, vraždit lidi není správné. A ona radši utíká, než by přijala trest, o kterém sama tvrdí, že ho zasluhuje.

plakát

Jak se vám líbí (2012) (divadelní záznam) 

Já tam byla, seděla přímo v hledišti a celou dobu koukala s otevřenou pusou na herce, kteří hráli nejlíp, jak jsem kdy herce na divadle hrát viděla (především ústřední dvojice milenců) a na scénu, kde se děj přesouval z balkonu na terasu, z terasy k fontánce v zahradě a odtud po pohybu hlediště teprve do dalších 3 poloh. Nasvětlení světlomety, svícemi, atmosféra prostě kouzelná. hvězdička dolů jen kvůli záznamu, který to prostě nedovedl 100% zachytit.