triatlet

Jiří Marek

okres Jihlava
češtinář

54 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 12 24 35 46
    • 15.2.2012  17:46
    Intimní detaily (1996)

V úvodu pokus o komedii. NUDA. Pak pokus o romanci. NUDA. A aby toho nebylo málo, tak pokus o akčnost. NUDA. Celkově NUDA.

• 15.2.2012  17:40
    Příběh herečky (TV film) (2012)

Zajímavý a komplexní dokument, který nezachycuje jen neznámější proces, kterého se "herečka" Ludmila Brožová-Polednová účastnila. I to vysvětlení přes herectví má své opodstatnění. Didakticky využitelný dokument.

• 15.2.2012  17:37
    Partička (TV pořad) (2011)

Občas se v té improvizaci nějaký vtip i podaří.

• 13.2.2012  18:00
    Hlas ČeskoSlovenska (TV pořad) (2012)

Už jen ten lingvisticky pomatený název zaslouží odpad. A to nepočítám celou komerční neoriginálnost, rádobyspontánnost a "hvězdnopěchotí" porotu.

• 13.2.2012  17:49
    In nomine patris (TV film) (2004)

Silný příběh trochu snižují odbočující linie - partnerské pletky filmařů a prozření režiséra (Jiřího Laggmajera), který ví, na čí straně barikády stojí. I když z hlediska plynulosti děje je scénář vystavěn velice umně a prakticky všechny postavy mají stejně důležitou roli - zajímavými postavami jsou oba četníci, nebo sedlák, který vysvětluje svou teorii "Ve jménu otce". Číhošťský zázrak by si zasloužil filmové zpracování.

• 13.2.2012  17:40
    Coco Chanel (2009)

Na to, jak byla Coco nekonvenční, tak je film konvenční a zdlouhavý. Ale na Audrey se dívá hezky.

• 12.2.2012  13:01
    Tajemný svícen (TV film) (2003)

Variace na zahrávání si s peklem je natočena v tak otřesných kulisách a s tak nesnesitelným chováním královny, že to "nečekané "závěrečné" rozuzlení v podobě deus ex peklo/ sv. Jakub je snad lepší si nechat ujít...

• 12.2.2012  12:57
    František je děvkař (2008)

Show Josefa Poláška. Nic víc, nic míňa, ale na komedii málo. A nezachrání to ani Hašek s Jágrem.

• 11.2.2012  14:50
    Kočičí mámy (TV film) (2010)

Kočičí mámy si kladou otázku: "Kde je hranice? 16 koček? Nebo 116 koček?" Tak těch 116, to je rozhodně už diagnóza... Jen jsem čekal, že tam "pomáhající" kočičí máma odlapí sousedovi nějakou spokojenou kočku, která se byla jen vyvenčit:-) Zajímavý dokument.

• 11.2.2012  14:42
    Předčítač (2008)

Film sice nabízí zajímavé téma viny (nejen Hanny), ale zpracování klade důraz víc na vizuální stránku a zapomíná na propracovanost charakteru postav. Některé scény Michaela a jeho právnických spolužáků mi přišly vykalkulované, stejně jako Hannina otázka na soudce, co by dělal na jejím místě on.

• 11.2.2012  14:32
    Slzy, které svět nevidí (TV film) (1962)

Když psal Čechov svoje aktovky, tak snad musel myslet na to, že je bude adaptovat Martin Frič a angažuje Jana Wericha. Povedená zábava.

• 11.2.2012  14:30
    Inzerát (TV film) (1983)

Prvoplánový humor okoření občas nějaká jazyková hříčka. Od dvojice S+S a hrajících komiků bych očekával, že se u komedie zasměju...

• 11.2.2012  14:28
    Osud jménem Kamila (1974)

Jako špatný díl z Majora Zemana. Za zmínku stojí jen výkon Vladimíra Dlouhého.

• 11.2.2012  14:26
    Nahá pastýřka (1966)

Moje hypotéza: jedná se o pohodový český pokus o anglickou detektivku v uzavřené společnosti, s českým humorem (hlavně "režisér" Menšík a "kslužbám" Pacínek - B. Šmída) .

• 7.2.2012  17:15
    Neodcházení (TV film) (2011)

Zdlouhavé, statické. I toho očekávaného triatlonu je v dokumentu zbytečně moc. Nekoncepční scénář nezachrání ani moudra a bodrost pánů Pirka a Beneše.

• 6.2.2012  19:14
    Zprávy TV Prima (TV pořad) (1997)

Jednostranný bulvááááár. Místo upoutání pozornosti si patetický přednes redaktorů z terénu vyslouží vý-/ú-směv. A později útočníci spoutali i manžela poškozené, který přišel později. Nahodile sledováno párkrát v lednu a únoru 2012.

• 6.2.2012  19:05
    Bakaláři 1997 (TV pořad) (1997)

Širák je režijní prvotinou Jiřího Stracha. Milý příběh je velmi dobře herecky obsazen = ***.

• 6.2.2012  18:52
    Příušnice (studentský film) (1998)

Nechápu, že Maria Procházková dokázala vměstnat tolik vtipu a nápadů do sedmi minut. A Ludvík fakt skoro jako Vaculík:-)

• 6.2.2012  18:47
    Překvapení pana Milberryho (TV film) (1988)

Anglický humor v českém podání. Sice předvídatelné, ale zpracování rozhodně nenudí. Je tady nějaká rozumná ženská? - Ženská jo. Ale rozumná?

• 6.2.2012  18:41
    Skrýš (TV film) (1997)

Pointa si zaslouží pochvalu. Ale těch pouhých předchozích třináct čtrnáct minut, to je nezáživné utrpení. Scénář: Barbora Lukešová.

• 5.2.2012  18:45
    Konkurs (1963)

Nadčasové zachycení zákulisí konkurzů na superstar nebo do muzikálů. A k tomu parádní písničky.

• 5.2.2012  18:40
    Pozdní léto (TV film) (1974)

I mistr Hubač se utne. Rádobydramatický scénář sklouzává ke klišé a stylizaci a nezachrání to ani silné herecké osazenstvo. Zaujme výborné vedení dětských herců - teda hlavně Michala Suchánka.

• 5.2.2012  18:35
    Královna (2006)

Přes veškerou královskou pompéznost zaujme příběh svou obyčejností a přirozeností.

• 4.2.2012  20:10
    Pod nohama nebe (1983)

Nejen přesvědčiví piloti Luděk Munzar a Ondřej Pavelka, ale i půvabná Markéta Fišerová udržely mou diváckou pozornost. Scény ze stíhačky a řešení iluze byly věrohodné, ale soukromopartnerské pletky snižují celkový dojem. Naštěstí osudovou ženu hrála má oblíbenkyně Markéta Fišerová.

• 4.2.2012  20:06
    Nevěsta s velkýma nohama (TV film) (2002)

Nepohádkové, herecky průměrné. Pobaví až závěrečné veršotepectví Jiřího Schmitzera. Záměna princezny za služku není originální, navíc v tomto příběhu je nepohádkově drasticky zobrazený střet závisti a dobra. Krvavé scény jsou zbytečné, stejně jako natahované rytířské souboje. I rádoby popelkovské rozuzlení postrádá vtip a kouzlo.

• 3.2.2012  17:33
    Ako som prežil (TV seriál) (2009)

Mezi deseti díly, které Prima odvysílala v lednu 2012, je většina průměrných. Na krátkém prostoru autoři rozvádějí příběh příliš stylizovaně, místy plytce - dokladem je toho především Stratený. Nelogické časové posuny, hysterické chování matky, ještě podivnější jednání zhrzené milenky. Ale z té průměrnosti vyčnívá příběh Dokonalý muž. Podobně jako v Soukromých pastech velice citlivé téma zobrazeno přesvědčivě. Z hereckých výkonů mě překvapila vážnou polohou i Betka Stanková - To dieťa nieje moje. A počuť slovenčinu, to se počítá:-)

• 2.2.2012  18:54
    Sedmives (TV seriál) (2011)

Pořádná dáma není žádný zázrak. Bezduché, bez nápadu. To nezachrání ani Marek Eben.

• 29.1.2012  22:29
    Dvě z policejní brašny (TV film) (1996)

První povídka - Blázen - lehce podprůměrná, druhá - Eskorta - nadprůměrná. Somr v postavě pokrejvače Holuba skvělý. Když vám sem zatejká, tak se mě to tejká." Kladem je i výprava - vlak, zmrzlina.

• 29.1.2012  21:14
    Vetřelci a lovci: Užij si se psem (TV film) (2011)

Jako samostatný film s lepším scénářem (Josef Klíma upravuje výchozí náměty - asi nechtěně - tak, že jsou víc směšné, než dramatické) by příběh mohl fungovat - bez zbytečných postav Podlipné a Zahálky. Některé dialogy a scény jsou jako od žáka třetí B. Metamorfózy Jana Budaře jsou sice zajímavé, ale že by zásadně pomohly přesvědčivosti příběhu? Závěrečná deus ex machina v podobě Jiřího Dvořáka legrační tón zpracování znásobuje.

• 29.1.2012  16:06
    Čechy – země stovek rybníků (TV film) (2009)

Příroda na Třeboňsku v hlavní roli. Nádherně nasnímané.

<< předchozí 1 2 3 4 12 24 35 46