YURAyura

Yura Jagos

okres Brno

homepage

32 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 14 26 39 51
    • 16.1.2012  11:52
    Opus pro Smrtihlava (1984)

5/10 Vecne ale poplatne dobe vzniku, takze kapku pokrivene - ostatne jako vsechno je sepjate s dobou vzniku.

• 16.1.2012  11:41
    Sama v čase normálnosti (TV film) (2010)

7/10 Docela podareny pokus o nacrt typicke normalizacni rodinky a lidi kolem ni. Nela je porad dobra!

• 16.1.2012  11:37
    Trumfové eso (1968)

5/10 Tak nebyt Eliho, tak je to hodne spatne - anglickym dabingem pocinaje, zapletkou pokracujic a zbyvajici trojici konce. Snad jenom ty spanelske exteriery jsou fajnove. Spousta typanu, co se snazi vypadat jako ze soudobeho emerickeho filmu, jen aby tam dostali prilezitost. Mno zadna parada ale videt se to da.

• 12.12.2011  16:38
    Stopy zločinu: Velká rána (TV film) (1984)

1/10 NTP! Drno jede! Ale pravda, ze ho dolu tahnou hlavne prazaci jako Bartoska nebo Strnad ;]] Nudna detektivka, ktera muze byt ilustrovana snad jen hlaskou z majora Zemana: Honzo, tak jim rekni jak to tenkrat bylo! Docela jsem se bavil jak auto jede po Lidicke a sekundovym strihem se prenese na Veveri... Hodne tech natacecich mist uz je zborenych - teda az na Interkontinental, ktery by zborit zaslouzil. Velmi naivni, velmi amaterske - ale co bychom od brnenskych soudruhu cekali, ze?

• 12.12.2011  16:25
    Obhájce pravdy (1989)

6/10 Slusna malo znama podivana ze soudni sine. Jenom me $rali ty cernobile flashbacky jak pro kreteny. Robert je spravny usak a James je dobry jako vzdy a tahne cely film hodne nahoru. Sice se nejedna o zadnou diru do filmoveho sveta, ale vecer to sprijemnit dokaze dokonale.

• 12.12.2011  16:17
    Strašáci (2011)

Jak tu nekdo muze napsat: Takže "překvapivě" sračka největší ... jeden z nejhorších remaků exploitačních klasik a nasledne dat dve hvezdicky - tomu se musim smat ;]]

• 12.12.2011  16:14
    Zloděj (1981)

0/10 Tak ti nevim Mano, ale ja jsem asi videl zcela jiny film nez vschni ostatni tady. Totalni sragora a nuda. Diry ve scenari, banalni repliky hercu jako vystrizene z pornofilmu, prepalena stopaz, nesymapticti a absolutne neverohodni herci - vcetne tupe policije. No hruza. Opravdu neco takovehoto jsem necekal. I kdyz Caana nemam rad a Mann toci jak co, rozhodne bych kohokoli varoval pred timto opravdovym ZLODEJEM CASU. Odpad jak vysity a toto ze bylo v nominaci na Zlatou palmu??? NTP! Kam se to hrabe na podobneho Ridice/Driver

• 5.12.2011  17:52
    Monty Python - málem pravda (TV seriál) (2009)

Naprosto dementni vysilaci cas musi byt dostatecnym duvodem pro divaky proc neplatit koncesionarske a jine poplatky nasi verejnopravni televizi...

• 5.12.2011  15:40
    Dobrodružství mladšího a chytřejšího bratra Sherlocka Holmese (1975)

7/10 Takovy hodne prijmny film, co sice neni extratrida, ale stoji na napadech a mnoha slusnych parodickych momentech meho oblibeneho detektiva - kam se hrabe Pojarot!

• 5.12.2011  15:35
    To je ale bláznivý svět (1963)

7/10 Film plny psychousu ;]] Skoda, ze s tak prepalenou stopazi - i diky naprosto zbytecnym demolicnim scenkam, ktere pro me byly utrpenim a nejslabsimi misty celeho filmu. Ale jinak to ma spad a svih a doce slusne zvraty.

• 2.12.2011  15:51
    Hannie Caulderová (1971)

2/10 Western u ktereho zaspim? Tak to tu jeste nebylo! Az do tohoto... Prestoze jsou hlavni hrdinove sympataci - i u tech zapornych tupounu to myslim v dobrem - tak se scenarista musel prejest LSD nebo jinak mi to hlava nebere. Ani kousek prsicka RV, jenom dlouhe nohy a vecne naondulovany uces. Latka zajimava, ale kluci to nejak nezvladli a ja se tak tesil...

• 1.12.2011  16:06
    Mrtvé oči Londýna (1961)

5/10 Tak totok je bizzar jak prase! Nemci toci brakovou detektivku z Londyna ;]] Uz prvni zaber, kde se mha da krajet maceto v ulicce, ktera je z (do) kopce ;]] se obejvuje hrmotna postava slepeho, ktery se pobybuje jakoby videl ;]] A toto predvede jeste v nekolika dalsich scenach. Pravda, jeho samotna namaskovana pritomnost muze slabsim povaham pusobit mokry mocit v gatich, ale ta vyprava a nemcina to cele shazuje o nekolik urovni nize. Sofistikovany zpusob topeni me docela potesil stejne jako Klaus, ktery toho hafo zahral bez toho, ze by otevrel hubu - nejspis kvuli nemu i predelali i titulky do krvave cervene ;]]

• 21.11.2011  16:57
    Něco divokého (1986)

7/10 Mel a Jeff jsou zvlastni dvojka, ale uveritelne a prijemne rozjizdeji roadmovie jednoho pracovniho odpoledne. Ovsem Ray jede drsne a krade druhou pulku filmu pro sebe do thrilleru, co stoji za to videt. JJ srazy stredni skoly stoji vzdycky za h@wno ;]]

• 21.11.2011  16:03
    Harper (1966)

2/10 Chabe, velice chabe. A to jsem moc chtel, aby se mi to libilo ;[[

• 21.11.2011  16:01
    Mackintoshův člověk (1973)

3/10 Tesil jsem se na spolupraci oblibencu, ale vysledkem jsem byl pomerne zklaman - atmosfera se z filmu, ktery si kazdou chvili hraje zanrove na jinacim pisecku. Nanestesti ani na jednom za sebou nezanecha dostatecne zaznamenanihodnou stopu ;[[ Dominika je teda divkou mych pubescentnich snu, ale vsichni okolo jsou slabi jak vyvar z ponozek... Kazdopadne je to porad lepsi nez serie detektivu Harpru

• 21.11.2011  15:27
    Sráči (TV film) (2011)

8/10 Tak kombo Robert a Zidan (docela by me zajimalo, zda mu tak nekde realne rikaji, bo to sedi jak prdel na hrnec ;]]) jede jak cip. I reditel Jirka se da vydrzet stejne jako ti ostani po polski mluvici, ale Jara Plesl nad sebou uz ponekolikate lame hul a Robert by si to mel taky uvedomit a konecne tohoto sveho milce kopnout do prd...e, bo ten mu zmasti svou pritomnosti kazdy film ;[[

• 21.11.2011  14:57
    Jak se zbavit Helenky (1967)

0/10 Po 30 minutach odsouzeno k vypnuti... Komedie bez ftinych momentu ;[[

• 21.11.2011  14:20
    Křivák (1961)

6/10 Hodne upozadeny western. Brando si tam vybral lidi, o kterych si myslel, ze by ho nemohli zastinit - u bab se trefil, ale Karl mu dal ve vsem slusnou nakladacku. Ale ten romanticky konec - no tfuj!

• 21.11.2011  14:17
    Kmotr (1972)

2/10 Nejnadhodnocenejsi film vsech dob ;[[

• 21.11.2011  14:15
    Apokalypsa (1979)

5/10 Ac redux, tak porad "nuda" - takova Ceta je podstatne lepsi - ne opravdu si z toho necvrknu... Rozhovor zkratka nebude nicim prekonan.

• 21.11.2011  11:23
    Valachiho svědectví (1972)

5/10 Zpocatku jsem mel za to, ze se konecne divam na konecne poradny film o mafii, ale nakonec to sklouzlo do stejne banality jako nejnadhonocenejsi film filmove historie - Kmotr. Ale jista mista byla podstane lepsi nez v Kmotrikovi. Jeste jsem se musel pousmivat nad vykradackou jiste ceske vyvojarske firmy ;]]

• 21.11.2011  11:18
    Dva muži ve městě (1973)

5/10 Kdysi davno se mi to libilo mnohem vic nez ted, a prestoze to neni spatne ten prvoplanovy shoking uz to nebyl ale spis tahla nuda, kterou ani "mrazive" situace nedokazaly posunout o kus vys. Chapu fandeni polepsenemu darebakovi, ale na druhou stranu jsou mi pochopitelne i pohnutky komisarovi, ktery je tedy slizak par excelance a svym vykonem nechava dve hlavni hvezdy za sebou o dve konske delky...

• 21.11.2011  09:16
    Sicilské nešpory (1973)

1/10 Hodne slabe a o nicem. Bronson v klasicke roli drsneho polisicty, ktery prvni strili a teprve az pak strili aby nakonec mohl znova vystrelit. Mno a to je asi tak vsechno, co se k tomu da napsat. Od 18 - mrtvoly a kecup se hromadi a nakonec se to neda ani dodivat.... ;]]

• 16.11.2011  12:12
    Ulzanův nájezd (1972)

10/10 Tak asi nejak takto bych veril, ze to na divokem zapadu vypadalo. Robert se opet spaji s Burtem a tenktokrat uz je to film, jak vino. No spis jak krev. Pro ty, co nevladnou anglictinou: http://www.uloz.to/10826924/ulzanuv-najezd-1972-dvdrip-czdub-avi

• 16.11.2011  11:55
    Blue Jean Cop (1988)

6/10 Zlate osmdesate ;]] Mix vsech zanru, co svet filmu zna do spravneho trashe, co funguje se spoustou klasickych hlasek, ktere je mozne pouzit kdykoli a jsou porad aktualni: "Policie je to nejlepsi, co se da za penize koupit"

• 16.11.2011  11:53
    Smůla (1972)

1/10 Smula se lepi na lidi kolem nej a smulu bude mit i ten, kdo se necha nalakat na Belmonda a sebere dost odvahy s podivat na tuto gangsterku. Velmi pochybny a nudny epos mapujici francouzske podsveti, ktereho okamziky, kdy nenudi spocita rychle i zaslouzily majitel motorove pily. Naprosta ztrata casu.

• 16.11.2011  10:22
    Policejní inspektorka (1980)

8/10 Typcky bezvychodny francouzsky film, diky kterym zkratka francouzskou kinematografii jako takovou nedokazu pres vetsinu radoby umelecke tvorby odepsat. Atmosfera hustejsi nez u rybnika brcalnika, inspektorka zasadovejsi Mirka Dusina, dlouhe prsty mocipanu reprezentovane slovy komisare jako "politika" a silne stale aktualni tema, ze ktereho je cloveku na bliti. A potom, ze na malomeste se nic nedeje. Deje, ale je to natolik prorostene s mistni hiearchii, ze poctiveho cloveka to sesrotuje a ohne - smula. A ti u moci udelaji vse pro vlasti nedotknutelnost - v mistnich malych pomerech muze poslouzit treba takova hloupost jako bakalarska prace primatora Onderky - vsichni vi, ze je to podfuk, ale nikdo s tim nic neudela...

• 15.11.2011  15:57
    Alej zatracení (1977)

1/10 Zacatek me docela zaskocil - ten film mel celkem ambice, ktere ale vzaly za sve se zbytkem civilizace - chudaci amici sejmuli jenom 40% {ruskych} raket - tomu rikam kritika do vlastnich rad. Ani transporter omotoany gumou nebo radskorpioni ci ghulove nebyli kuul ;[[ Fallout zkratka vypada jinak a nekonci happyendem - bleee - sem cekal, ze na konci ccesty je nekdo zmasi - ne tak krute jako svabi ;]] ale jistym zpusobem hodne huste. A chybeli tam mutanti - aspon, ze navsteva kasina se konala, ale ruku na srdce - za ty vety pronasene pred kamerou by se nemuslela stydet ani komunisticka chvlika poesie. Misty to optavdu nemelo hlavu ani patu...

• 15.11.2011  10:31
    Na lovu (1980)

6/10 Postupem casu se z hustoatmosfericke kriminalky, kde tece sperma a krew z kozenych cepic proudem stal jen zbrkly utek do finale, aby neodradili aspon tech par vytrvalejsich divaku se silnejsimi zalud(k)y. Psychologie je nacrtnuta ve velmi ledabylych tazich, jak na strane teplouske, tak na strane policejni ci osobni. Bohuzel spousta veci zustane nedodelanych a rozdelanych se spustenymi kalhotami na pul zerdi, takze o pohnutkach a jejich eventualnim vyusteni si musime asi jenom precist v originalni predloze. Skoda, jistych lapsu mohl to byt jeste silnejsi zazitek - tentokrat dostal divak az moc volnosti...

• 14.11.2011  15:20
    Člen klanu (1974)

8/10 Marvin dobry jako vzdy. Duchove s brokovnicenicemi spravne venkovsti. OJSimpson zly jak ho zname i z obrazovek televiznich novin. Pribeh podle skutecnych udalosti na pobliti. Zastupce serifa i se svou karierou svagra opravdu odpudivy. Krize zapalene proklate nizko. Mentalita mistnich lidi nepochopitelna - znasilneni belosky cernochem NotOO vs. znasilneni cernosky belochem OK. Od zacatku mi vrtalo hlavou, kdo by tedy mel byt celem klanu... Tak jsem to vyhodnotil na vsechny, co prisli poslouchat to pochybne flandacke kazani do kostela - to je hnus velebnosti. Na to, ze je mrtvych a nasili na americkem malomeste opravdu hodne jsou mistni asi uz dost zvykli, nejak mi hlava nebere, kdyby se neco podobneho udavalo kousek jinde, jak by toho byly plne noviny...

<< předchozí 1 2 3 4 14 26 39 51