Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (392)

plakát

SGU Stargate Universe Kino (2009) (seriál) 

Perfektní zpestření SGU. Co ztrácí Universe na originalitě, vtipu a roztahanosti, to tyhle webisodky pěkně doplňujou. Ne všecky jsou dobrý, ale zas jsou tu taky naprostý skvosty. The Apple Core je pro mě bezkonkurenčně nejlepší.

plakát

Resident Evil: Afterlife (2010) 

Těžko si představit, že by šel tenhle snímek udělat ještě jako lacinější zábava.. Dokonce i ze scénáře táhne na sto honů podřízenost 3Dčku, celej vizuál je kvůli tomu tak neskutečně hloupě pojatej, že je to nejen škoda, ale místy dokonce hnus. Prvních 20 minut bylo pro mě ale úplně nejhorších, samá Milla, samý střílení, ale přesto neskutečná zhovadilost udělaná bez špetky rozumu. Navíc nechápu přítomnost toho obrovskýho, nelogicky se chovajícího monstrzombíka. Veškerý akční scény měli pořád, ale pořád stejnej mustr - něco/zpomalení něčeho/změna něčeho/další zpomalení, atd. Docela by mě zajímala celková stopáž těch zbytečně zpomalenejch scén, jejichž význam a užitek mi naprosto nedává smysl. Celkově z toho mam děsně špatnej pocit, tenhle film budu při ResidentEvil maratonech vynechávat.. Jedna hvězda za Millu, druhá za nečekanou a osvěžující přítomnost Sienny Guillory.

plakát

Oči války (2009) 

Hezký, hluboký, Colin vážně umí, Christopher Lee taky nikdy nezklame a závěr teda pěkně drsnej. Děsně se mi to líbilo i přesto, že to neni zrovna muj šálek čaje, nicméně znova si to pravděpodobně nepustim..

plakát

Red (2010) 

Pro mě osobně jeden z nejlepších filmů tohoto roku - příjemně nenucený začátek; Willis, kterej zůstává megadrsnej i ve spaní; roztomilá Mary-Louise, mezi níž a Brucem je tak parádní a uvěřitelná chemie; vedlejší postavy jsou neskutečně sympatický... Takhle bych mohl pokračovat snad do nekonečna - tenhle snímek je pro mě nejpodařenější komedií poslední doby, nejpodařenějším romantickým filmem poslední doby a akcí u mě konkuruje i A-teamu, kterej mě dostal naprosto do kolen. A tady to neni vůbec jiné, scéna s nárazem auta u mě vyvolala stejnou euforii jako padající tank. Z mnoha akčních scén je vidět komixovej základ a i při spoustě mrtvých jsem nepostřehl žádnou krev (kromě Bruce po rvačce) - a to vůbec není na škodu; nerozptyluje to a alespoň se tu neplítvaj hektolitry jako ve spoustě moderních braků.. Pár hudebních vložek už se objevilo v Duplicity, ale tam se mi zrovna tyhle songy líbily, takže pro mě další plus. Ono je to celý hudbně strašně pěkně proložený, akční scény obzvlášť (CIA Headquarters nejvíc:)). Nemůžu být spokojenej víc..

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl.. Ze sledování se stala nejen opakovaná rutina, ale prakticky obsese, těšil jsem se na každej další díl, hrozně hrozně moc, přemejšlel jsem co se může stát dál, kam se tohle může vyvinout a po shlédnutí na mě padla hrozná depka typu "a co teď sakra budu dělat", protože tenhle seriál se na pár týdnů neskutečně protnul s mym životem. Top desítka je naprosto jasná záležitost..

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Hezkej nápad, akce prvotřídní, ovšem nějak jim celý to hraní nevěřim. A to je škoda, protože při uvěřitelnějších interakcích mezi nima by tohle bylo hned o pár hvězdiček jinde..

plakát

Cesta (2009) 

Film, kterej hraje na atmosféru od začátku do konce a že mu to jde! Viggo i Kodi špičkový a ten klavír do toho ohromně umocňuje tu depresivní stránku.

plakát

xXx (2002) 

Začátek byla sranda, ale i když jsou akce pořád dobrý, nějak to ke konci ztrácelo dech..

plakát

Predátoři (2010) 

Slabší než jsem čekal. Predátoři jsou takový vlažný, postavy zaškatulkovaný (Rus nutně používá těžkej kulomet, Yakuzák ujíždí na samurajskejch mečích, vězeň jede jen na kudlu) a atmosféra taky často pokulhává, ale když zrovna ne, tak je to příjemnej návrat k základům. Příjemnou změnou byl Fishburne, SPOILER ALERT bohužel se nezdržel moc dlouho. Akce jsou na druhou stranu dost slušný a rozhodně to je lepší než oba díly AvP a to i když tu nejsou žádný roztomilý uslintaný vetřelci, který mam osobně docela rád. Brody hraje slušně, ale nemá obličej na to, abych mu toho superválečníka věřil. Ale celkovej dojem mi to nekazilo, to zas ne. Navíc perfektní hudba taky přidává na mém hodnocení a popravdě bych docela rád viděl pokračování..