Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Red

Red (2010)

Pro mě osobně jeden z nejlepších filmů tohoto roku - příjemně nenucený začátek; Willis, kterej zůstává megadrsnej i ve spaní; roztomilá Mary-Louise, mezi níž a Brucem je tak parádní a uvěřitelná chemie; vedlejší postavy jsou neskutečně sympatický... Takhle bych mohl pokračovat snad do nekonečna - tenhle snímek je pro mě nejpodařenější komedií poslední doby, nejpodařenějším romantickým filmem poslední doby a akcí u mě konkuruje i A-teamu, kterej mě dostal naprosto do kolen. A tady to neni vůbec jiné, scéna s nárazem auta u mě vyvolala stejnou euforii jako padající tank. Z mnoha akčních scén je vidět komixovej základ a i při spoustě mrtvých jsem nepostřehl žádnou krev (kromě Bruce po rvačce) - a to vůbec není na škodu; nerozptyluje to a alespoň se tu neplítvaj hektolitry jako ve spoustě moderních braků.. Pár hudebních vložek už se objevilo v Duplicity, ale tam se mi zrovna tyhle songy líbily, takže pro mě další plus. Ono je to celý hudbně strašně pěkně proložený, akční scény obzvlášť (CIA Headquarters nejvíc:)). Nemůžu být spokojenej víc..

A-Team: Poslední mise

A-Team: Poslední mise (2010)

Absolutně perfektní.. Pro mě, jakožto milovníka akčních filmů, drsných charismatických hrdinů (Liam Neeson Rulez) a naprosto překvapujících a nesmyslně šílených scén, je tohle perlička, naprosto jedinečná ve svém geniálním zpracování.. Všechny efekty (dobře, skoro všechny, závěr se nepočítá :) ) jsou realisticky provedený a precizně zpracovaný, některý momenty mam tak hluboko vrytý v mozkový kůře, že už se nikdy nedostanou ven.. Za samotnej tank (SPOILER ALERT: a hlavně za vyjetí z rybníka) bych dal nejradši alespoň 10 hvězd, protože v porovnání s luxusní zábavou (5*) roste tenhle zážitek nade všechny meze.. Takhle jsem se nebavil od Shut'Em Up a dokonce ani při tom asi tak moc ne.. V tuhle chvíli je tohle moje horní laťka na funny akční filmy..

Sejmi je všechny

Sejmi je všechny (2007)

Nejlepší akční podívaná jakou znám. Nenáročná mlátička ke který vůbec není třeba mozek - stačí mít rád akci typu jeden na všechny, všichni na jednoho, a pro lidi, kteří mají stejně jako já rádi bezmyšlenkovitou zábavu a mrkev, je tenhle snímek nezapomenutelný zážitek.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Z mnoho a mnoha batmanových filmů, které se mi už dostaly do rukou, je tohle pro mě jedinečné svým zpracováním. Nejen temnějším Gotham City, nejen dokonalejší technikou, lepšími akčními scénami. Batman konečně dostal svou tvář. Nemyslím tím Christiana Balea, ale s dokonalým Jokerem dostal Batman konečně oponenta, kvůli kterému se mu osobní život promíchá s profesním. Z nezdolatelného hrdiny se stává člověkem, který musí dělat rozhodnutí. Rozhodnutí, které ho ovlivní. Už to že superhrdina dostal lidskou stránku mi přijde jako obrovský krok vpřed a spolu s dalšími výše zmíněnými klady tvoří tenhle snímek dokonalé drama.

Pátý element

Pátý element (1997)

Pekelná zábava, sexy Milla, drsnej Bruce. Já ve filmu prostě víc nepotřebuju :)

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Při sledování Agenta bez minulosti by mě vážně nenapadlo, kam až se může tahle trilogie dostat. Bourneovo ultimátum se dostalo ještě o stupínek výš, než kde bych ho čekal. Perfektní atmosféra, herecké výkony, to všechno na mě působilo neuvěřitelně přesvědčivě, ale co mě pevně posadilo do křesla, to byla hudba. Zatímco orchestr podbarvoval akční scény, já napjatě sledoval každý pohyb na obrazovce, v bezmezném očekávání věcí, které přijdou. Málokterý film na mě zapůsobil tak intenzivně.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Přiznám se že tenhle film mě hodně ovlivnil. Atmosféra a příběh mě tak vtáhli do světa hvězdných válek, že i teď se zastavím a poslouchám, když odněkud slyším úvodní znělku (vlastně jakoukoliv znělku z SW). Tento film ze mě udělal čistokrevného fanouška, díky kouzlu, který Lucas v tomto začátku ságy vyprodukoval, jsem nakonec nezůstal jen u filmů. Často si říkám, kam by to dotáhli novější epizody, kdyby měli kromě efektů i hloubku a příběh tohoto dílu.

Repo: Genetická opera!

Repo: Genetická opera! (2008)

Pekelná jízda v pekelnym světě, možná nepříliš vzdálená budocnost podaná stylem heavy metal/soft rock moderních teenagerů, ovšem nic to neubírá na kvalitě textů písní, které jsou naprosto stylově padnoucí do tohoto bizarního světa. Komiksové pasáže a flashbacky příjemně kontrastují s divokou rychlespádovou přítomností. Sarah Brightman a Anthony Head jsou pro mě absolutní jedničky, z mého pohledu je Blind Meg pro Sarah životní role.. :)

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Dokonalé herecké obsazení. Kontrastní barvy uprostřed temného města. Osamělý hrdina na cestě za pokřivenou spravedlností. Cliveovy boty. To je jen několik z málo věcí, které mě napadnou při vyslovení jména Sin City. Jisté však je, že tohle dílo je pastva pro oči..

Ovládací panel
4 body