Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (14)

plakát

Příběhy z Jarikhandy (2021) (seriál) 

Opravdu skvěle natočené. Jakub je borec! A Vendy je ještě větší borka! :)

plakát

Bigbug (2022) odpad!

Film tak stupidni, ze mi z nej bylo psychicky i fyzicky spatne...

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Byla to naprostá pecka. Chvíli člověk soucítí s tragickým osudem hrdinů a v další vteřine se směje nahlas, jako u nějaké bláznivé komedie. Úžasný zážitek, který se se svou žánrovou a emocionální horskou dráhou těžko přirovnává k jinému filmu - z poslední doby mě napadá snad jenom (taktéž vynikající) Chlast. Je to jako v životě - ten také nikdo nežije výhradně jako drama, komedii či triller.

plakát

Save Ralph (2021) 

Waititi je génius, ať už hraje upíra, Hitlera nebo pokusného králíčka, a Ricky Gervais, který s ním dělá rozhovor, je taky jako vždy skvělý. Jde sice o velmi krátký, ale nápaditě natočený fiktivní dokument, který v pouhých 4 minutách nepatetickým způsobem poutá pozornost ke kampani za celosvětové zrušení testování kosmetiky na zvířatech. Více takových :)

plakát

Masokr: přijetí minulosti (2017) 

Geniální pseudo-dokument, ve kterém se (chápete-li britský humor) budete smát v těch nejvážnějších momentech... A jste-li vegan, tak vás naplní nadějí dost realisticky vykreslená utopická vize budoucnosti :)

plakát

BTnJ - Na posedu (2009) (hudební videoklip) 

Chytlavá písnička a skvělý videoklip s morálním přesahem. Svobodu zvířatům a holé ruce myslivcům i popravčím na jatkách! :)

plakát

Raději vidličky než nože (2011) 

Film ukazuje drsnou realitu toho, jak moc si sami sobě škodíme, když se špatně stravujeme a pak svá zmožená těla dáváme do rukou farmaceutického průmyslu. Je možná místy až něpříjemně dramatický, ale takové už dokumentární filmy být musí, chtějí-li něco změnit a přimět člověka přemýšlet nad pravdivostí všelijakých informací, které si odnesl ze základní školy (např. že jíst maso se musí).

plakát

Šňup (2002) 

Tento film se zdál jako skvělá volba, nenáročná sranda po třetím jointu, ale po třiceti minutách jsme to museli vypnout s pocitem WTF? Mám ráda černý humor, mám ráda vulgárnosti na správném místě, ale tohle mi připadalo jenom hrozně trapné. Jak může tuto nepovedenou parodii někdo srovnávat s pycho emocionálním zážitkem filmu Requiem for a dream, nepochopím. Ta jedna hvězdička je za hvězdné obsazení (jen mi vrtá hlavou, proč na něco tak trapného přistoupili, ale můj názor je zde jak vidím v menšině:)

plakát

Nesvatbov (2010) 

Dokument Nesvatbov považuji za geniální dílo, a to jak způsobem zpracování, tak zachycením zajímavé a neobvyklé situace. Velmi mě mrzí, že film dostává nízké hodnocení, protože lidé často nehodnotí dokument sám o sobě, ale kritizují způsob, jakým se pak starosta pokouší zvýšit sňatečnost a porodnost ve své obci. Dokument je díky zachycení některých charakterů (pana starosty nevyjímaje) velice vtipný, ale zároveň je pozoruhodnou sociologickou sondou do životního způsobu oblasti, do které se málokdo z nás kdy podívá.

plakát

Pod maskou (2006) 

Tento odvážný dokument odhaluje zákulisí světa takzvaných "radikálních" aktivistů za práva zvířat, jejichž činy jsou médií označovány za nebezpečné a teroristické. Pozoruhodnost dokumentu spočívá v odhalení, že věc není tak jednoduchá, jak se z médií zdá. Sledujeme osobní příběhy aktivistů a poznáváme, že se spíše než o pomatené šílence a násilníky jedná o velmi vzdělané lidi, kteří by se nikdy nesnížili k násilí vůči lidské či mimolidské bytosti. Dokument nepředpokládá, že by divák musel souhlasit s pácháním škody na majetku za účelem záchrany života před utrpením a smrtí, avšak rozhodně přiměje k přemýšlení a k většímu pochopení takových motivů.