Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

Poslední dopis od milence (2021) 

V průběhu filmu jsem měla spoustu výtek, zejména ke všem těm odlišnostem od knihy (například Ellie je tady ve filmu úplně kompletně jiná postava, Laurence je v knize mnohem větší antagonista, spousta dějových linek se ve filmu vůbec neobjevila apod.), ale to bylo nejspíše tím, že jsem film shlédla opravdu těsně po přečtení knihy a měla ji tudíž ve velmi živé paměti. Bohužel, ve filmu bylo také vše zobrazené jen tak z rychlíku, nepovedlo se mi soucítit s žádnou postavou, jelikož jejich motivace v tak krátké době na plátně zkrátka nejdou tak dobře popsat jako se to Jojo Moyes povedlo v knize. Nicméně film má jednu velmi silnou stránku, a tou je závěr. Líbil se mi snad ještě mnohem více než závěr v té knize a scéna z parku protínaná záběry z alternativního konce na nádraží je vyloženě překrásná. Za to dávám o hvězdičku více, než jsem měla původně v úmyslu.

plakát

Skam (2015) (seriál) 

Už dlouho jsem neviděla tak povedený seriál, který by si udržel kvalitu až do konce. Trošku mě mrzí, že příběh skončil dříve, než se děj pohnul k oslavám Russ, o kterých se tam tak často mluvilo, a že nebyly více rozvinuté osudy některých dalších postav (Vilde, Christoffer, Magnus, Chris... tolik postav s takovým potenciálem!). Nejslabší mi přišla asi čtvrtá série (až na famózní poslední díl) - ale to bude spíše tím, že mi postava Sany nepřijde tak zajímavá jako většina ostatních. Vrcholem pro mě naopak asi byl závěr devátého dílu třetí série a Isakův běh nočním Oslem za Evenem. Naprosto skvělý seriál.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Abramsovi vůbec nezávidím. V epizodě 7 si na dobrých základech vystavěl příběh jako solidně postavený hrad. V epizodě 8 pak přišel ten ko*ot Johnson s armádou tanků v podobě své úchylné představy o tom, jak to bude mega super cool, když Star Wars do*ebe pokračováním, ve kterém se postavy chovají nelogicky a prakticky celý lore je zneuctěn jen proto, aby příběh mohl směřovat trochu jinam, než se čekalo, protože to je přece zatraceně "cool, svěží a moderní " - a celý ten pečlivě vybudovaný hrad zbořil. Je hrozně poznat, že Abrams se v epizodě 9 vší silou snaží ty trosky dát dohromady a znovu z toho udělat aspoň trochu Star Wars, ale bohužel ta škoda je nevratná. Pro lidi jako Jonson je holt v pekle speciální místo.

plakát

Hledání (2016) (TV film) 

Mám k tomuto filmovému uzavření celého seriálu jedinou, ale zato velkou výtku. Když máte v obsazení Jonathana Groffa a schyluje se ke scéně, kdy má jeho postava zpívat karaoke, tak tu scénu zkrátka NEPŘESKOČÍTE. Takové věci by se měly trestat!

plakát

Predestination (2014) 

Pěkná úchylárna, jen co je pravda.

plakát

matka! (2017) odpad!

Uvažuju, jestli jsem někdy v životě viděla větší s*ačku.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) odpad!

Epizody 7 jsem se tehdy bála, ale nakonec přinesla kouzelný návrat k tomu, co Star Wars vždycky byly a kvůli čemu je mám ráda. Pak přišla epizoda 8 a všechno to spláchla do hajzlu. Nejen, že film obsahuje největší koncentraci cringe scén v dějinách kinematografie, ale šlape po odkazu původní trilogie a zabíjí slibně vypadající dějové linky epizody předchozí. Po téhle epizodě už Disney trilogii budu navždy brát jen jako nepovedený cannon. Star Wars skončily epizodou 6.

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

"Nechci se dožít doby, kdy budu chodit na fotbal aniž bych věděl, jak to dopadne." Škoda některých slabších dílů (hlavně E07) a některých vyloženě fekálních vtipů. Celkové dojmy mám však převážně kladné a některé scény už pomalu začínají lidovět. Kdyby byla druhá sezóna, určitě se mrknu.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Pokud by stopáž byla o půl až tři čtvrtě hodiny kratší, mohla by to být příjemná popcornovka. Takhle se to bohužel ke konci už opravdu vleklo, což uškodilo celkovým dojmům z filmu jako takového (stejně jako zbytečná překombinovanost). Něco mezi dvěmi až třemi hvězdami.

plakát

Bílá princezna (2017) (seriál) 

Přijde mi to trošku jako vyplýtvaný potenciál. Seriálu by mnohem více prospělo, kdyby se soustředil více na Lizze a Henryho a linku s "pretenderem" upozadil a věnoval jí tak maximálně jednu epizodu (stejně jako zbytečně roztahovanému konfliktu mezi Elizabeth a Margaret). Mnohem více by mě zajímalo sledovat příběh královského páru podrobněji a až do konce. Časový skok v jedné z epizod také ději vůbec neprospěl, neměli jsme vůbec šanci sledovat dynamiku a vývoj vztahu těchto dvou a jeho přerod ze stádia nepřátelé do stádia nerozlučná a pevná dvojice. Takto to celé působí nereálně a nijak se mě to nedotklo. Škoda, na Bílou královnu to nemá ani zdaleka. I obsazení je (až na postavu Henryho) horší a za celou dobu jsem si na některé nové herce nedokázala zvyknout (výrazné je to zejména u představitelek Margaret a Elizabeth Woodville). Celkově bohužel šedý průměr.