Master19

homepage
ICQ: 28828885
Skype: jaromirIII_gedip

15 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 14 26 39 51
    • 14.2.2012  07:12
    Zkažená úča (2011)

Nejvíc se mi líbí, že tam, kde by v "normálních" filmech došlo k nějakému napravení, rozřešení, romantickému urovnání (kluk s beranicí vyznávající lásku), nedojde k ničemu tak trapně ubohému. Naopak! :-) A pak je tu Cameron. Samozřejmě. Orgasmickou scénku s mytím auta netřeba rozebírat, ale skvěle to vyvažuje parádními zářezy, jako je třeba malování v autě se žvárem v puse. Ve výsledku tedy výborná komedie na jeden večer, která si klade za úkol JEN pobavit a to mi u komedií stačí...

• 11.2.2012  22:49
    Columbo: Za úsvitu (TV film) (1974)

Nejnapínavější je ovšem scéna, kdy se plukovník zeptá poručíka na křestní jméno.;-)

• 11.2.2012  22:45
    Ochránce (2005)

Dokonce i Steven Segal si ze sebe dovede udělat větší srandu než pan "vyhrej naftu".

• 11.2.2012  10:56
    Tančím, abych žil (2006)

Jakkoliv to mohlo být inspirováno skutečným příběhem, v tomto podání jsem tomu pranic nevěřil.

• 10.2.2012  06:56
    Piráti na vlnách (2009)

Nedá se nic dělat, řadím se k té partičce diváků, které tento film vůbec neoslovil. Jednou jsem se zasmál, tedy jedna hvězdička...

• 9.2.2012  09:22
    Mariňák (2005)

Bohužel jsem viděl s českým dabingem, což byl jeden velký omyl. Zdaleka se mu vyhněte!!! Jinak po pozvolném náběhu, kdy jsem chvílemi nevěděl, jak to tedy režisér myslí, se začalo profilovat kam film spěje a už to bylo jen lepší. Ty vagóny klišé z americké armády jen potvrzují, jak to je absurdní a hromada těch "vážných" vojenských filmů trapná...

• 8.2.2012  09:19
    Hanebný pancharti (2009)

Toto není póza. Prostě jsem ten film zhltl téměř bez mrknutí oka. Skvěle jsem se při něm bavil, velkoryse přehlížel hlouposti, nedutal u dialogů s Landou, nechal se ohrmovat skvělou kamerou, trnul u neamericky podané brutality, očekával, nečekal... prostě většinu času jen tak spokojeně vrněl. :-)

• 7.2.2012  10:15
    Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Čekal jsem, že v promoakci videopůjčovna zdarma, budou nabízeny mainstreamové taháky a ona tahle černá komedie bilancující mezi akčňákem a konverzačkou. Než jsem se srovnal se způsobem vyprávění, chvilku to zabralo, ale pak už jsem se bavil a to vydrželo až do konce. Nicméně na víc než tři hvězdičky to nevydá.

• 30.1.2012  09:54
    Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007)

Už jsem se obával, že nemůže vzniknout nový seriál, na který by se dalo koukat znovu a znovu a znovu. Ale jo! MŮŽE!

• 30.1.2012  09:47
    Jak básníci neztrácejí naději (2003)

Nejhorší je, že dobrá polovina vtipů už je dnes běžnou realitou, takže je film čím dál víc k pláči než k smíchu... Volby, korupce, reklama...

• 30.1.2012  09:43
    Muži v naději (2011)

Ta Simona Stašová snad nestárne. Před dvanácti lety Bolkova švagrová, tentokrát manželka a schválně jse podívejte, jak se mezitím oba dva změnili. :-) Jirka Macháček už je inventářem filmů s partnerskými multiúhelníky, takže nepřekvapuje. Potěšila Petra a Lukáš Langmajer, který vždy vypadá tak obyčejně, až je to neobvyklé. Příběh by se hodil spíš do bakalářských povídek, ale jeden odpočinkový večer to utáhne.

• 30.1.2012  09:13
    Kocour v botách (2011)

Příjemné překvapení. 3D bylo ale víceméně na sílu, na několika místech si s ním tvůrci vyhráli, ale jinak vás brýle jen zbytečně tlačí za ušima. Samotný příběh není špatný, škoda jen absence výraznějšího záporáka. Jack a Jill mají obrovský potenciál, který aboslutně zabijí rozpravami o miminku. Pro dospělé je to sice vtipné, ale u dětí to absolutně vyšumí a dva očividní hrdlořezové se stavají naprosto bezzubými. Pohnutky kocoura ve vztahu k Valdovi jsou až tak na druhý stupeň základní školy, takže ti nejmenší se budou chtít po skončení tak maximálně mečovat a to je vše.

• 21.1.2012  23:39
    Když se setmí (2004)

Jedna hvězdička za vždy dokonalou Salmu a druhá za skvělého Woodyho H. Jinak to byla celkem nuda.

• 15.1.2012  22:29
    Absurdistán (2006)

Pravdou je, že jsem se smál hlavně prvních dvacet minut. Pak mi ztuhl úsměv na rtech a víc mě mrazilo, než bych se smál. Co se týká komediálního potenciálu, nápad měl na víc, ale co se týká poselství, podle mě to padlo na (vodou zalévanou) úrodnou půdu. Jsem ale rád, že amíci jsou přece jen o krok napřed. ;-) Ale jsme jim v patách.

• 15.1.2012  22:22
    Firewall (2006)

On je to pěkný nápad: natočíme film o tom, jak jednoduše se dají ukrást peníze v době všech těch elektronických udělátek. Ale stačí tomu jen minimálně rozumět a otvírá se vám kudla v kapse při focení monitoru mobilem, při použití mp3 přehrávače jako zásadního nástroje obrany, při všeobecné přítomnosti loga Win XP - ale zásadní systémy banky jsou v jakémsi DOSu... Tento film opravdu nestojí za nic a to ani když tomu pranic nerozumíte.

• 10.1.2012  09:08
    Zkáza lodi Estonie (2003)

Trochu se skřípěním zubů, ale dám 3*. Natočené je to vskutku mizerně: zmatený střih, hlavní dvojice herců podprůměrná a výprava - všehovšudy jeden výlet Seahorsem. I tak je příběh natolik nosný, že se na to dá dívat a smutně sledovat jak malou hodnotu má život obyčejného člověka v kontextu zájmů mafie, ať už "oficiální" nebo neoficiální. Musím souhasit s tím hranatým rusákem, že panáčkovat před američany není nejlepší vizitkou národa.

• 10.1.2012  08:55
    Bláznivá, zatracená láska (2011)

Zdá se mi, že jsem se díval na jiný film... Naprosto předvídatelný scénář, tupé dialogy a navíc scéna při zakončení Robbieho školní docházky aspiruje na nejtrapnější scénu století. Když už pominu to, že se tvůrci chtěli oprostit od klišé tím, že na klasický příběh rozvod -> smíření navěsili dva další klišé příběhy, tak mě vadila zejména naprostá neschponost zaujmout a ubohá doslovnost ve všech směrech. Zklamání veliké.

• 3.1.2012  23:05
    Šéfové na zabití (2011)

Po čase mě konečně komedie pobavila. Mohlo to být dokonce i lepší, kdyby nejlepší z filmu byly vedlejší postavy a ty "hlavní" se staly pouhými statisty. Ale ono se není co divit vedle ultra-mega-skvělé Jennifer, výborně nekompromisního Kevina a superslizkého Colina. Sice jsem si po scéně v nejdrsnějším baru a seznámení s motherfuckerem říkal, že by se to mohlo zlomit, ale ne. Hlavní trojka je prostě suchá, což je velká škoda, jinak by to nemělo chybu.

• 3.1.2012  11:46
    Brouk v hlavě (TV film) (2002)

Tahle fraška je přece jen určina pro divadlo a v televizi to prostě není ono. A navíc se mi v téhle verzi moc nepozdávali ani herci a to hlavně Dejdar a Novotný.

• 21.12.2011  09:11
    A co když je to pravda? (2005)

Přeslazená a málo "uvěřitelná" parafráze na Ducha. Na začátku záplava nelogičností, pak docela dobrá jízda a nakonec ulepený závěr. K žehlení dobré, ale jednou bohatě stačilo. Nejhorší je, že David Elizabeth neustále okřikuje aby byla zticha a přitom ji přece nikdo neslyší... ach jo.

• 11.12.2011  22:04
    Hledáme Ydol (2006)

Nojo, kvalitní parodie potřebuje tahouna. Tím nebude Oz ani Stifflerova máma, nebude to ani nikdo z ostatních a rozhodně to nebude Grant Hudge...

• 11.12.2011  21:54
    Co je šeptem... (2005)

Nejvíc mě pobavila narážka na "Přátele", jinak to byl průhledný a nudný film, který je komedií jen ztěží.

• 10.11.2011  06:41
    Paprika (2006)

Tento film byl mezi několika, které jsem si koupil na BD kvůli otestování nového domácího kina. Měla to být brána do světa anime, tak proč ne, řekl jsem si. Nejspíš to nechápu, ale například neustále opakování scén mě připomínalo Teletubbies a děsilo mě. Ne ovšem tak, jak si to autoři přáli. Zůstal jsem tedy před branami a nejspíš tam i zůstanu navždy, protože tohle mě to nebavilo.

• 9.10.2011  08:36
    Alois Nebel (2011)

Velká spokojenost. Po "orgasmické" úvodní scéně příjezdu vlaku jsem vydržel nabuzený celý film a neuvěřitelně jsem si úžíval ty obrázky, které se jakoby zastavovaly, stejně jak se zastavíte u působivého obrázku v komiksu. Nezastírám, že není špatné vědět "o čem to je", pro lepší pochopení motivace postav a vůbec pochopení některých situací. Oproti knížce mi tam hodně věcí chybělo (zejména ve třetí části, ale i němci a nebo třeba erekce po elektrošocích...), ale spousta věcí mě zase potěšíla, jako třeba kapající kohoutek, nebo předčítání jízdního řádu. Tahle mantra je opravdu velmi uklidňující, doteď umím vyjmenovat zastávky z České Třebové do Prahy, Brna i Olomouce... Jsem s tímto zpracováním velmi spokojen, pracuje s jednoduchými náznaky a nechává pracovat mozek diváka. A to mám moc rád.

• 6.10.2011  08:43
    The Social Network (2010)

Jelikož FB neholduji, podíval jsem se na to, abych získal pár informací. To se povedlo a můj názor na FB se nezměnil, což jsem docela rád. Co se filmařské stránky týče, neviděl jsem nic převratného, prostě jen dobře natočený příběh, který lidi aktuálně zajímá. Osobně si myslím, že tahle bublina brzy splaskne a dvojka nebude...

• 4.10.2011  07:36
    Rocky (1976)

Délka psaní scénáře i samého natáčení dává jasně najevo, že nejde o nějaký kalkul (což už se o dalších dílech říct nedá), ale že je to myšleno vážně a upřímně. Proto se mi to tak líbilo. A nejvíc žeru Rockyho, jak pořád a neustále boxuje... i při rozhovorech s Adrianou. :-)

• 10.9.2011  13:06
    PIKO (2010)

Bral jsem to rovnou jako domument a proto jsem maximálně spokojen. Na začátku jsem se musel naladit na tu drogovou vlnu, kterou nemám rád, ale vyplatilo se to. Dozvěděl jsem se pro mě hodně nových a zajímavých věcí. A vím jistě, že do pika nikdy nepůjdu... Doufám.

• 8.9.2011  09:03
    Expozitura (TV seriál) (2008)

Vypadá to, že se podívám i na druhý díl. Co mě ale hodně iritovalo byl jeden možná titěrný detail, ale! Když sám sebe natáčím na kameru, mám LCD "hledáček" otočený na sebe, abych viděl, že jsem v záběru, ne za kameru, tam je mi to na nic... To mě mohli čerti brát. :-)

• 5.9.2011  08:37
    Habermannův mlýn (2010)

Natočené pěkně, ale scénář, možná kvůli přílišnému zjednodušování (pro zahraniční diváky?) místy vázne. Závěrečné scény jsou hodně působivé, ale titulky mě zaskočily. Prostě jsem čekal, co bude dál, takhle to přece nemůže končit... Ale ano, končí a to bylo pro mě zklamání. Přílišná šablonovitost a doslovnost na úkor detailnéjšího vykreslení povah lidí sráží moje hodnocení na lepší průměr.

• 5.9.2011  08:18
    TACHO (2010)

Tento komentář obsahuje spoiler! >> Od začátku jsem si říkal, že buď vyhrajou, nebo se zabijou. Že se podaří oboje bylo pro mě jediné překvapení, které mi tento film přinesl. A vlastně ještě jedno: Roman Pomajbo dokázal být nudný, to jsem viděl poprvé. Jinak teda, když mě něco baví, tak se pro to nadchnu, že bych o tom dokázal natočit film, to jako jo. Ale aby to měla být takováhle blbina, tak bych to radši nechal být... :-)

<< předchozí 1 2 3 4 14 26 39 51