Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (2 825)

plakát

Den díkůvzdání (2023) 

Identitu vraha jsem začala tušit zhruba v polovině filmu a k žádnému zvratu nakonec k mému zklamání nedošlo. Hlavní hrdince jsem ale nepřála smrt (jak to u většiny současných hororů bývá) a některé vraždy i úvodní sekvence v samoobsluze byly natočeny velmi povedeně. Takže rozhodně lepší průměr, který můžu fanouškům žánru doporučit. Skoro 4*.

plakát

Ceny české filmové kritiky 2023 (2024) (pořad) 

Viděno naživo v divadle (a zároveň na obrazovce pro vzdálenější stoly). Předávání cen sice odsýpalo, ale moderátorské kreace a kulturní vsuvky pana Marka už nikdy víc, prosím. Díky bohu za Simonu Pekovou.

plakát

Ženy a život (2022) 

Kohák na druhém místě obsazení? Takovému filmu se raději vyhněte obloukem. Tak tedy aspoň malá pochvala za rozkošný pár Lábus + Freimanová.

plakát

Premiantka (2024) 

Trailery a první zmínky o snímku debutující režisérky a scenáristky lákaly na erotický thriller o pletkách učitele s krásnou studentkou. Výsledek ale bohužel pokulhává nad očekáváním. Chemie mezi Martinem Freemanem a Jennou Ortegou je za mě vystavěna skvěle, film ale ve všech dalších ohledech působí jako levná televizní adaptace divadelní hry. Závěr bez pořádného vyvrcholení vyloženě naštve.

plakát

Malá velká liga (2023) (seriál) 

Honza Růžička je pro své agresivní chování vyloučen z klubu a trest veřejně prospěšných prací si musí „odpykat“ jako trenér dětí na základní škole. Základní námět láká na komické situace, ty se ale ve výsledku točí zejména kolem „volování“ hlavního hrdiny a jeho extrémně nízké nejen sociální inteligence. Některé epizody měly světlé momenty, ale osm dílů bylo až příliš. Za Marka Němce třetí hvězdička s odřenýma ušima.

plakát

Maestro (2023) 

Bradley Cooper v roce 2018 uchvátil všechny diváky a kritiky svým režijním a scenáristickým debutem Zrodila se hvězda. Tento úspěch se pokusil po pěti letech zopakovat a zabojovat o Oscary s životopisným dramatem o dirigentovi a skladateli Leonardu Bernsteinovi. Na snímku se ale bohužel dají pochválit jenom výborné masky a taky výkon Carey Mulligan v roli Bernsteinovy manželky. O titulním hrdinovi se během dvou hodin nedozvíme skoro nic, ani to, proč byl ve světě hudby tak uznávaným mistrem. Zklamání.

plakát

Chudáčci (2023) 

Filmy Yorgose Lanthimose se vyznačují vysokou mírou černého humoru, bizarními fikčními světy a skvělými hereckými výkony představitelů hlavních i vedlejších postav. A vše výše zmíněné najdete i v Chudáčcích, žánrovému mixu sci-fi komedie a romantického dramatu. Emma Stone v ústřední roli dívky zachráněné šíleným vědcem a objevující svět je prostě k zulíbání. Držím nejvíc palce na Oscarech.

plakát

Láska na špičkách (2021) 

Snažím se být hodná a hledám na každém filmu aspoň něco pozitivního, ale někdy to prostě nejde. Snaha o humorné vsuvky s dobrovolnými hasiči v čele s Kohákem a Nohou + bídná romantika + do jednoho nesympatičtí mužští hrdinové = velká zbytečnost. Tak snad jenom za tu Vicu.

plakát

Ďáblův dvojník (2011) 

Dozvěděla jsem se něco málo o nedávné historii Iráku a příbuzných Saddáma Husajna, Cooper sehrál svoji dvojroli tak perfektně, že jsem chvílemi netušila, na kterého z „princů“ se zrovna dívám. Je to ale místy tak nepříjemná podívaná (vulgarismy v každé druhé větě, brutalita a sexuální násilí vůči ženám), že už si tenhle film asi znovu nepustím.

plakát

Bastard (2023) 

Někdy vás mile překvapí film, od kterého nečekáte vůbec nic. Přesně tohle je ten případ. Nezní vám děj filmu podle synopse nijak atraktivně? Věřte, že klame tělem. Mikkelsenovu postavu si zamilujete pro její houževnatost, zatímco brutálního Schinkena budete nenávidět jako dlouho žádného záporáka. Přidejte skvělou výpravu, mnohdy opravdu drsné scény a vznikne vám parádní podívaná, která mě malinko zklamala pouze v samotném závěru.