Je tam sice znát televizní zpracování, většinou se i dopředu dalo odhadnout, o co tam jde. Ale ta atmosféra napětí z toho byla znát. Víc mi vadila na DVD absence českých titulků, anglická zvuková stopa tedy pro ne tak dobré angličtináře postrádala význam.
Na svou dobu velmi zajímavý snímek, navíc s československými herci, kteří rozhodně byli vidět. Jen bych doplnil, že v rolích hokejistů se objevili hráči Děčína, Mladé Boleslavi a Prahy.
V ČST se tento seriál vysílal pod názvem Detektiv v sukních a hlavním hrdinou byl soukromý detektiv - žena. Jezdila s Porsche 911, ale měla kvůli tomu finanční problémy. Například při jedné honičce jí rozbili čelní sklo a ona neměla peníze na nové, tak jezdila bez něj :-)
Hlavní roli vytvořil neherec, ale známý saxofonista Petr Kroutil. Objevila se zde spousta začínajících a dnes už poměrně známých herců a hereček. Nezapomenutelný díl byl pro mě Hotel pro sourozence: "Pán se chce se slečnou vyhajat?", kde excelovali pan rada (Ladislav Potměšil) a hoteliér (Oleg Reif).
Excelentní výkon Oldřicha Vlacha v roli Křižáka. Poměrně dobře zpracované téma, které bych očekával, že bude natočeno min. o 10 let dříve, což mu ovšem na zajímavosti ani výkonech herců neubírá.
Tento dokumentární seriál o českých seriálech měl jednu vadu. Natočilo se pouze 26 dílů. Tajně jsem doufal, že televize bude v tomto projektu dál pokračovat a nabídne divákům připomenutí dalších seriálů, které vysílala televize kdysi dávno a většině diváků už nic neřekne ani název. Z těch 26 připomenutých seriálů odvysílaly některé z českých televizí všechny až na Gottwalda, Rodáky, což lze do určté míry chápat, ale proč je permanentně opomíjena Dlouhá bílá stopa, kde nejde o nic jíného než o dobrodružství dětské party, tomu nerozumím.
Podle stejnojmenné povídky Ernesta Hemingwaye. Děj se odehrává v malém americkém městě, kam přijede nebezpečně vypadající dvojice chlápků a divák se postupně dozvídá, proč tam vlastně přijeli. V roli zabijáků excelují Kanyza s Bartoškou.
Skvěle natočené, skvělé herecké výkony. Zřejmě horší doba než za protektorátu. Nikdo si nemohl být jistý, kdy mu černá tatrovka zastavila před domem a sebrala ho a to jen proto, že někoho znal. Nejlepší metodu na to měl František Husák, který ve výčtu herců chybí - pořádně se ožrat :-)
Napínavý děj, hodně honiček, dost akční seriál. Trochu podivné bylo pouze to, jak hlavni hrdina, který měl být v klidu po náročné operaci, absolvoval řadu honiček a rvaček. Voskova zřejmě poněkud atypická akční role.
Ve filmu už funguje Tuzex, Homola si zahrál veksláka, který ochotně spolupracoval s policií. Znovu se setkali jako pár "princezna Krasomila" a "princ Miroslav", zde ale dopadli úplně jinak. Růžek byl excelentní a také Deyl jako Karlíček mu zdatně sekundoval. A krásnou hlášku řekl Miloš Kopecký: "S valutami je lepší si nic nezačínat."
Hodně drsný slovenský film s kvantem českých herců, kteří byli namluveni slovenskými kolegy. Nejvíc mě překvapilo, když ve filmu zazněla melodie z filmu Copak je to za vojáka, která provázel nahánění paragánů. Asi se Hapkovi nechtělo vymýšlet nový motiv :-)
Opět vynikající Josef Bláha. A docela zábavné bylo sledovat, jak konkurence házela Bavorovi (Buchvaldkovi) klacky pod nohy. A Hartl si zahrál zlobivého synka.
Soudruh Pláteník uměl vše vyřešit, to tehdejší režim potřeboval, takového hrdinu. Nejvíc se mi na seriálu líbily výkony Pláteníkova řidiče (Josef Bláha) a jeho zetě (Petr Svojtka). Komicky působil "zelinář" (Karel Koloušek) a flákači z SSM (Slováček a Čáp). Seriál ale ukázal i negativa režimu, na což doplatila třeba Hubeňáková.
Krampol překvapil zejména závěrečnou scénou, Vlasák ukázal klasickou roli tehdejšího prospěcháře a také jejich nadřízení, kteří nechtějí nic řešit - hlavně žádné problémy a nic nepodepisovat, aby to nebylo na ně. A když se jim zachce, udělají změnu ve vedení stavby.
Moc pěkný film. Režisér opět vsadil na své "koně" z majora Zemana. Rudolf Jelínek hrál opět řidiče sanitky. Pěknou malou roli měl Vinklář. A skvělé herecké výkony v čele s Němcem a Munzarem.
Seriál, který od roku 1984 u nás neběžel, při tom německé televize ho dávají skoro každý rok. O skocích na lyžích byl jen 1. díl, pak byly díly o vodním slalomu, ztracených běžkařích, pašerácích, výletu na Balt, filmovém natáčení kovbojky, motokrosu atd. Každý díl byl o něčem jiném, nechybělo napětí. Pro mě byl požitek vidět Karla Augustu, jak v kulatých lyžařských brýlích sjíždí na lyžích kopec, nebo vidět Petra Nárožného jako šéfa kuchyně a Jana Skopečka jako pytláka.
Film o sklářích, který byl možná inspirací pro vznik seriálu Synové a dcery Jakuba skláře. Opět vynikal Jiří Lábus, který předváděl neuvěřitelné kousky, jen aby mu výčepní nalil půllitr piva.
Docela zajímavý film o dvou rozdílných bratrech, navíc prostředí vrcholové cyklistiky, tehdy dost populární, také asi nebylo do té doby ještě zfilmováno. Pavelka si střihnul frajírka, Kratina zase nevzdávajícího se chlapa. Hodně se mi líbili v dalších rolích Karel Heřmánek (ukecaný masér), Jan Teplý (hrabivý hospodský) a Olda Navrátil jako vyčůraný mrzák. Některé jejich hlášky jsou nadčasové. A překvapivě se ukázala v Evině rouše Zora Jandová a je na co koukat.
Hodina s Agathou Christie (TV seriál) (1982)
Jezdec formule risk (1973)
Docela povedený snímek o partičce mladých zlodějíčků, v němž se několikrát objeví píseň Karla Gotta Má touha má dvě křídla z dílny Karla Svobody - http://www.youtube.com/watch?feature=related&v=-DckLOZaHcA&gl=CZ. Ve větší roli se objevil "dědek" Miroslav Homola a v poněkud atypické roli Jiří Pleskot.
Zápas tygrů (TV film) (1986)
Siláci (TV film) (1991)
Moc pěkná povídka, silák Miloš Vávra ("Kecy nemaj cenu") Hřebejka slušně vyprovokoval k nečekané akci :-)
Leg Work (TV seriál) (1987)
Únos (1952)
Velice zajímavé herecké obsazení, v pěkných vedlejších rolích zabodovali Miloš Kopecký a "Krakonoš" Franta Peterka.
Prima sezona (TV seriál) (1994)
Archiv (TV film) (2009)
Zátah (1985)
Docela napínavá honička. Jen škoda, že některé scény si musel divák domýšlet a stejně mu pak vrtalo hlavou, jak se to nakonec stalo. Zajímavou roli si zahrál Josef Kubíček (mladý Brůna ze Studny majora Zemana) představitele pražského podsvětí Mouchu. Nadaboval ho opět Jiří Zahajský, stejně jako ve Studni. Jen bych čekal, že taková figura bude mít po svém boku nějaké gorily, kterou sotva nahradí kočka v podání Jany Švandové :-) Jako zdatný policista se představil Jiří Kodet, který dokázal doběhnout (přes velkou ztrátu) po střeše záletného ragbistu, jehož ztvárnil kaskadér Karel Engel.
Pokračování příště (TV seriál) (2003)
Zabijáci (TV film) (1990)
Píšťalka pro dva (TV film) (1974)
Vynikající výkon Vladimíra Brabce v roli arcibiskupa.
Jirka Paličák (TV film) (1976)
Jen by mě zajímalo, kdo měl po těch deseti letech pravdu. Jestli otec, nebo syn. A v roli otce exceloval Karel Vochoč.
Ďáblova lest (TV film) (2008)
Sice epizodní role, ale i v té zazářil Somr.
Jen o rodinných záležitostech (1990)
Rozsudek (TV seriál) (1971)
Konec cesty (1959)
V rannej hmle (1990)
Sůl nad zlato (1982)
Pěkná pohádka se skvělou hudbou Karla Svobody. Některé hudební motivy jsou hodně podobné těm z Návštěvníků :-D
Muž na radnici (TV seriál) (1976)
Okres na severu (TV seriál) (1980)
Gottwald (TV seriál) (1986)
Stačilo mi to vidět jednou. Bylo mi z toho hodně špatně, když jsem věděl, jak to skončí. Ale natočen byl seriál dobře a herecké výkony vynikající. Atmosféra té doby mě pohltila. Hlavně v posledních dílech bylo až moc schůzování, ale bohužel je na tomhle seriálu vidět, proč došlo k únoru 1948. Už TGM v 1. díle říkal, že je třeba se komunistů bát, ale neposlechli ho. A hodně mi vadilo, když Růžek, jakožto bývalý policejní prezident stál v davu s vnoučkem a radoval se z nástupu komunistů :-( Seriál skončil těsně před "sebevraždou" Jana Masaryka, který v seriálu nebyl moc vidět, na to jak na něj všichni politici spoléhali. A přišlo mi, že herci byli vybíráni hodně i podle fyzické podoby skutečných politiků.
Egyptologové (TV film) (1974)
Zajímavé téma, skvělé natočené a s vynikajícími hereckými výkony. Takový klenot archivu a ČT ho vytáhla až po takových letech.
Atomová katedrála (1984)
Ta chvíle, ten okamžik (1981)
Muž přes palubu (1980)
Skvělý film z dětského prostředí, který se zabývá jachtingem.
Dlouhá bílá stopa (TV seriál) (1982)
Dlouhá míle (TV seriál) (1989)
Jednoznačně nejlepší seriál ze sportovního prostředí. O běžči, který spadne až na dno, kdy nemá jistou existenci (neumí nic jiného něž běhat), aby se zase pomalu drápal nahoru. Skvěle vykreslené zákulisní intriky, dokonce se objevila i anabolika. Ale seriál se dotýkal i rodičů slavného atleta, jak se vyrovnávají s úspěchy a neúspěchy svého syna a taky chování jejich sousedů na malém městě. Zejména Kostelka a Gregorová se ve svých rolích typických českých fanoušků (když si nahoře, opěvují tě - když dole, plivají na tebe) vyžívají. A nezapomenutelný je i závod Ondry Veseckého (Skopala) s tramvají, který končí u bývalého kina Tatra v Nuslích. A nesmím opomenout ani skvělou hudbu, která celý seriál doprovází, ani ústřední Křížkovu píseň "Když se řekne přítel, zavání to frází..."
Střepy pro Evu (1978)
Všechno nebo nic (1984)