Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (230)

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

Nedodíval jsem. Naprosto nezajímavý děj i... no, v podstatě úplně všechno. Ať se Depp šklebil sebevíc, lepší film z toho prostě nevydoloval. V půlce vypnuté a nemám nejmenší důvod ani chuť se k tomu vracet. A to vypadali trailery celkem dobře...

plakát

Danger 5 (2011) (seriál) 

Tak rád bych tady vypsal všechny blbosti, které tam jsou k vidění, jako jsou lidi ve formě zvířat, nacisty ovládaní dinosauři, mluvící psi, Hitler zachraňující se vždy výskokem z okna (vždy z toho stejného), postavy mluvící spolu jinými jazyky (a nikomu to nepřijde divné), postavy, které nezestárnou ani za 40 let (a nikomu to nepřijde divné), výměna herce včetně barvy kůže (a nikomu to nepřijde divné), sestřihy předchozích dílů na začátcích epizod se scénami, které v předchozích dílech nebyly nebo umírající lidé, jejichž poslední slova popisují recepty drinků a koktejlů či vytváří audio kazety. Ale nerad bych kazil překvapení (byť jsem teď už asi jednu desetinu promile stejně vyzradil) a nerad bych to všechno psal ještě i zítra. Zkrátka několik dvacetiminutovek plných absurdního bizarního meta dada humoru v ultra levném provedení ve stylu 60. let (a později dokonce ještě absurdnějšího bizarnějšího meta dada humoru v trochu méně ultra levném provedení ve stylu 80. let), které rozhodně nejsou pro každého.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

"Teda to muselo dát příšernou práci, a přitom taková blbost, co?" V podstatě stále se tam něco dělo – střílelo, bruslilo, padalo, létalo, teleportovalo, zrazovalo, odpouštělo, přemlouvalo, explodovalo a žvatlalo o řádu vesmíru, rodech, královnách, sklizních a já nevím co všechno. Pravda je, že jsem po chvilce neměl ani páru, kdo je kdo nebo co a proti komu nebo kde, jak a proč se vůbec něco děje a jestli je to pro Milu dobře nebo špatně. Odnesl jsem si tak jen zjištění, že nejen sovy, ale i včely nejsou tím, čím se zdají být a že i Sean Bean se dokáže dožít konce filmu.

plakát

Kung Fury (2015) 

Pecka! Ale asi ne pro lidi, kterým vadí dinosauři s laserovýma očima, cestovaní časem na ZX Spectru, Vikingové s rotačními kulomety, vytrhávání hlav i s páteří, souboje s oživlými herními automaty, Far Cry 3: Blood Dragon nebo dělání si srandy z Adolfa Hitlera. Jenom škoda, že po mé čerstvé zkušenosti s Danger 5 už to není tak šokující (obzvlášť když se ve srovnání s D5 drží Kung Fury v některých ohledech ještě dost zpátky a když si z D5 očividně vypůjčili některé nápady) a že nakonec neměli peníze na celý film, ale pouze na třicet minut. Po tomhle už jim však příště musím přispět taky...

plakát

Flash (2014) (seriál) 

Po Gothamu a Constantinovi na mě nezapůsobil ani tenhle letošní seriálový DC pokus. Možná až moc naivní, přihlouplé, s nepříliš sympatickými postavami a často to připomínalo spíše telenovelu. Poslední třetina sice nabralo trochu lepší směr a skoro to vypadalo na podobný kvalitativní zvrat jako loni v Agentech, ale bohužel se tak nakonec nestalo. Do druhé řady se mi po finále zatím moc nechce a už vůbec ne, pokud tam budou lítat časem nebo dokonce do jiných vesmírů...

plakát

Hard Boiled (1992) 

Nic proti zběsilým akčňákům, ale tady jsem byl se zbraněmi s nekonečnými zásobníky a divně zpomaleně (asi aby lépe vyniklo zpoždění mezi prasknutím sáčku s barvou a reakcí herce) se třepajícími a skákajícími těly na jiné vlně. Má to spoustu dobrých momentů, ne že ne, ale zároveň i scény spíše jako z nějaké parodie. Na těsné 4* to naštěstí vytáhlo velmi slušné nemocniční finále.

plakát

Pod kůží (2013) 

Někde se tady válí komentář s tím, že je to pro normálního diváka těžko stravitelné. Dobré vědět, že jsem normální divák. Určitě to má vše strašnou hloubku, mnoho vrstev a vsadím se, že to nastavuje i nějaká zrcadla. Ale asi jsem jen hloupý syn vesnického idiota a televizní rosničky, protože já to tam teda nevidím (a jak teď čtu oficiální text distributora, tak ten asi taky ne). Co tam ale vidím velice dobře, je nuda a nezachrání to ani nahá Scarlett. Ale abych jen nekřivdil, některé záběry jsou vážně pěkné, šnečí tempo má něco do sebe a při vhodnějším rozpoložení to mohlo dopadnout o něco lépe.

plakát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

Zklamání. Vzpomínám si na výborný trailer, který byl o tom, jak je Phil na světě úplně sám a nakonec byl v seriálu sám kolik? Úvodních 15 minut? Dalo se to čekat a dokonce to i chápu (těžko by se dal celý seriál vyplnit tím, jak se dělají blbosti, které nejsou v normálním světě možné), ale přesto to byl trochu podraz. S Carol to ovšem ještě šlo, ale s přibývajícím počtem obyvatel šel celý koncept jediného člověka na opuštěné Zemi k šípku a už šlo prakticky jen o to, kdo se s kým vyspí, stejně jako v každém jiném průměrném sitcomu. Krom toho mi byl i Tandy s každým dílem míň a míň sympatický.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Z trailerů jsem byl již od počátku nadšený, ale zároveň ve mně hlodalo podezření, že se nezmohli na víc než na jednu akci, kterou omývají v trailerech stále dokola. A v podstatě jsem měl pravdu. Celý film je totiž ona jedna velká akce. Správně ujetá akce. Většinou je pouhé roztáhnutí trailerů do celého filmu průser, ale tady je to přesně naopak. To nejlepší z přechozích Maxů doplněné o hromadu dalších nápadů roztáhnuté do dvou hodin v ohromujícím vizuálu a s kulervoucí hudbou v čele s pekelným kytaristou. Výtvarníci popustili uzdu svým divokým fantaziím a přitom to vypadá vše reálně a ne jen jako digitální animák s pár vloženými herci, jak bývá dnes zvykem. Jediným malým mínusem je tak de facto jen moje blbost, že jsem podlehl prvním ohlasům, které vyšroubovali moje očekávání ještě o fous dál a které již tento film nedokázal naplnit. Takže jsem doufal v něco takového, ale nakonec se dostavilo jen toto. A taky jsem vzhledem k eRku čekal víc krve a lítajících končetin, ale na konečném dojmu se to nijak neprojevilo. A teď všichni do kin, ať máme takových filmů víc.

plakát

Terminátor 2: Den zúčtování (1991) 

Dalo by se to odbýt něčím jako "Nejlepší akční film!", ale to by nesměla existovat Skála, Vetřelci, Ryan, Smrtonosná past a hromada dalších "nejlepších" akčních filmů. Takže místo toho napíšu jen – Jeden z nejlepších akčních filmů! Nebo ještě lépe – Jeden z nejlepších filmů vůbec! Tak a je to. Kéž by takto dopadla všechna filmová pokračování a kéž bych to mohl někdy vidět, aniž bych předem věděl, který je dobrý a který zlý...