Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Až na jednu scénu naprosto perfektní a revoluční film a nemá pravdu, kdo říká, že ne! I když jeho obrovský úspěch je celkem nepochopitelný, protože jde o hodně hard sci-fi příběh, ale takové věci o falešnosti světa jsou v současnosti in, takže asi proto. Jinak je to taky můj nejoblíbenější. Perfektní příběh, revoluční zpracování a stylizace. Nemá cenu psát více, stejně ho všichni viděli. Je to prostě film, který buď milujete, nebo vám nic neříká. Já jsem případ první.

Zběsilost v srdci

Zběsilost v srdci (1990)

Normální film, ve kterém vystupují čarodějnice, několik budoucích Twin Peaks stars, plejáda bizarních postaviček, imituje se Elvis, šíleně se paří a Nicolas Cage se sakem, které vyjadřuje jeho individualitu vede se svou dívkou rozhovory typu: "Nebylo by krásný, kdybychom se takhle milovali do konce života?" "Zlato, copak jsme doteďka dělali něco jinýho?" "Tyhle bonbóny mají 40 příchutí. Každá z nich je důvod proč tě miluju." Film ve správně uchýlném tónu podpořený tou správně úchylnou hudbou. Takže normální film? Od Davida Lynche? To těžko. Z jeho filmografie jde o jedno z nejnepřístupnějších dílek. Film absolutně nevhodný normálním lidem. "Můj pes někdy štěká."

eXistenZ

eXistenZ (1999)

Jeden z mých oblíbených filmů. Dokonalé vizuální zpracování - jedinečné a cronnenbergovské. Příběh korespondující s dnešní dobou si lze vyložit mnoha způsoby. Mnozí filmu vyčítají, že se ztrácí v těch mnoha vrstvách realit, ale já to beru jako přínos. Film je možná méně stravitelnější než Matrix; jde o podobně cyberpunkové téma, ale jinak zpracované a taky originální. Herecké výkony některých bývaly taky kritizovány, ale ty odpovídají tomu, že v podstatě jde o počítačovou hru. Pro mě to prostě je bezchybný snímek a doporučuju ho shlédnout vícekrát, protože pokaždé tam člověk objeví něco nového, nový význam té, či oné scény. Když se začnete orientovat ve spletenci realit, tak se tím už nemusíte zabývat a můžete si užívat tento úžasně vizuálně zpracovaný snímek od pistole střílející lidské zuby, přes dvojsmyslné zavádění herní konzole do bioportu, maniakálního Willema Dafoa až ke smrti démonické Alegry Gellerové... Film přesně charakterizující rozpornost a nejednozančnost dnešní doby. A taky nejlepší film z filmografie Davida Cronnenberga.