liquido26

okres Jihlava
Transylvania 90210

homepage

30 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 14 28 41 54
    • 14.2.2012  23:16
    Armored Car Robbery (1950)

Parta nesympatických, necharismatických a nezajímavých gangsterů vybere obrněné auto a přitom zabije poldu, takže se jim na paty pověsí celá LAPD a jejich únikový plán se začne lehce posírat. Je to hodinová béčková jednohubka, takže od toho nelze čekat žádná kouzla. Postavy nejsou nijak zvlášť zajímavé, scénář je jednoduchý a předvídatelný, ale zase to nenudí a má tu správnou, pro mě tolik fascinující atmosféru, černobílého Los Angeles.

• 14.2.2012  00:19
    Berlin Express (1948)

Berlínský expres se nese v poválečném mírovém duchu sjednocování Německých okupačních zón a předzvěsti Studené války. V dobovém kontextu mi to proto tedy nijak nevadilo. Příběh samotný nebyl nic zvláštního, ale nenudil jsem se. Co jsem si ale opravdu užíval byla atmosféra - skvělé noirové scény jako např. ta ve skladišti anebo působivé záběry rozbombardovaného Frankfurtu a Berlína. To se opravdu povedlo.

• 13.2.2012  18:36
    Accused, The (1949)

Thriller to nebyl špatný, ale bohužel nijak zvlášť napínavý nebo originální. Příběh byl dost předvídatelný a ke konci už to bylo celkem zdlouhavé. Chyběla mi tam nějaká výrazná scéna. Youngová i Cummings v hlavních rolích byli dobrý.

• 12.2.2012  20:46
    Lodger, The (1944)

Tento film se objevuje v nejrůznějších seznamech nejlepších noirových filmů, i když svým zasazením do Anglie 19. století to moc noir není, neboť atmosféra Londýna té doby je poměrně dosti odlišná od asfaltových džunglí amerických velkoměst 40. a 50. let 20. století. Některé noirové prvky však zcela určitě obsahuje, to bez debat. Jedná se tedy spíše o horor inspirovaný událostmi kolem záhadného Jacka Rozparovače a zároveň o remake Hitchcockovy němé klasiky z roku 1927. To byl asi hlavní kámen úrazu, protože jsem tak nějak celý film čekal, že se to nebude moc lišit a trochu jsem se nudil. Nicméně v druhé polovině se příběh začal ubírat zcela jiným směrem, což bylo moc dobře. Laird Cregar je vynikající. Více podezřelého člověka vybrat už snad nemohli. Navíc to mělo dost dobrou atmosféru a skvostný konec.

• 11.2.2012  22:59
    Pillow of Death (1945)

Poslední ze snímků Inner Sanctum. V hlavní roli se opět představuje Lon Chaney. Přestože se nejedná o více než standartní detektivku s lehce duchařskými motivy, patří Smrtící polštář k těm lepším dílků z této šestidílné série.

• 11.2.2012  20:42
    Dark Waters (1944)

Naštěstí si u filmů nevšímám takových věcí jako make-up Merle Oberonové, takže jsem se mohl soustředit i na příběh a ostatní postavy. Z nich je třeba vyzvednout především bizarní čtveřici obývající plantáž (obzvláště slizský Thomas Mitchell a divný Elisha Cook Jr.). Příběh mohl být trochu kratší a místy by neuškodil větší spád, ale mělo to dost dobrou temnou, místy až hororovou, atmosféru jižanských Bayou.

• 11.2.2012  11:26
    I Walk Alone (1948)

Ano je pravda, co tu píší ostatní - ze začátku skutečně příliš mnoho slov a málo akce, Lancaster a Douglas hodně dobří a Scottová slabá. Ona není ošklivá, je sympatická, docela hezky zpívá, ale umím si jí spíš představit v nějakém rodinném filmu. Na tento typ role by to chtělo někoho charismatičtějšího. Zhruba první polovinu filmu jsem uvažoval o třech hvězdičkách a tolik mě to zase nebavilo, ale posledních 40 minut bylo skutečně skvostných a mělo to úžasnou noirovou atmošku, takže to nakonec rozhodlo o vyšším hodnocení.

• 10.2.2012  18:55
    Street of Chance (1942)

Hlavní hrdina snímku ztratí při nehodě paměť a zapomene události posledního roku svého života. Vrací se ke své ženě, kterou před rokem opustil a vše se zdá být v naprostém pořádku, dokud mu nezačnou o život usilovat neznámí muži. V tu chvíli se musí dát na útěk a zjistit, co vše se mu přihodilo v období, které si nepamatuje. ___ Jedná se o komorní, převážně studiový film noir. Zápletka, tak jak jsem jí tu popsal ve mě navodila skvělou atmosféru napětí a očekávání, ale bohužel, když se to začalo rozuzlovávat stávala se z toho čím dál tím obyčejnější detektivka. Naštěstí to díky stopáži 73 minut nenudilo.

• 6.2.2012  21:29
    Danger Signal (1945)

3,5 Tomuto noiru by určitě hodně prospělo, kdyby byl delší, temnější a trochu dramatičtější (koukám, že vůbec jsem docela skromnej člověk :-D). Příběh pojednává o hezounovi, který okouzluje a následně vraždí bohaté slečinky a paničky a znárodňuje si jejich majetky ve prospěch jednotlivce. Nápad to nebyl vůbec špatnej. Zachary Scott se do této role docela hodil, ale mohla být mnohem více podtrhnuta a zvýrazněna jeho temná stránka. Děj mohl být oprostěn od většiny happy momentů (hlavně ten úplný závěr, brrrrr) a pak by to bylo super.

• 4.2.2012  23:03
    Johnny Angel (1945)

Johnny Angel je kapitán jedné obchodní lodi v přístavu v New Orleans. Jednoho dne objeví v mlze u pobřeží jinou loď, které velel jeho otec. Ani kapitán ani posádka však na lodi nejsou. Johnny je přesvědčen, že je jeho otec i ostatní mrtví a vydává se vypátrat, co se stalo. Při tom mu pomáhá záhadná Francouzka, která se na lodi přeplavila jako černý pasažér. __ Hlavním trumfem tohoto téměř zapomenutého noiru je vynikající temná atmosféra amerického jihu. Příběh není nikterak zásadní, Raft není nijak zvlášť výrazný, ale všechno to krásně dohromady hraje a nenudí ani chvíli.

• 4.2.2012  21:10
    Mask of Dimitrios, The (1944)

Poměrně napínavá a dobrodružná noirová detektivka se skvělým hereckým obsazením. Osobně bych tam uvítal ještě více z minulosti záhadného pana Dimitria.

• 4.2.2012  18:51
    Locket, The (1946)

3,5 Film noir o jedné psychopatce, která ničila životy mužů okolo sebe. Nenudil jsem se, hráli zde solidní herci, stopáž byla ideálně dlouhá, mělo to spád, ale prostě mi tam chybělo něco, co by mě výrazněji zaujalo, abych mohl přidat čtvrtou hvězdu.

• 4.2.2012  16:45
    Woman on the Beach, The (1947)

Co se tomuto filmu musí nechat je skutečně skvělá atmosféra sychravých a pustých pláží. Bohužel příběh jako takový je neslaný a nemastný a postavy, i když jsou hrané dobrými herci, tak taky nijak zvlášť nezaujmou. Závěr byl takovej divnej :-)

• 4.2.2012  12:06
    Neznámí lidé (1944)

Mladá a naivní dívenka se provdá za týpka, kterýho viděla jenom třikrát v životě a pořádně ani neví, kde pracuje. Když za ním z Vidlákova, kde se poznali, přijede do New Yorku, zjišťuje že ne úplně všechno je v pořádku a její šamstr je možná dokonce vrah. __ Zezačátku to nebylo vůbec špatný. Rozehrálo se to docela tajemně a napínavě, ale ve druhý půlce tomu trochu došel dech. Dean Jagger v roli podezřelého Paula Baxtera byl dosti necharismatický a nesympatický. Naštěstí Kim Hunter jako jeho žena a Robert Mitchum coby její ex-boyfriend byli v pohodě.

• 3.2.2012  20:55
    Podporujte svého šerifa! (1969)

Jamese Garnera jsem rozhodně podporoval celý film. Jedná se o zábavnou westernovou komedii, která je plná praštěných postaviček, jimž kraluje Joe Denby, který si pomáhal vsadit mříže do vlastní cely :-)

• 27.1.2012  17:42
    Keoma (1976)

Ani nudný dabing mi nezkazil zážitek z toho brilantního spaghetti westernu - špinavá syrová a lehce tajemná atmosféra, nápaditě využívaná kamera, skvělé záběry a k tomu ještě úžasná hudba. Ve filmu je poměrně dost zpomalených záběrů, ale narozdíl od dnešních filmů jsou efektní, účelné a mrazivé, nikoliv patetické. Velkou přestřelku ve městě jsem si užíval jako nějakou akční 3D hru.

• 27.1.2012  15:16
    Ať žije Django! (1968)

Terence Hill je jako Django úžasný. Celkově se jedná o velmi solidní spaghetti western, který sice úrovně Corbucciho Djanga nedosahuje, ale i tak je to dobrá zábava.

• 25.1.2012  23:40
    Obchod za rohem (1940)

Kdysi hodně dávno jsem viděl Lásku přes internet, ale už si jí vůbec nepamatuju. Shop Around the Corner je fajn čtyřicátková komedie, ale nic, u čeho bych se trhal smíchy anebo to musel vidět podruhé.

• 23.1.2012  19:01
    Souboj na slunci (1946)

Souboj na slunci je velkolepě natočeným barevným vysokorozpočtovým westernem s nádhernou kamerou, krásnými outdoorovými scenériemi a velkými hereckými jmény, ale to je bohužel vše. Jedná se o kvalitně natočený snímek, ale bohužel zatraceně dlouhý a děsně natahovaný. Přestože se zde objevují skvělí herci, tak si žádná z postav moje sympatie nezískala. No a ten přechválený konec mě zaujal stejně málo jako zbytek filmu. Vlastně nevím, proč nejdu s hodnocením ještě níž. Asi dám příliš na to vizuální pozlátko :-)

• 22.1.2012  22:21
    Anděl a bandita (1947)

Romantická westernová pohádka o tom, kterak láska kvakerské dívky banditu na správnou cestu přivedla. Dívat se na to dalo, ale John Wayne natočil mnoho lepších westernů. Film je z produkce malého studia Republic, takže nelze očekávat nějaký velký rozpočtový western. Jedná se spíše o komornější záležitost.

• 21.1.2012  22:28
    Blind Adventure (1933)

Génius Schoedsack, který dal světu perly jako King Kong nebo The Most Dangerous Game natočil v roce 1933 také tento hodinový špionážní příběh, na který se dnes již zcela zapomnělo. Příběh pojednává o Američanovi, který zabloudí v londýnské mlze a vleze do baráku, kde najde mrtvolu. Rozběhne se pro policii a o chvíli později mrtvola z domu zmizí a jeho obyvatelé se tváří, jako kdyby se nic nestalo. ___ Jedná se o docela zábavný a koukatelný snímek. Na jednu stranu je dobře, že má jen hodinu, protože se není možné začít nudit, na druhou stranu je to škoda, protože příběh by si zasloužil trochu více propracovat. Takhle to působilo trochu nedotaženě a často zde strašily trochu zbytečné scény. K dobru bych přičetl sem tam nějaký komediální prvek a narážku na Sherlocka Holmese :-)

• 21.1.2012  20:36
    Ambush (1950)

Typický cavalry western o hodných vojácích a zlých Apačích. Snímek sice nenudí ale ani nijak zvlášť nebaví. Taylor je fajn jako vždy, ale ani k jeho ani k žádné jiné postavě jsem si nevybudoval žádný velký vztah.

• 21.1.2012  18:04
    Dick Tracy (1945)

Hodinová béčková detektivka společnosti RKO. Dick Tracy postrádá charisma, vraždící maniak Splitface je docela děsivý, Tracyho girlfriendku hraje krásná Anne Jeffreys, která ale nemá moc prostoru. Nebylo to nic extra, ale na jedno zkouknutí, proč ne?

• 16.1.2012  00:04
    Colorado Territory (1949)

Povedený westernový remake Walshova klasického noiru High Sierra s Bogartem. Originál už si bohužel moc nepamatuju, takže nemůžu moc srovnávat, ale tento film měl větši spád. Závěrečná scéna byla skutečně hodně silná.

• 12.1.2012  14:23
    Hodný, zlý a divný (2008)

Leoneho Hodný zlý a ošklivý pro mě není a nikdy nebyl nedotknutelným kultem, takže jsem se s chutí podíval na tuto korejskou verzi. Potěšilo mě, že se nejedná o remake, ale spíše o jakousi poctu špagetovým westernům, neboť kromě několika hlavních motivů z původního The Good ... se zde objevuje mnoho odkazů na další Leonneho westerny. Film je skvělá akční zábava. Souboje, honičky a přestřelky jsou výborně natočené. Vše dokresluje skvělá hudba. Film nenudí, ale místy trochu ztrácí na tempu. O takových 25 minut míň by rozhodně neškodilo.

• 8.1.2012  00:11
    Sherlock Holmes in the 22nd Century (TV seriál) (1999)

Skoro to vypadá, že se v roce 1999 s futuristicky laděnými animáky roztrhl pytel. Po Futuramě anebo Batman Beyond se v tomto roce objevil také tento u nás neznámý seriál. Jak již název napovídá jedná se o příběhy nejslavnějšího detektiva v budoucnosti. Sherlock se nechal po své smrti konzervovat v medu a o dvě stě let později je znovu přiveden k životu, aby pomohl inspektorce Lestrádové dopadnout profesora Moriartyho, který také, jak se zdá přežil svou smrt u Reichenbachských vodopádů. K Holmesovi a Lestradové se jako třetí do party přidá ještě policejní robot, který poté, co do své databáze downloadoval deníky dr. Watsona, začal věřit, že skutečně je dr. Watsonem. Možná to zní trochu šíleně, ale skutečně to funguje. Máme tu futuristický Nový Londýn plný vznášedel a nejrůznějších technických vychytávek (je zajímavé, jak všechna tato futuristická města připomínají Langovo Metropolis), a máme tu 26 epizod inspirovaných původními Doylovými povídkami a romány, kterých se drží v některých případech poměrně věrně, jindy si zase berou pouze určitý motiv a někdy je tam, kromě názvu podoba nulová. Hlasové obsazení se povedlo, i když bych si možná u Holmese představoval trochu výraznější a charismatičtější hlas. Animace, která je mixem 2D a 3D je rovněž hezká. Úroveň jednotlivých dílů je různá, některé jsou zábavné, některé trochu nudnější, ale ty kvalitnější epizody převažují. Přestože to určitě z hlediska animované tvorby není nic speciálního, jedná se o kvalitní zábavu, kterou by si žádný holmesofil, holmesoúchyl ani nikdo, kdo věří, že Sherlock skutečně existoval, ujít :-) ___ EDIT: Už mám za sebou celou první sérii a malou část druhé. Moje hodnocení zůstává stále na čtyřech. Jediné, co bych ještě dodatečně vytknul je fakt, že, i když seriál určitě má šanci oslovit širší publikum, je primárně zaměřen na děti, takže se bohužel nedočkáme žádného vyšetřování vražd anebo úmrtí hlavních záporáků, což je poměrně škoda, neboť drtivou většinu Sherlockových případů tvořily právě vraždy.

• 7.1.2012  12:55
    Pes baskervillský (1978)

Toto byla asi jedna z nejhorších parodiích, co jsem kdy viděl. Jediné, co mi zde přišlo aspoň trochu vtipné byly odkazy na Vymýtače ďábla. Sem tam se vyloupla nějaká docela zábavná hláška (která díky dabingu vtipně nevyzněla), ale nic zásadního u čeho bych se musel smát nahlas. Děj je celkově poměrně hloupý a plný zbytečných scének, které slouží jen jako vata a nejsou vůbec vtipné (Holmes na masáži ...).

• 4.1.2012  18:18
    Vražda na úrovni (1979)

Tento snímek táhne především dokonalá hororová atmosféra. Plummer sice asi není nejlepší Holmes na světě, stejně tak jako Mason není král všech filmových doktorů Watsonů, ale společně jim to funguje a tvoří velice sympatickou a přesvědčivou dvojici. Mohlo to být trochu kratší a místy by neuškodil větší spád. No a dosti mě irituje ten děsnej Holmesův trademark ohoz. Svým způsobem by se to dalo pochopit a přežít, ale pane bože on si to na sebe bere, i když jde na operní představení, kterého se mimo jiné zúčastní i následník trůnu.

• 4.1.2012  00:39
    Čas smyslnosti (1995)

Přestože se mi novověk snažili vyučující na FF systematicky znechucovat po dobu několika let a částečně uspěli, zůstala pro mě i tak určitá slabost pro tuto dobu, takže jsem si tento snímek odehrávající se v období restaurace Stuartovské monarchie (restaurace - restoration - znovunastolení na trůn, takže nečekejte žádný film o tom, jak si Karel II. otevřel restauraci a vařil tam, zatímco mu Downey léčil psa :-)) velmi užil. Zezačátku jsem se trochu nudil a přišlo mi to o ničem, ale postupně se rozehrál moc zajímavý příběh se skvělými postavami ztvárněnými skvělými herci. Downeyho snad ani není potřeba zmiňovat (po těch iron manech nebo Sherlockovi je docela nezvyk ho vidět oholenýho :-)), dále mě zaujal Sam Neill coby démonický král Karel II., jednoduchá, pološílená a geniální Meg Ryan a v neposlední řadě také Ian McKellen, který hrál sice malou roli, ale dodával jí správné charisma.

• 3.1.2012  00:36
    V pasti (1949)

Skvěle obsazené drama, ale ten příběh mě bohužel moc nezaujal. Nebyl špatný, moc nenudil, ale příliš mi nesedlo to téma a de facto jsem díky Pohrobkovu spoilerujícímu komentu věděl s výjimkou posledních 15-20 minut, co se tam stane. To mému diváckému zážitku taky moc nepřidalo.

<< předchozí 1 2 3 4 14 28 41 54