Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Film, který značně uráží řadu místních intelektuálů, ale všem normálním lidem, kteří se chtějí jít do kina hlavně pobavit a zasmát,  doporučuji tyto žvásty radši ani nečíst a hodnocení na CSFD ignorovat. Nejlepší jsou komentáře typu "O Třech tygrech jsem nikdy neslyšela,... bla bla bla..." a pak jedna hvězda,.. no tvl, takovýhle odborníci, kteří ani nevědí, na jaký film jdou, jsou nejlepší. Běžte se radši ukájet nad nějakým  tříhodinovým artovým uspávákem  a nekecejte lidem do toho, jak a čím se mají bavit. Příznivci Třech tygrů si přijdou na své, já jsem se během filmu téměř nepřestal smát, a přitom si nemyslím, že bych měl být na základě toho podle místních High-IQ recenzentů považován za podčlověka s inteligencí automatické pračky. Tímto žádám členy místní intelektuální elity, ať příště již ve svých nudných životech neztrácejí čas sledováním komedie, určené pro normální lidi či dokonce podlidi (v jejich očích) a ušetří nás svých komentářů.

plakát

Očista (2013) 

Nečekaně super zábava! Už jsem si za tu dobu, co navštěvuji tento server, zvykl na to, že člověk se nemá nechat zmást nízkým hodnocením, ale tentokrát jsem byl opravdu příjemně překvapený. Hlavně výborný námět (a rozhodně nemám zájem řešit, do jaké míry je to reálné či nereálné), napětí, akce, několik dobrých nápadů a superoplzlý hlavní záporák. A navíc pár situací, kdy člověk řeší jakési morální dilema, jak by se asi zachoval? A pro děti snad i poučný (nikdy neotvírejte cizím lidem). Hodnotím vyloženě pocitově, a já jsem se opravdu dobře bavil. Pátá hvězda navrch jako zdvihnutý přostředníček všem filmovým expertům, co co se nedokázali očistit od svých myšlenkových pochodů a poslali tenhle snímek hodnocením na tak nízkou úroveň.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Bohužel se nemohu připojit k většině, na plné hodnocení to není. Přece jen oproti knižní předloze to byl jen slabý odvar, tedy myslím především obsahově. Ani tříhodinová stopáž nedokázala pojmout vše podstatné, navíc ve filmu nebyl dostatek času na bližší seznámení s jednotlivými postavami, a divákům asi uniklo mnoho souvislostí a i osudy některých lidí. A i postava Amona Götha, hlavního záporáka, mi přišla více odpuzující v knize, přestože Ralph Fiennes odvedl skvělou práci. Stejně tak se mi líbily i výkony dalších hlavních aktérů filmu, především pak Bena Kingsleyho v roli Jicchaka Sterna. Ale děj plynul příliš rychle a snad mohlo být věnováno trochu více času vykreslení života tábora v Plaszówě a přežití Schindlerfrauen v Osvětimi, ze které odjely většinou v dost hrozném stavu, což ve filmu není moc patrné. Stejně tak by třeba filmu jedině přidalo ztvárnění příběhu vězňů z Goleszówa apod. Ale jak jsem napsal už v úvodu, když ani tříhodinová stopáž bohužel nedokázala vše důležité zahrnout, nedá se s tím nic moc dělat. Přestože mě by v tomto případě nenudila snad ani pětihodinová stopáž, když zpracování a forma byla na jedničku.

plakát

Avengers (2012) 

Od Avengers jsem čekal především pořádnou akci, které jsem se také dočkal, vizuální efekty perfektní, ale... Než jsem se dočkal nadupané závěrečné bitvy, málem jsem se mezitím unudil k smrti. Prvních cca 90 minut bylo skoro k nevydržení, až na pár momentů, jinak je nutné ale překonat pořádný nával nudných dialogů. Ostatně já jsem se již na začátku trochu zalekl té stopáže a mé obavy byly na místě. Film táhne především trojice Thor - Iron Man - Hulk, ostatní mi přijdou spíš trochu do počtu. Jinak i přes hromadu super efektů ale považuji nakonec za nejlepší scénu filmu přímou konfrontaci mezi Hulkem a Lokim, u toho jsem se poprvé (a naposled) ve filmu i s chutí zasmál. Potěšila mě ještě jedna maličkost a to účast Robin z HIMYM, která si tu střihla menší roli a slušelo jí to podlě mě víc než Scarlett Johansson. Celkově ale Avengers nejsou ničím, co bych měl nebo snad i chtěl vidět znovu.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Trvalo mi docela dlouho, než jsem se k tomuto filmu dostal, předtím jsem znal jen nějaké ukázky a trailery. Čím jsem si byl jistý bylo to, že tohle musím určitě vidět v originálním znění. Bez tý němčiny by to prostě nebylo ono. Výborná atmosféra a skvělé herecké výkony, hlavně Bruno Ganz v roli vůdce byl skvělej. Bavilo mě sledovat, jak se mu postupně hroutí jeho sen o světové nadvládě, přičemž skvělopu atmosféru podzemního bunkru bravurně dotvářely ukázky nepochopitelné oddanosti některých jeho zfanatizovaných nejbližších, v některých momentech až proběhnul mráz po zádech. Dost odporná byla i postava Goebbelse i jeho povedené manželky... no, asi nemusím zmiňovat nejsilnější scénu ve filmu, že ne? Za mě plné hodnocení.

plakát

TOP STAR (2010) (pořad) odpad!

Já vím, že prostě spousta lidí v naší zemi bulvár žere, ale mě jsou prostě životy našich rádobycelebrit ukradený. Já vím, nemusím na to koukat, a taky se na to nedívám, raději přepnu na jiný program. Stejně ale nechápu, proč na TV Prima musí být denně bulvární zpravodajství. Je to smutný, že třeba sportovního zpravodajství se nedočkáme (a toto má za následek i další kiksy TV Prima - viz Libor Bouček jako moderátor fotbalového studia při Lize mistrů), zato každodenní průjem ze života "slavných" nesmí chybět!

plakát

Maturita duchů (2012) 

Se španělskými hororovými filmy již mám zkušenosti a to velmi dobré. I zde se jedná o duchařinu, ale úplně z jiného soudku a to komediálního. Nic moc jsem od toho nečekal a nakonec z toho byla hodně příjemná oddechovka pro dlouhé odpoledne. Za mě by to bylo tak za 3,5*. Jelikož ale takové hodnocení zde v nabídce není, zaokrouhluji po krátkém rozmýšlení přece jen nahoru. Představil jsem si totiž v hlavě jen tak zběžně, jakou slátaninu by z toho byli schopní udělat Amíci se svým nadáním natáčet absolutně nesnesitelné teenagerské komedie jak na běžícím páse... Což tedy rozhodně není případ tohoto filmu z dílny španělských filmařů.

plakát

Vládce temnot (1987) 

Film, po kterém jsem se chvíli bál i usnout s obavami, co se mi bude zdát. Pomalý začátek s postupným vytvářením atmosféry, která nakonec až nečekaně dost zhoustla, a není k tomu zapotřebí žádné velké akce ani litry krve či velké množství lekaček. Zkrátka perfektní atmosferický horor s výborným hudebním doprovodem, další lahůdka v režii mistra Carpentera, jehož rukopis je zde zcela jasně patrný.

plakát

T.M.A. (2009) 

Velký starý dům, ve kterém se dějí podivné věci a v průběhu příběhu se postupně odhaluje jeho temná minulost. Tohle už přece známe, ne? Ale proč to tedy nezkusit po česku s Jurajem Herzem... A ono to vůbec nebylo špatné, pořád lepší než koukat na některý americký výtvory, kde už člověka skoro nemá ani co překvapit. T.M.A. je skvěle zvládnutá co se týče vytváření napětí, které ale bohužel většinou nemá dlouhého trvání. K vidění je i několik vcelku povedených scén, atmosféra života na samotě je také dost dobře utvořená, pomáhají ji dokreslovat i někteří podivní vesničané. Na druhou stranu, ukousnutý salám nebo rozbité vodovodní potrubí asi nikoho moc nevyděsí, chování postav je místy absurdní a nepochopitelné - např. úplně nahá vyděšená holka jde sama do sklepa, kam před chvílí viděla jít mrtvé děcko zabité nacisty za druhé světové války. Pak nechápu třeba vůbec, kde se tam vzal ten pes, a proč vlastně? A proč vlastně hlavní aktér místo neopustil už dřív, když ho tam vlastně nic nedrželo? Samoúčelná scéna s vražděním dětí tam byla asi jen proto, že tam měla být. Takže závěrem asi tolik, že Herz odvedl velmi dobrou práci, ovšem příběh měl tolik trhlin, že na vyšší hodnocení to prostě nebude. A samotný závěr asi taky těžko někoho srazí na kolena...

plakát

Obřad (2011) 

Již dávno před uvedením filmu jsem si ho zde dal do sledování, a spoléhal jsem přitom hlavně na Anthonyho Hopkinse. A nakonec to byl opravdu právě on, který celý film táhnul. První hodina nuda, poté to začalo vypadat, že se něco začne dít, ale nakonec to byla opět nuda i druhou hodinu. Až na několik povedených scén (hlavně závěrečné vymítání) a především skvělého Hopkinse, je to jen dost slabý průměr, film na jedno shlédnutí. Každopádně jsem již viděl lepší filmy s tématikou exorcismu. Možná by prospělo kvalitnější obsazení hlavní postavy Michaela Kovaka, ale kdo ví...