ali-n

ali-n

Alex Magyarics

okres Žilina

5 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5 6
    • 1.3.2011  12:03
    Phantasm II (1988)

Slastná spomienka na VHSky a tajné pozeranie hororov po škole u kamaráta. Dlháň, trpaslíci a tri lietajúce gule .. ľahký opis, ale po rokoch mi došlo, že Phantasm je oveľa viac, než len to. Je to našlapaný akčný hororík, Reggie je dokonalý típek a to, že si niekedy nerobí hlavu s logikou vyvažuje nezabudbuteľnými scénami ala Chainsaw Revue. MOJE NAJ - Sam Raimi's Ash? hehehe

• 1.3.2011  11:41
    Slimák (2006)

Idem tomuto fláku trochu pozdvihnúť hodnotenie. Hlavne preto, že som sa dobre bavil, triky vyzerajú áčkovo a samotný film mi pripomenul Dekkerových "Krepsov" alias Night of the creeps (1986), kde sa hláškami tiež nešetrí. Myslím, že je to milá pocta všetkým komediálnym hororom - a chápem, že už len spojenie týchto dvoch slov môže u niekoho vyvolať vykašliavanie hustého hlienu v podobe slimákov. MOJE NAJ - Scéna v stodole: nový pohľad na votrelčiu matku :-))

• 1.3.2011  11:16
    Černá labuť (2010)

Chcel by som aj začať o filme, lenže Natalie bola tak pôvabná a dokonalá, že nič menej ako Zlatá soška to oceniť nedokáže. Som skutočne rád, že sa k nej dostal, ale hlavne, že zaslúžene. Bola éterická, neskutočne zžitá so svojou rolou a to je na plátne v podstate plnú dĺžku filmu (ale to už k hlavným rolám v Aronofského filmoch tak nejak patrí). Je až neuveriteľné, aká jednoduchá je zápletka filmu. Balet je prácou na plný uväzok, ktorá si vyžaduje a berie všetko, neviem si ani len predstaviť, aké ťažké musí byť presadiť sa, i keď ste skutočne .. perfect. Tajomné obrazy a vidiny som si vysvetľoval všelijak, tým viac ma prekvapila skutočná podstata toho, čo sa vlastne deje. Úchvatný film s dokonalým finále.

• 9.11.2010  10:07
    Ten Největší (2007)

Zdalo sa, že sa z Big Stana vyvinie ďalšia strašidelná a hlavne nepozerateľná mimóza, avšak zrodilo sa prekvapenie .. nielen čo sa telesnej premeny Roba Schneidera týka. Najprv sa objavil David Carradine ako učiteľ kung-fu a potom kopa úžasných postavičiek priamo v base. Za všetky skvelé momenty si spomínam najmä na Stanov preslov o zákaze znásilňovania vo väzení s výnimkou tých, čo sedia za znásilenie a tých, ktorí o to stoja :-) a scénku v sprche s mydlovými nunčakmi. Pár vecí bolo pravdaže zbytočne pritiahnutých za vlasy, ale napríklad Stanov tréning na slobode bol jednoducho pecka.

• 4.10.2010  11:11
    Symptom Pandorum (2009)

Po dlllllllllllllhom čase opäť niečo Alienovsky stiesnené, klaustrofobické, v odtieňoch sivej a blikajúcich červených alarmov. Bena Fostera si skutočne obľubujem čím ďalej, tým viac, dáva so seba všetko a to ho prvý krát vidím na scéne po vačšinu času. Zaujímaví lovci ľudí, jeden pozoruhodný vesmírny syndróm a nečakaný koniec .... pretože práve tam som si predstavoval posledný odpal na spôsob Krajných medzí, ktorý by len potvrdil ako ľahko sa dá človek zmiasť, najmá, keď si myslí, že koná jednoznačne správne.

• 4.10.2010  10:57
    Lesní duch (1981)

Mladá žena má pocit, že sa niekto schováva v lese, tak si ten les ide prezrieť, len tak v nočnej košieľke, volá do noci, nech sa jej už konečne ozve a keď sa to všetko náhle zvrtne a efektne ukončí penetráciou vegetalis, tak ... no skrátka, až po rokoch som si uvedomil, že na mňa ako hororovejšia časť pôsobí práve "tá komická" dvojka. Ale inak všetka česť, atmosféra ako vyšitá, masky za pár šupov vyzerajú cool, za starých čias to z istotou malo svoje odpudivé čaro :-D

• 4.10.2010  10:42
    Expendables: Postradatelní (2010)

Každý normálny jedinec vyrastajúci v osemdesiatych rokoch nemôže dať menej :-))). Dlho som si v kine takto s priateľmi neužíval film. Všade okolo znelo "ou!" a "uuu!" a "hohohooo!" (skutočne bojové pokriky). Radosť sa pozerať na týchto pánov v rokoch, ktorí sa zabávajú, hláškujú („You look nervous.“), doberajú si jeden druhého. Myslím, že svätá Hollywood planet trojka a ich kostolná scéna má už teraz kultovný status. Je pravda, že bojové scény mohli byť trochu prehľadnejšie, inak som ale mierne povedané akčne slintal. Žiadny druhý Clint E., ale Sly má jednoznačne na to, byť na staré kolená jedným z naj režisérov demoličných nášupov. MOJE NAJ - Pam pam pam pam ... jednotónová óda na "maličkú" v rukách Terryho Crewsa

• 13.9.2010  09:57
    REC (2007)

Včera v noci sa mi stala zvláštna vec. Začal som sledovať španielsky dokumentárny seriál Zatiaľ čo vy spíte a s napätím čakal, čo sa hasičskej jednotke túto noc prihodí. Staršia pani má nejaké problémy, to znie ako rutina. Lenže celý dom sa zrazu halí do igelitu a nikto zo zásahových jednotiek a obyvateľov nesmie von, pokým .. Vážení a milí, tak toto bol nášup. S každým ďalším schodom nahor sa stupňuje napätie, režiséri umne obmedzili karanténou možnosť pohybu potencionálnych obetí. To najlepšie z oblasti "akurát natáčané ručnou kamerou", kde vidieť alebo nevidieť práve to podstatné. Pri tomto si uvedomujem, že film je skvele zvládnutý i technicky, keďže sa pár momentov muselo aranžovať priamo na place. Perfektne obsadení majitelia bytov ale najmä naša ukecaná sprievodkyňa miestnym peklom. Posledných pár minút ala Mlčanie jahniat spôsobilo niečo, čo u mňa film už dlho nedokázal: do obrazovky počítača som ticho zašomral kameramanovi ... „Do prdele, už odtiaľ vypadnite!“ Podobne ako u Cervenaka, jasna TOP 10ina. Dobre vidím slovo Trilógia?

• 13.9.2010  09:13
    Poslední dům nalevo (2009)

Nedá sa uprieť, že ma párkrát vnútorne stiahlo ako slimáka, znesiem všeličo, ale na tak naturalistické stvárnenie znásilnenia zrejme nemám žalúdok a ani nervy (viem, už bolo aj horsie). Slušná jazda, len záporáci mohli byť trochu lepší.

• 13.9.2010  08:51
    RoboCop (1987)

RoboCopa mám v hlave zaradeného ako krásnu spomienku na sci-fi akčňák osemdesiatych rokov. Až pri opakovanom zhliadnutí po rokoch som si uvedomil, ako (ne)nápadne sa tento Terminátorov mladší bratranec opiera do spoločnosti a kritizuje jej stav a neschopnosť nastoliť poriadok. A začína to u jednoduchých ľudí v rodinách, ktoré si za pár šupov môžu objednať spoločenskú hru Atomovka :-)))) Osobná kultovka - kto na sa základke nesnažil napodobniť RoboCopovu chôdzu, akoby nebol .... najprv hlava, potom trup. MOJE NAJ - Nečakané ukončenie poslednej scény, aspoň vidno, že i výpoveď môže byť na niečo dobrá :-D

• 30.8.2010  17:39
    Disaster Movie (2008)

He? Hehe?

• 30.8.2010  17:15
    Čtvrtý druh (2009)

Ale no tak, už sa nezaoberajme označením: Podľa skutočnej udalosti. Myslím, že sa tým nič nepokazilo a to, čo sa dialo práve na zrnitých "autentických" záberoch dosť dvíhalo ochlpenie predlaktí do pozoru. Za malými očakávaniami sa objavila veľká spokojnosť. Nejakú dobu svoje podvedomie ušetrím hypnotických stavov :-)

• 30.8.2010  17:07
    Počátek (2010)

Zrovnaniu s Matrixom sa asi nikto neubráni ... a i z toho dôvodu obdivujem Nolanovu skromnosť. Možno sa zdá príbeh miestami veľmi spletitý, ale úprimne by som sa pri takomto námete asi neubránil šialenstvu, že si môžem dovoliť čokoľvek. Nič na tom nemení ani výbušne bombastický predzáver. Nolan sa skrátka drží pri zemi, i keď sa zem môže sem-tam stočiť až k oblohe. Dokonalé obsadenie, značková Zimmermusic a bravúrne zvládnutý otáznikový koniec. Čo dodať ... potrebujem nakopnúť!!!!

• 10.8.2010  18:42
    Mladý mistr (1980)

Vyzerá to tak, že začínam Jackieho filmografiu spoznávať nejak z opačnej strany - stále viac sa objavujú jeho staršie veci a je to len dobre. Pretože to, čo napríklad ponúka Mladý majster miestami hraničí rýchlosťou s bojovými hrami. Ťaťko opisovať, ale za všetko len tie využité predmety, ktoré sa stali akousi JC značkou: fight-dance s vejárom, súboj dvoch stolčekov či ázijské bolero. Jackie nie vždy vyhráva a to je dobre. No a vo finálnom zápase predvádza živé napružené boxovacie vrece a jeho súper tretiu kozmickú rýchlosť a lámačky Kinga z Tekkenu. Obdivujem tohto šialenca s priezviskom Chan. MOJE NAJ - Ja blázon som doteraz používal vodu z fajky na polievanie kvetov. .-)))

• 10.8.2010  18:31
    Legie (2010)

Škoda, preškoda ...

• 10.8.2010  18:30
    Valkýra (2008)

Je jasné, ako to dopadne, no napriek tomu vám idú prasknúť nervy .. tu sa zrejme niečo dosť podarilo. Mimochodom, skvelá herecká zostava.

• 2.8.2010  21:55
    Pirát silnic (2007)

Tak takto .. ono to má dokonca aj vcelku pútavý príbeh na pozadí ... ale to je až plán B, plán A je smršť totálne uletených gagov, kde si film robí srandu sám so seba a pri tom vzdáva úctu klasickým hero filmom niekde z božských 80. rokov. Len mi povedzte, čo má znamenať pomaly minútový sústavný pád lesom alebo živá pochodeň na detskej párty. Skvelý prvý skok a dokonalý ten posledný, ktorý dopadol presne podľa mojich predstáv. A chlapec, ktorý si lepí pre hormonálnu chorobu umelé fúzy ... ďakujem veľmi pekne. „Zomrel okamžite ... na druhý deň.“ MOJE NAJ - Nemôžem opomenúť muziku, skvelé rockové pecky a i jedna z mojich najobľúbenejších piesní: John Farnham - You're the voice .. a čo sa to popri nej dialo ...

• 29.7.2010  22:10
    Ženy v pokušení (2010)

Asi by bolo vhodnejšie rozpísať sa o farebnosti vzťahov a láske všakovakej ... ale mně to nedá!!! Eliška Balzerová za 101 bodov: Nepodceňuj IQ svojí frndy .........

• 29.7.2010  21:34
    Ctihodný občan (2009)

Podľa mňa bolo postupné umieranie nevinných zámerom. Ono už len tá kombinácia slov: "spravodlivá pomsta". Hranica medzi niekým, komu fandíme, pretože chápeme jeho pohnútky a niekým, kto sa pomaly stáva oným monštrom, ktoré ho pripravilo o pokojný život, je veľmi tenká. V boji o mier padajú vojaci, nie generáli. Gerard sa do podobných rolí nesmierne hodí, dokáže hrať na oboch stranách mince. Pôsobivý a inteligentný thriller, v jeho úplnom závere som očakával ešte jeden "krok napred", ale hodnotenie to nezmení.

• 22.6.2010  12:35
    Svět tajemných sil (TV seriál) (1985)

Pamätám si, ako som ako malý chalan čakal, kým rodičia odídu do spálne, nenápadne sa vyplížil z izby a v tichosti zapol televízor. Mohlo byť okolo jednej v noci, ja som sa preklikal až na jeden z českých programov a čakal, kým sa objaví kryštáľová lebka a ten starý pán, čo napísal Odyseu a má čosi dočinenia s telekomunikačnými satelitmi :-)). Čo to bude dnes? Mimozemšťania? Samovznietenie? Voodoo? Bermuďák? ... Tento seriál mi priniesol jedno z naj rozrušení a najviac dychberúcich momentov pred televíznou obrazovkou. Snáď ho jedného dňa zhliadnem opäť. MOJE NAJ - Na tú noc nezabudnem. Odvtedy som mierne poznačený :) Najprv fotka s chlapíkom na zadnom sedadle auta, ktorý práve odchádza z vlastného pohrebu. OK ... je to podvrh .. ešte že tak .. nasleduje priahľadná veľká .... entita ... v nejakom hábite pózujúca pred oltárom v chráme ... OK ... nepopierateľne pravá fotografia ...... A potom má dieťa zaspať :-D

• 22.6.2010  12:17
    Had a duha (1988)

Had a dúha - zem a obloha. Všetko medzi nimi sa rodí a umiera .... veľmi pôsobivý titulkový začiatok. Zrejme jediný film o "skutočných" zombies, ktorý som videl. Zámerne nahodené úvodzovky, pretože to, či budete veriť, je čisto na vás. Trochu sa čudujem všetkým, ktorý sa tak nesmierne zapodievajú formulkou: podľa skutočných udalostí. Poprvé je tu slovo INSPIRED a podruhé: pre mňa za mňa nech sa to objaví aj na začiatku Votrelcov, veď predsa sledujeme režisérovu predstavivosť. I keď sa môže opierať o čokoľvek z reálneho sveta. Mňa tento film veľmi potešil. Keďže mnoho scén je snových či pod vplyvom kadejakých látok, nie je čo riešiť. Výborne nasnímané a poňaté pochovávanie zaživa, pôsobivé vystúpenie Billa Pullmana.

• 8.6.2010  15:15
    Old Boy (2003)

Konečne sa na obale DVD objavila veta, ktorá nie je úplne zavádzajúca. Netuším, či sa takto skutočne k OldBoy vyjadril samotný QT, ale tento film je naozaj "tarantinovský". Statická kamera sa objavuje v momentoch, keď i hrdinova myseľ zjavne netuší čo a ako (hľadanie tej správnej chuti - záber pomedzi paličky). Skvelá bola scéna, kde sa kamera pohybuje po dlhej stene chodby a nepretržito zaznamenáva Dae-Suov "hammertime". Celkovo výborný strih i scenár. A pravdaže výkony hlavných postáv. Akurát ázijské prejavy emócií vyžadujú trocha zvyku:-))

• 8.6.2010  15:01
    Mělký hrob (1994)

Traja priatelia a jeden kufor. A i keď sú to pošahanci na pohľadanie, predsa len som tento vývoj postáv nečakal a preto som aj veľmi spokojný. Pri danej zápletke nutná dávka čierneho humoru a vyhrotených situácií. A kopa dier v strope. MOJE NAJ - Nevídaný rozpor medzi náladou a vzťahmi na začiatku a na konci filmu. Teda ak nepočítam titulky, počas ktorých sa nám opakovaným záberom pripomína, ako sa to všetko zmenilo. Prachy sú prachy.

• 1.6.2010  11:26
    Horší to už nebude (2006)

Som šťastný, že nie som Golem. :-)

• 24.5.2010  11:39
    Blade 2 (2002)

Fantasticky nadupané, až ani nie je kedy spravit si prestávku na WC :-) Upgradnutí Gen-upíri vyzerajú bohovsky, s nimi spojené gore efekty - čisto na jednotku, del Toro ako vyšitý. Trošku zbytočné sa mi zdalo použitie trikových scén v niektorých súbojoch. Inak ale nie je čo vytknúť. Najprv som sa najlepší diel považoval jednotku, teraz si už nie som tak istý ... škoda tej tretej časti.

• 24.5.2010  11:21
    Evangelium: 1.11 Monstrum (2007)

Seriál ma, bohužiaľ, nejako sám nevyhľadal a až do tohto filmu som o Evangelione nič netušil ... ale už dlho som sa tak netešil na nejaké pokračovanie. Preto ani hodnotenie nie je definitívne. Je tu viac anime erotiky, než som doteraz v podobných filmoch videl, nijak ale prehnane. Súboje sú šialené, technické detaily (mesto putujúce do podzemia) vyzerali ako v reále. No a tí Anjeli ... čím amorfnejší, tým viac cool :-))))

• 24.5.2010  11:04
    Souboj Titánů (1981)

Nemôžem inak!!!!

• 24.5.2010  10:51
    Souboj Titánů (2010)

Iste, videl som pôvodný Súboj zrejme viac ako desaťkrát (z čoho som mu rozumel len dva razy, keďže som ho zhliadol väčšinou ako dieťa na Sat1 alebo Pro7 :-)) a hneď som sa doň zamiloval. Bol som preto sám zo seba prekvapený, že mi jeho remake vôbec nepripadal ako prznenie originálu. Niektoré zmeny ma nadchli (pravdaže vizuál, vcelku prehľadné a efektné súboje, čierny Pegas - uuuuuuuu, tri čarodejnice), iné sklamali (medúza - kam sa podela ta večne hnusná ženská :-), zbytočne "odkrytý" Cháron, úprimne, nie najlepšie obsadené božské ikony). Napriek všetkému to vôbec nebolo zlé a dobre som sa bavil, i keď som vedel, ako to celé dopadne .. teda až na otvorenejší koniec.

• 20.5.2010  15:11
    Železný Schwarzenegger (1977)

Menej si tento polodokument, ktorý ovplyvnil (nielen) celú jednu generáciu určite nezaslúži. Ako povedal Sly, posilňovne sa vtedy zmenili z miesta "tu nikoho normálneho nestretneš" na "tu si nabalíš tie najlepšie roštenky" :-))) Ale neuveriteľné je najmä to, že viacmenej práve pre tento snímok si Arnie domov odniesol 6. titul v rade .. prečo nie. Jeho "súboj" s Lou Hulkom Ferrignom je neskutočný. Veľmi oceňujem aj pozoruhodný muskulatúrny humor - MOJE NAJ „Kde je moje šťastné tričko?“

• 4.5.2010  23:12
    Smrt přichází v bílém (2003)

Hmm, nič som po prvých desiatich minútach neodhalil ... na to, že som mimo, si ale zvykám. A pekne mimo je aj táto veeeeeeeeľmi príjemná záležitosť. Je fakt, že do niektorých snímkov je humor natlačený poriadne nezmyselne, v Dead End má však svoje nezastúpiteľné miesto. On totiž plní mätúcu úlohu, kde akoby odpútaval pozornosť od hlavnej hororovej línie. Čo sa tej týka, mne si stačí spomenúť trebárs len na zadné okno automobilu v tme _ _ _ MOJE NAJ - Zvláštny druh šialenstva sem prináša rodičovská dvojica, ich "dokonalý" vzťah (skvelá scéna s priznávaním starých hriechov) a prístup k deťom. Veď načo je nám nová generácia, na spratovanie mŕtvol z vozovky ...

<< předchozí 1 2 3 4 5 6