Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (444)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

"Jestli si začneme myslet, že si někdo smrt zaslouží a někdo ne, tak jaký je pak rozdíl mezi náma a těma, co se snažíme chytit.” Seriál, který Vás vystřelí z bot. Dokonalý v každém detailu. Scénář, režie, kamera, herci...Tohle je seriálová událost dekády. Těším se na druhou sérii o spartakiádním vrahovi.

plakát

Bratři (2023) 

Myslel jsem si, přál jsem si, věřil jsem, že to bude pecka. A taky že jo. Film Bratři je na české poměry ojedinělá záležitost - až dokumentárně syrový akční thriller. Herci fantastičtí - Tatiana Dyková jako Zdena Mašínová rozehrává herecký koncert a Jan Nedbal a Oskar Hes jsou budoucnost české herecké elity. Jeden z nejlepších českých filmů za poslední dekádu a ještě dál. Díky moc !

plakát

Poslední závod (2022) 

Po delší době český film, kdy jsem neměl potřebu chrstnout si Savo do očí. Žádný vejmělkovský čajíček, ale pořádné survival drama z krásného krkonošského prostřední. Bohumil Hanč a Václav Vrbata si takové zpracování zasloužili a ač pro mne bylo emočně chladné finále spíše zklamáním, nemohu jít pod plné hodnocení.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Po zhlédnutí Jana Žižky na Netflixu v CZ dabingu - jak dabing nesnáším, tak tady mi ta čeština sedí víc - zvedám o jednu hvězdu.  Některá negativa převládají, ale snaha se cení. Hlavně hudba, Ben Foster, krásy české krajiny a dechberoucí scéna se lvem jsou hlavní přednosti, díky kterým by film neměl uniknout Vaší pozornosti. A to nejdůležitější nakonec: je to MADE IN CZECH REPUBLIC.  🇨🇿

plakát

Není čas zemřít (2021) 

No Time to Die je bohužel první bondovka, kterou jsem od GoldenEye neviděl v kině. Ale nevadí, na TV ve 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos a s vychlazenou Plzní to bylo asi ještě lepší. 😉 Bondovky s Craigem byly od začátku jiné a tak divák mohl čekat, že i finále bude jiné, než na jaké jsme zvyklí. Tohle ale asi nečekal nikdo. 😮 Tolik emocí, aby člověk pohledal i v tematicky jiných filmech. Akce vyšperkovaná k dokonalosti (honička s motorkami v lese, WOW!). Mraky odkazů na starší bondovky, ale HLAVNĚ: hudba ! Hudba krále současné filmové hudby Hanse Zimmera ! Když se u rozhovoru Bonda s M u Temže ozval snad nejkrásnější hudební motiv z bondovky On Her Majesty's Secret Service, vypil jsem Plzeň na ex a srdce zaplesalo radostí. Konec snímku je pak strhující emoční jízda, kterou by nemusel slabší jedinec rozdýchat. 😢 Ač jsem fanoušek “conneryovek”, tak série s Craigem byla krásná podívaná, za kterou jsem vděčný a poklekám před ní se vší vážností - takže ne jako Bond před Safinem. 😉

plakát

Nejvyšší pocta (2019) 

Příběh podle skutečně události o jedné neudělené Medal of Honor zaujme a dojme nejedno vojenské srdce. Film je americky patetický a militaristický, což zaručeně naštve každého zamindrákovaného čecháčka (za jejichž po*raný životy můžou Američani a Havel, viz. komentáře na CSFD). Vietnamská válka byla peklo a její veteráni si takové filmy zaslouží a stejně tak naše slzy, pro které si tenhle film sáhne v každé druhé scéně. A já si myslím, že je to tak v pořádku.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Ultimátní a fenomenální zakončení dekády, ale zároveň rozloučení s mými nejoblíbenějšími filmovými hrdiny posledních deseti let - což fanoušek mého formátu těžce nese.... Kdy jsem naposledy cítil ve filmu tolik emocí ? Že by u Pána Prstenů ? Nic víc není třeba dodávat - to musíš vidět, to musíš prožít. Slovy Captain America: “Avengers ?! Assemble !!!”

plakát

Útok z hlubin (2018) 

Reaganovy osmdesátky jsou zpátky ! Ruskýmu ministru obrany šibne, zajme ruskýho prezidenta a chce zaútočit na USA. To se ale přepočítal. Nedaleko totiž číhají čtyři Navy SEALs a ponorka, kterou řídí Gerard Butler. Těžce militaristický, chlapácký a od začátku do konce napínavý akčňák s hrdinskou hudbou a západem slunce na konci. Co víc si přát.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

HBO a Netflix mohou blednout závistí. České televizi se podařil majstrštyk, který nemá v našich končinách obdoby. Nic dalšího není nutno psát, nutno vidět, nutno prožít. A hlavně: dostatek kyslíku k tomu.